Pages

Tuesday, March 8, 2011

jom makan seafood!

salam.

dalam post yang ini kan aku ada cakap nak cerita pasal aku makan besar kan?
actually aku pergi makan kat restoran MUARA.
seafood punye restoran.
and, restoran ni situated at Port Klang.

papan nama kedai
overall for me as a student.
tempat ni boleh dikata kan best la jugak.
harga berpatutan dengan apa yang aku melantak hari tuh.
walaupun, bukan aku yang bayar. HAHA

first impression aku.
masa mula mula masuk, memang dah rasa best.
luas sangat tempat die.
ada satu kawasan open space, makan bawah awan malam la kirenye. 
and ada satu kawasan ada bumbung.
bagi aku, lagi best amik port open space, kat tepi laut. nyamann je.

sebab time tuh awal lagi.
pukul 7pm cam tu.
 orang pon xramai sangat.
maka sempat lah cop tempat tepi laut. :)

open space macam ni la~ syiok!
dah amik port, lepak situ borak borak dulu.
then order air~ carrot susu for me and fresh orange untuk dia.

fresh orange n carrot susu
yang best nye kedai ni.
kita boleh pilih lauk kita sendiri.

contohnya, kalau nak masak tomyam,
nak berapa sotong, udang nak taruk dalam tomyam tuh.

kalau nak sotong masak pedas ke, masam manis ke, tiga rasa ke.
sume boleh.

ikan pon ada. banyak jenis~
tapi aku xtau pulak ape nama ikan ikan tuh. -.-

tempat pilih pilih. :)
bila dah pilih bagi je kat orang die.
cakap nak masak macam mana. 

at the end~
aku amik sotong dan udang wat tomyam.
udang sikit untuk goreng tepung.
n ikan pari untuk bakar. :)

makanan malam tuh.

sotong goreng tepung
aku amik 4 ekor sotong untuk digoreng tepung.  
boleh pilih kan, amik je yang besar besar. 
sedaaaaap.

tomyam campur udang dengan sotong. 
ini tomyam sumpah best gilo. 
memang rasa sangat. masam pedas dia. 
the best ever la!

pari bakar
cicah dengan air asam dengan sambal memang meleleh habis <= kawan yang bawak tuh cakap la.
tapi sebab aku xlayan sangat ikan pari bakar ni, so.. aku xleh kata apa la kan.

selain tuh, aku order gak side dishes.
macam sayur kicap tiram
(nak order kailan ikan masin xdop ikan masin pulak)
sate,
dan jugak kerang bakar. :)

kerang bakar.
tapi xhabis sebab kekenyangan. sori ya kerang~


memang full table la. :)

puas makan malam tuh, lazat sangat. yum yum

dan untuk pencuci mulut,
order banana split. 

banana split
harga berpatutan lah.
makan sebegini banyak, xkena sampai rm100 pon.
kire orait lah kan?

oh ye, restoran ni bukak 5.30 ptg sampai pukul berapa xtahu.
dan ada surau semua.
memang senang lah xyah risau xda tempat solat ke ape. 

so, boleh pergi kalau nak pekena makanan laut. :)

bye bye.

ps : xsabar nak tunggu kain sampai. :) nak buat beg! 

10 comments:

:-: Nizam27391 :-: said...

sedapnya laa.. terliur nih.. nak gi sana!

Azueriena Norash said...

haii....salam kenal2...k.azue dah lama x makan kat sini...rega still murah yerkk.....

Bazilah said...

LAPARRRRR! -___-

Nava.K said...

wow, kerang bakar, I really like kerang any which way its cooked.

Raji berkata said...

pergh ratah2 kerang
sedap gle >.<
nk g gak lah nnti

n i k l i s a said...

@:-: Nizam27391 :-:

jejom pegi. mmg best. kuikui

n i k l i s a said...

@Azueriena Norash

boleh tahan la,
macam berpatutan la. :)

n i k l i s a said...

@Bazilah

makaaan.

n i k l i s a said...

@Nava.K

i like them too.
but too full that day, i cant finished them.
poor cockles.

n i k l i s a said...

@Raji berkata

yum yum.
pegi la. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...