Skip to main content

TANJUNG HARAPAN, KLANG.

salam.

profile pic facebook sekarang. LOL
hari ni nak cerita satu cerita,
habis je progress test (xtahu? sila baca entri sebelum. aku malas nak cari dan taruk link) hari jumaat hari tuh,
aku telah dibawa ke satu tempat oleh seseorang.
kerana ada sesuatu yang perlu di celebrate.

dia konon nya nak buat suprise. 
dan aku memang suprised betol lah.
sebab tempat tuh memang lawa sangat.
serius lawaaa. 
tapi ada cacatnya, nanti aku cerito ok?

kat selangor ni mano nak dapat tengok air laut, ye dak?
kena poi port dickson sana baru leh nengok ayor laut.

tapi that day, aku dapat nengok ayor laut.
die bawak aku pergi klang.
a place called tanjung harapan.


tempat tuh xda pantai, tapi ada air laut. 
better than xda langsung. hehehe.
so, lepak lepak la situ jap.
dah la lapar gile, x makan dari pagi.
nasib die beli goreng pisang ke pisang goreng suka hati lah, 
boleh le aku melantak sambil nengok air laut. wouh. hehe.

ni x melantak.
nampak x tempat die xda pantai, ada air laut je.
yang cacat nya, sekali ada bendasing lak yang dok floating atas air.
macam polistrene, kertas, pendek kata sampah sarap la.
sakit mata ni. cuma x rajin je nak buat kerja amal kutip2, -.-"
cakap je x guna, action itu yang penting. waklu! :P

nampak x ada bendasing itu? :(
kitorang sempat jugak tengok sunset, sebab sampai sana dalam kul 6.30pm lebih lebih sikit.
suke suke, lawa sangat.
merah merah gitu. i like.

memang sequence die macam yang bawah ni.

sunset fasa pertama
sunset fasa middle
sunset bebetol punye
lawa kan?

lepas tuh, perut dah buat lagu macam macam dah.
kitorang pon pergi lah ke restoren muara ape entah nama die.
seafood restaurant.
sangat lawa, makan tepi laut. wauhh.
romantic! :)

nanti aku cerita okay makan ape.
memang best sebab lauk apa kita pilih sendiri.
nak udang berapa ekor, nak sotong berapa ekor.

tungggu, next update. :)

ps : kalau korang dok dekat dekat klang or shah alam, wajib pergi sini. best tau!

Comments

nuraru said…
peewoiitt..
romantic tu yg xleh blah
hahaha..
suke nyer saya ngan entry and gambar2 entry ini.. :)
♥KHAIRI♥ said…
lisa tu serius ke kat klang??
n i k l i s a said…
@nuraru

haha. betoll la romantik cik kak oi. :)
n i k l i s a said…
@♥KHAIRI♥

yup, betol ada kat klang. :)
h A n Y S said…
p jeram pon best..hala ke kuala selangor..ce pi, ce pi (ganti ce cite, ce cite) hahaha
;p
n i k l i s a said…
@h A n Y S

nnti nak pi.
jauh x from shah alam?
She's retarded said…
woot2! cantik gambar sunset tu
Raji berkata said…
weh kau pergi dgn sape?
feewitt2 dlm diam2 =.=

tanjung harapan memang slalu bgi harapan kt aku
hak2
aku pernah tdo kt stu skali
best even xde pantai dapat angin pantai kre ok lah =.="

yeah ur acts are important
pi kutip smpah tu! hak2
h A n Y S said…
rs nye tanjung harapan lg dkat..hehe..
jeram kat pantai remis, nak ke kuala selangor..agk jauh gak la..
tp kalu nak try blh je..hihi..
n i k l i s a said…
@She's retarded

yep, lawa sangat. aku sukee
n i k l i s a said…
@Raji berkata

xperlu la nk bagitahu sume orang kot.

best kan? aku pon suke gak.
n i k l i s a said…
@h A n Y S

kuala selangor an.. emm
kalo ada masa boleh la menyinggah situ gak. hee
Tupai Karan said…
gambaq last tu cantik.. captured at right moment.. cuma sampah sarap memang spoiii ah mood kan

Latest Post :
Mesti Baca : Status Updates FB Yang Teringin Kita Jawab
n i k l i s a said…
@Tupai Karan

everybody should agree with that amazing sunset. :)

tau xpa. spo-el betol.

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…