Skip to main content

A perfect life with my husband (?)

assalamualaikum.

-------------------------------------------------

in 4,5 years from now, 
i will be married. 
and have my own childs.


30 years afterward


i sit on the sofa cozyly..
i looked back into time.
reminiscing the old time.

-

when im happily married, and happy with my kids
and i raised my kids well.
being able to watch them grow up is the best things that ever happen to me.
with my supportive husband by my side, 
my life can't be more great.

my kids always make me proud,
with their excellent grades during their school life.
as a reward, on the school holiday..
my husband and i will took them on a vacation.

everything seems perfect! 
i love my husband and my kids.

now, my kids have grown up and so far healthy 
my little boy turned to be a handsome guy.
while my little girl turned to be a pretty lady.

one day, my son complained about him having a headache.
I told him to get himself checked at the hospital.

as the malay saying says,
"langit xselalu cerah"

well the saying is so true.

my son came home that night.
and he broke the bad news.

'mak, abang ada blood cancer, white blood cancer, a.k.a leukemia'

i'm speechless.
tears flowing on my cheeks. 
fast.

-------------------------------------------

editted by me by using my wild imagination, based on a true story.

everything is perfect, flawless!
but suddenly, everything goes upside down.
druuung! semua ranap, nak tengok anak kahwin dan the smooth flow in the future.
cucu ape semua..

ape ntah rasa dia?

sedih. memang akan rasa sedih sangat.
nak jadi kuat untuk anak pon tatau macam mana.
mintak jauh lah benda ni jadi in my future.

kalau korang, how are u gonna face with it?


Comments

sedih. rasa macam dunia dah tak bermakna but what to do. redha and be strong always. make your son the happiest person in the world before he shuts his eyes for like ever. and as for you, life goes on. whether you like it or not. you have others to take care of.

duuh org cakap senang. nak buat tu tak pernah senang. but we have to try jugak after all kan :)
wany said…
setuju dengan naddd
Miss P said…
4, 5 years from now... I'll be living alone in my apartment, looking at case files and dusty old books.

30 years from now...I'll be living alone in my mansion, looking at case files, dusty old books and writing wills for dying people.

Adoi... cannot imagine my life with a husband and family la, huhuhu...
Nik Lisa said…
@nadrah zainuddin

yep yep. kesian tol aku nengok makcik aku skang.
nampak happy.
tp, kat dalam who knows kan.
Nik Lisa said…
@Jo Qusary

erh, how come meh?
HAHA

xterasa nak ke ape ke. LOL
i really dont want such things to happen..

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41 *i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee** Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja.  Ni my checklist. Boleh amik as a guide.  1) Bukak akaun kwsp 2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u! 3) Medical checkup 4) Passport pic 5) Labcoat 6) Cop - benda paling penting! 7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr 8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result Things~~ add up if u r going to pa