Skip to main content

alahai rebecca black

salam.

PS : CE DENGAR LAGU FRIDAY BY REBECCA BLACK. 


SINOPSIS PENDEK LAGU NI :

HARI NI HARI JUMAAT. HARI MINGGU YANG AKU NANTIKAN. AKU BANGUN PAGI LEPAS TU AKU MAKAN CEREAL, THEN AKU PEGI TUNGGU BAS SEBAB AKU NAK PERGI BERPOYA POYA BERPARTEEEEYH SAKAN HARI NI. PASTU TIBA TIBA KAWAN KAWAN AKU LALU DEPAN AKU YANG TENGAH TUNGGU BAS NI. DORANG NAIK KERETA SPORT MAHAL GILA BABENG (PADAHAL MUKA SORANG SORANG NAMPAK SANGAT BUDAK 13 TAHUN.). KEMUDIAN, AKU DAN KAWAN KAWAN AKU NI BERPARTI PARTI SAKAN! WEEEHUU.

WE WE WE SO EXCITED. SO EXCITED <== CAM GAMPANG! -.-'

nrebecca black, 13 tahun.
seriously lagu macam gampang. 
suara macam dia tengah bercakap je. 
owh rebecca black, u made my day la.
sebab aku gelak gila gila dengar lagu ni.
macaaaaam, er, ada jugak lagu macam ni dalam dunia ni.
tau la u are so excited sebab weekend u boleh pegi berparteeeey, LOL.

tapi at least, this girl semangat nak keluar jalan jalan.
bangun awal pagi. xmacam orang kebanyakan...
selalu kalau weekend, tidow la ek? hehe
kul 10 baru bangun kuar. tee-hee.

yang xboleh bla, cer tengok how the comment get soooo flooded.
like wow wow wow.
i never seen something like this before. HAHA.
people are so furious about her, till the comment is coming n coming every second. LOL



did u guys saw that?

btw, this post is nigahiga's inspired.
ala famous you tubers tuh.

k bye. :)

Comments

Raji berkata said…
13 years old?
err tnggu dia dah besar skit nnti aku layan music der
hohoho

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…