Skip to main content

TANJUNG HARAPAN, KLANG.

salam.

profile pic facebook sekarang. LOL
hari ni nak cerita satu cerita,
habis je progress test (xtahu? sila baca entri sebelum. aku malas nak cari dan taruk link) hari jumaat hari tuh,
aku telah dibawa ke satu tempat oleh seseorang.
kerana ada sesuatu yang perlu di celebrate.

dia konon nya nak buat suprise. 
dan aku memang suprised betol lah.
sebab tempat tuh memang lawa sangat.
serius lawaaa. 
tapi ada cacatnya, nanti aku cerito ok?

kat selangor ni mano nak dapat tengok air laut, ye dak?
kena poi port dickson sana baru leh nengok ayor laut.

tapi that day, aku dapat nengok ayor laut.
die bawak aku pergi klang.
a place called tanjung harapan.


tempat tuh xda pantai, tapi ada air laut. 
better than xda langsung. hehehe.
so, lepak lepak la situ jap.
dah la lapar gile, x makan dari pagi.
nasib die beli goreng pisang ke pisang goreng suka hati lah, 
boleh le aku melantak sambil nengok air laut. wouh. hehe.

ni x melantak.
nampak x tempat die xda pantai, ada air laut je.
yang cacat nya, sekali ada bendasing lak yang dok floating atas air.
macam polistrene, kertas, pendek kata sampah sarap la.
sakit mata ni. cuma x rajin je nak buat kerja amal kutip2, -.-"
cakap je x guna, action itu yang penting. waklu! :P

nampak x ada bendasing itu? :(
kitorang sempat jugak tengok sunset, sebab sampai sana dalam kul 6.30pm lebih lebih sikit.
suke suke, lawa sangat.
merah merah gitu. i like.

memang sequence die macam yang bawah ni.

sunset fasa pertama
sunset fasa middle
sunset bebetol punye
lawa kan?

lepas tuh, perut dah buat lagu macam macam dah.
kitorang pon pergi lah ke restoren muara ape entah nama die.
seafood restaurant.
sangat lawa, makan tepi laut. wauhh.
romantic! :)

nanti aku cerita okay makan ape.
memang best sebab lauk apa kita pilih sendiri.
nak udang berapa ekor, nak sotong berapa ekor.

tungggu, next update. :)

ps : kalau korang dok dekat dekat klang or shah alam, wajib pergi sini. best tau!

Comments

nuraru said…
peewoiitt..
romantic tu yg xleh blah
hahaha..
suke nyer saya ngan entry and gambar2 entry ini.. :)
♥KHAIRI♥ said…
lisa tu serius ke kat klang??
Nik Lisa said…
@nuraru

haha. betoll la romantik cik kak oi. :)
Nik Lisa said…
@♥KHAIRI♥

yup, betol ada kat klang. :)
Hanys Najib said…
p jeram pon best..hala ke kuala selangor..ce pi, ce pi (ganti ce cite, ce cite) hahaha
;p
Nik Lisa said…
@h A n Y S

nnti nak pi.
jauh x from shah alam?
nurul rasya said…
woot2! cantik gambar sunset tu
Raji and Yeen said…
weh kau pergi dgn sape?
feewitt2 dlm diam2 =.=

tanjung harapan memang slalu bgi harapan kt aku
hak2
aku pernah tdo kt stu skali
best even xde pantai dapat angin pantai kre ok lah =.="

yeah ur acts are important
pi kutip smpah tu! hak2
Hanys Najib said…
rs nye tanjung harapan lg dkat..hehe..
jeram kat pantai remis, nak ke kuala selangor..agk jauh gak la..
tp kalu nak try blh je..hihi..
Nik Lisa said…
@She's retarded

yep, lawa sangat. aku sukee
Nik Lisa said…
@Raji berkata

xperlu la nk bagitahu sume orang kot.

best kan? aku pon suke gak.
Nik Lisa said…
@h A n Y S

kuala selangor an.. emm
kalo ada masa boleh la menyinggah situ gak. hee
Tupai Karan said…
gambaq last tu cantik.. captured at right moment.. cuma sampah sarap memang spoiii ah mood kan

Latest Post :
Mesti Baca : Status Updates FB Yang Teringin Kita Jawab
Nik Lisa said…
@Tupai Karan

everybody should agree with that amazing sunset. :)

tau xpa. spo-el betol.

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

nescafe ais.

hebat x? si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais. but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010. sgt terox kan kakak srg ni? tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :)) * bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw *  :))

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak