Skip to main content

pregnant lady?

owwwwh wait till u read the rest of this post.
no early assumpations okay? :)

i think im pregnant. a song by soko. 
CLICK HERE to hear the song. 

it really suit me well, 
except for some parts. 

I think i'm pregnant
I think I'm pregnant, I think I'm pregnant
I feel fat and heavy,
and i hate my body

I think I'm pregnant, I think I'm pregnant
I eat chocolate and strawberries,
I am sorry I can't help it!

And all day I feel nauseous it's not pretty to see
Of course I'm getting bigger and bigger
I'm getting bigger and bigger
I'm getting bigger, and bigger!

How, can I abort, all my fat, fat belly!
Tell me how can i abort
All my fat, fat belly

I think I'm pregnant, I think I'm pregnant
Though I take my pills everyday since I was 13

And I've had a test, and it tells me I'm not,
And my friends look at me and all ask "SoKo what's happening?
You're getting bigger and bigger
You're getting bigger and bigger
You're getting bigggger! and bigger!"

How can I abort, all my fat fat belly
Tell me how can I abort,
all my faaaat, faat belly

I think I'm pregnant, I think I'm pregnant
I am breeding something,
but i don't really know what it is

I think I'm pregnant
I think I'm pregnant
But today I discovered that its not a baby, that I am expecting
Its just a big fart, stuck in my belly

And I might give birth to a little piece of fat
to a little piece of fat
to a little piece of fat

and you will look like butter
and you will look like butter
and you will look like
look like
butter

Welcome Mr. Butter!

waaaaaaaaa! i am fat! :(
im trying really hard here to lose my weight.
really, im getting bigger and bigger.
and i feel heavy too.
and it sucks. really sucks.

who's to blame?
of course my own self.
for eating gluttonously, 
for god sake, i dont want to be like CONCHITA. -.-"
and for not exercising AT ALL. 
pfft. apa nak jadi lah nik nurlisa.

just now, i was reading this blog and now, i full-spirited to lose some weight. 
and im planning to followed the instruction he provide there.
i hope i can go through my own nafsu, and can resist any tawaran makanan menggoda. hehehe.

ps : tibe tibe rasa nak beli penimbang buat cake tuh. HAHA. bukan nak buat cake, tapi untuk kira kalori. hehehe.

Comments

fazlin said…
semangat nmpak lose weight...
hahahahaha
baru nk ajak mkn cikenc0p...=ppp
Raji and Yeen said…
Soko ni genius lagu2 der

hahaha im gettin bigger and bigger,
im getting bigger and bigger, im getting bigger~~ and bigger =.=
Nik Lisa said…
@fazlin

sorry aa terpaksa menolak ajakan murni mu itu. hahaha
Nik Lisa said…
@Raji berkata

genius dan lucah. tapi agak real. hurmm

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41 *i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee** Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja.  Ni my checklist. Boleh amik as a guide.  1) Bukak akaun kwsp 2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u! 3) Medical checkup 4) Passport pic 5) Labcoat 6) Cop - benda paling penting! 7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr 8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result Things~~ add up if u r going to pa