Skip to main content

MOVIE : BLITZ


ok nak review cerita ni.

blitz tuh nickname seorang yang psiko yang bernama Barry _____, dia ni berdendam dengan polis yang penah arrest dia dulu. so,dia nak revenge lah. maka dia bunuh polis yang penah wat hal dengan dia dulu dulu dengan kejam, one by one. ada satu scene dia ketuk kepala polis nama Robert dengan tukul. berkecai, dah la pukul banyak kali. then boleh pulak dia muntah sebab tengok kepala berkecai, yang xboleh bla, dia boleh heret muntah dia ke atas kepala, sangat geli. yucks! kira macam serial killer gak la.

setiap cerita mesti la ada hero kan. hero dia ni polis gak. dia macam otai la sikit. dengan botak nye. cakap pon nak kerek je, -.-".  hero ni dia pair up dengan ketua polis yang baru pindah sebab konon hebat lah. hebat tapi xde la hebat sangat pon. hehehe. diorang lah main character la dalam movie ni nak banteras si BLITZ tuh. 

kalau nak tahu scene scene action, atau nak tengok muntah diheret ke kepala, dia sila lah tengok sendiri di pawagam berdekatan.

yang kecik bawah ni ending die, kalau xnak tahu jangan gedik baca. kalau yang desperate nak tahu tuh silalah usaha sendiri untuk baca. hehe


lastlastBLITZtuhmatikenabunuhdekpolisbotakmacamotaidenganketuapoliskononhebattuh. 

bagi aku la, jalan cerita ni lame la. action pon suam suam kuku je. ada yang hardcore. boleh la. xde la bosan tapi for me, dah biasa tengok jalan cerita macam ni.

ok bye.

ps : xmen memang best! :)
next? emm mr popper's penguin, macam besssst. tee-hee~

Comments

ABU said…
alaaa apasl bg tau ending dia hahaha
nizam27391 said…
penguin2.. hehe.. :)
Raji and Yeen said…
kau mniat gak cter ending?
btw xnk bce ending der lgi hahaha

Popular posts from this blog

:(

salam.
kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku?
bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku.

bye. :(

nescafe ais.

hebat x?
si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais.
but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010.
sgt terox kan kakak srg ni?
tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :))
*bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw*  :))

SPICE-UP UR BLOG : buat sticky post

salam.
hari ni nak share, macam mana nak buat sticky post.  sticky post tuh macam, post yang melekit. huh?
ok, sebenarnya. sticky post tuh macam post pemberitahuan (contohnya la) bagi sesuatu tempoh masa. kalau korang post benda lain, post pemberitahuan korang tuh akan still kat paling atas. so, orang masuk, tuh post first yang orang akan baca. 
sesuai la bagi sape sape yang buat kontest itu. :)
cara cara nya :


 tekan post option (yang bulat merah)
 pilih 'scheduled at'
 pilih tarikh dan pukul berapa korang nak sampai bila post tuh jadi post utama. :)
 dah siap!

k bye. :)