Skip to main content

ini yang aku janji dulu, kan?

salam.

ingat lagi x pasal patchwork pouchhp case dengan cupcake yang aku cerita post dulu dulu.
haa, x baca pon?
xpe xpe. sila baca dulu okay.


dah baca?
bagus bagus.

so, entri ini hanyalah untuk menayang hasil hasil benda yang aku buat tuh.

untuk mendalah yang aku panggil patchwork pouch tuh, sebenarnya nama die patchwork wristlet.

inilah dia!

luar

luar. 
dalam

puas hati aku dapat buat sendiri. hua hua hua. 

next is, hp case.


tapi kerja cincai, so hudoh. 
ni pulak fabric yang aku beli untuk buat patchwork wristlet dan hp case kat atas tuh.

gambar konon style. haha.
rm20 for 20 fabrics sized 12.5cm x 25 cm.
18 of them are cotton and the other 2 are linen.
they have a super cute design on them

super cute design! i love love love! :)
cupcake pulak.

malu sebenarnya sebab hudoh gila.
tataw nak lukis apa.
dan end up with lukisan mengarut, dan hudoh.

vanilla cupcakes. 
jangan komen banyak. hudoh.
da la terbuat kaler pink terang gila babeng.
xterasa nak makan pon aku nengok. hadoi. :(

len kali kena pikir siap siap nak lukis apa. 
baru leh lukis comel comel. :)

okay lah. itu sahaja. 

bye bye.

Comments

GaDis eQa said…
lawa la patchwork pouch tu! :)
LeeyanaTheKim said…
COMEL GILAK. AWWW~
NAK!! XD
lilco0l said…
NL...apekah???haha
Raji berkata said…
woahhh sejak bila kau buat bnder nih?
lawa2
dlu pernah gak blajar nak design cupcake
tapi nk wat bunga pun kemain susah lgi xD
n i k l i s a said…
@GaDis eQa

thanx. semangat bertambah nak buat lagi.
n i k l i s a said…
@lilco0l

nik lisa or yang sama waktu dengan nye. LOL
n i k l i s a said…
@Raji berkata

sejak melihat benda lah comel ni la. :)
agak la susah. nak menekan tuh. haissh

Popular posts from this blog

:(

salam.
kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku?
bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku.

bye. :(

nescafe ais.

hebat x?
si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais.
but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010.
sgt terox kan kakak srg ni?
tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :))
*bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw*  :))

SPICE-UP UR BLOG : buat sticky post

salam.
hari ni nak share, macam mana nak buat sticky post.  sticky post tuh macam, post yang melekit. huh?
ok, sebenarnya. sticky post tuh macam post pemberitahuan (contohnya la) bagi sesuatu tempoh masa. kalau korang post benda lain, post pemberitahuan korang tuh akan still kat paling atas. so, orang masuk, tuh post first yang orang akan baca. 
sesuai la bagi sape sape yang buat kontest itu. :)
cara cara nya :


 tekan post option (yang bulat merah)
 pilih 'scheduled at'
 pilih tarikh dan pukul berapa korang nak sampai bila post tuh jadi post utama. :)
 dah siap!

k bye. :)