Skip to main content

MOVIE : BLITZ


ok nak review cerita ni.

blitz tuh nickname seorang yang psiko yang bernama Barry _____, dia ni berdendam dengan polis yang penah arrest dia dulu. so,dia nak revenge lah. maka dia bunuh polis yang penah wat hal dengan dia dulu dulu dengan kejam, one by one. ada satu scene dia ketuk kepala polis nama Robert dengan tukul. berkecai, dah la pukul banyak kali. then boleh pulak dia muntah sebab tengok kepala berkecai, yang xboleh bla, dia boleh heret muntah dia ke atas kepala, sangat geli. yucks! kira macam serial killer gak la.

setiap cerita mesti la ada hero kan. hero dia ni polis gak. dia macam otai la sikit. dengan botak nye. cakap pon nak kerek je, -.-".  hero ni dia pair up dengan ketua polis yang baru pindah sebab konon hebat lah. hebat tapi xde la hebat sangat pon. hehehe. diorang lah main character la dalam movie ni nak banteras si BLITZ tuh. 

kalau nak tahu scene scene action, atau nak tengok muntah diheret ke kepala, dia sila lah tengok sendiri di pawagam berdekatan.

yang kecik bawah ni ending die, kalau xnak tahu jangan gedik baca. kalau yang desperate nak tahu tuh silalah usaha sendiri untuk baca. hehe


lastlastBLITZtuhmatikenabunuhdekpolisbotakmacamotaidenganketuapoliskononhebattuh. 

bagi aku la, jalan cerita ni lame la. action pon suam suam kuku je. ada yang hardcore. boleh la. xde la bosan tapi for me, dah biasa tengok jalan cerita macam ni.

ok bye.

ps : xmen memang best! :)
next? emm mr popper's penguin, macam besssst. tee-hee~

Comments

Abu Bagi said…
alaaa apasl bg tau ending dia hahaha
nizam27391 said…
penguin2.. hehe.. :)
Raji and Yeen said…
kau mniat gak cter ending?
btw xnk bce ending der lgi hahaha

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41 *i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee** Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja.  Ni my checklist. Boleh amik as a guide.  1) Bukak akaun kwsp 2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u! 3) Medical checkup 4) Passport pic 5) Labcoat 6) Cop - benda paling penting! 7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr 8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result Things~~ add up if u r going to pa