Skip to main content

ini yang aku janji dulu, kan?

salam.

ingat lagi x pasal patchwork pouchhp case dengan cupcake yang aku cerita post dulu dulu.
haa, x baca pon?
xpe xpe. sila baca dulu okay.


dah baca?
bagus bagus.

so, entri ini hanyalah untuk menayang hasil hasil benda yang aku buat tuh.

untuk mendalah yang aku panggil patchwork pouch tuh, sebenarnya nama die patchwork wristlet.

inilah dia!

luar

luar. 
dalam

puas hati aku dapat buat sendiri. hua hua hua. 

next is, hp case.


tapi kerja cincai, so hudoh. 
ni pulak fabric yang aku beli untuk buat patchwork wristlet dan hp case kat atas tuh.

gambar konon style. haha.
rm20 for 20 fabrics sized 12.5cm x 25 cm.
18 of them are cotton and the other 2 are linen.
they have a super cute design on them

super cute design! i love love love! :)
cupcake pulak.

malu sebenarnya sebab hudoh gila.
tataw nak lukis apa.
dan end up with lukisan mengarut, dan hudoh.

vanilla cupcakes. 
jangan komen banyak. hudoh.
da la terbuat kaler pink terang gila babeng.
xterasa nak makan pon aku nengok. hadoi. :(

len kali kena pikir siap siap nak lukis apa. 
baru leh lukis comel comel. :)

okay lah. itu sahaja. 

bye bye.

Comments

GaDis eQa said…
lawa la patchwork pouch tu! :)
Liyana said…
COMEL GILAK. AWWW~
NAK!! XD
lilco0l said…
NL...apekah???haha
Raji and Yeen said…
woahhh sejak bila kau buat bnder nih?
lawa2
dlu pernah gak blajar nak design cupcake
tapi nk wat bunga pun kemain susah lgi xD
Nik Lisa said…
@GaDis eQa

thanx. semangat bertambah nak buat lagi.
Nik Lisa said…
@lilco0l

nik lisa or yang sama waktu dengan nye. LOL
Nik Lisa said…
@Raji berkata

sejak melihat benda lah comel ni la. :)
agak la susah. nak menekan tuh. haissh

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41 *i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee** Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja.  Ni my checklist. Boleh amik as a guide.  1) Bukak akaun kwsp 2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u! 3) Medical checkup 4) Passport pic 5) Labcoat 6) Cop - benda paling penting! 7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr 8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result Things~~ add up if u r going to pa