Pages

Tuesday, June 28, 2011

Day 5 – How important you think education is?


DAYHEEEM ITS SO IMPORTANT! 

its so important, why?
because it is.

basicnya, education ni ada macam macam. depends on the environment.
education or pembelajaran budak kampung tak sama langsung dengan budak bandar. #fact

pembelajaran harian, seperti house chores, (basuh baju, lipat kain ect.)
pembelajaran formal, lebih kepada apa yang kita belajar kat sekolah.
pembelajaran secara x langsung, contoh nya, the way we communicate, the way we mingle with people, ect.
dan lain lain.

so, xboleh x memang kena setuju education a.k.a pembelajaran ni amat penting! kan kan~ 

masa kecik kecik, mak ayah ajar kita macam macam.
ajar ngaji, ajar jadi budak baik, ajar macam mana nak survive hidup dalam dunia, dan ect

masuk sekolah pulak, cikgu ajar~
math, science, bm, bi and all~

ustaz ustazah ajar kita agama~

unformal education + formal + agama


bila tiga benda basic ni ada.
insyaAllah senang hidup kita. berjaya dunia akhirrat.

tambah tambah dunia sekarang ni.
anything la, memang semua nak tengok result and sahsiah diri.
baru orang nak gaji.

lepas tuh baru leh capai successs!

hmpphh!
so now, agree tak education tuh important?

(sila agree, sebab this post not open for debating. muahehahah :P)

and yes, if u say, ala tengok goh tong(founder genting tuh betol ke i eja?)~
 x belajar tinggi boleh bukak genting maa~
orang yang xbelajar formal pon boleh berjaya.
 i totally agree BUT, BUT i know somewhere in his life, he learned something before he can be that berjaya.
xkisah la unformally ke formally ke..

learning==> pembelajaran==> education!

jangan sempitkan fikiran by thinking, education is when we sit between four walls and listen to the speakers in front!

NO NO NO!

ps : gedik nak sambung day day jugak. sebab tengok member buat konsisten je. 10 days more. after that halted lagi la, sebab dah masuk klinikal. hahah.

and yeah, this post is pasal this~ tekan saya!

4 comments:

feeza_rashid said...

yes it is sooo important.
aku punya day pun tergendala weyyy. serius malassss gila

iPai said...

mane2 pg pon.. pendidikan ni memang penting sgt2 ..

omai.n i k l i s a said...

@feeza_rashid

topik x syiok ke?

omai.n i k l i s a said...

@iPai

kan? :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...