Skip to main content

ini yang aku janji dulu, kan?

salam.

ingat lagi x pasal patchwork pouchhp case dengan cupcake yang aku cerita post dulu dulu.
haa, x baca pon?
xpe xpe. sila baca dulu okay.


dah baca?
bagus bagus.

so, entri ini hanyalah untuk menayang hasil hasil benda yang aku buat tuh.

untuk mendalah yang aku panggil patchwork pouch tuh, sebenarnya nama die patchwork wristlet.

inilah dia!

luar

luar. 
dalam

puas hati aku dapat buat sendiri. hua hua hua. 

next is, hp case.


tapi kerja cincai, so hudoh. 
ni pulak fabric yang aku beli untuk buat patchwork wristlet dan hp case kat atas tuh.

gambar konon style. haha.
rm20 for 20 fabrics sized 12.5cm x 25 cm.
18 of them are cotton and the other 2 are linen.
they have a super cute design on them

super cute design! i love love love! :)
cupcake pulak.

malu sebenarnya sebab hudoh gila.
tataw nak lukis apa.
dan end up with lukisan mengarut, dan hudoh.

vanilla cupcakes. 
jangan komen banyak. hudoh.
da la terbuat kaler pink terang gila babeng.
xterasa nak makan pon aku nengok. hadoi. :(

len kali kena pikir siap siap nak lukis apa. 
baru leh lukis comel comel. :)

okay lah. itu sahaja. 

bye bye.

Comments

GaDis eQa said…
lawa la patchwork pouch tu! :)
LeeyanaTheKim said…
COMEL GILAK. AWWW~
NAK!! XD
lilco0l said…
NL...apekah???haha
Raji berkata said…
woahhh sejak bila kau buat bnder nih?
lawa2
dlu pernah gak blajar nak design cupcake
tapi nk wat bunga pun kemain susah lgi xD
n i k l i s a said…
@GaDis eQa

thanx. semangat bertambah nak buat lagi.
n i k l i s a said…
@lilco0l

nik lisa or yang sama waktu dengan nye. LOL
n i k l i s a said…
@Raji berkata

sejak melihat benda lah comel ni la. :)
agak la susah. nak menekan tuh. haissh

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…