Skip to main content

why i dont like blogwalking?

blogwalking, and stranded kat satu blog ni. from the blog, akhirnya jalan ke blog blog lain. dan seterusnya,  dan memang jenis aku, bila aku singgah aku akan baca dan sesungguhnya aku regret sebab rajin nak berblogwalking hari ni.

sebab sebab nya.

1. blog pemiliknya melayu perempuan dan melayu yang agamanya islam, tapi kata kata nya kasar.
sedih bila tengok melayu melayu ni, cakap bahasa carut carutan. kenapa kena macam tuh, nampak hebat ke bila cakap begitu? nampak modern, nampak style ke. owh kesian nye lah. konon nya, outspoken. outspoken lah sangat. 

2. blog pemiliknya melayu lelaki, tapi otak cabut skru kot, suke suke hina agama. not directly for sure. lagi sedih bila yang tukang komen pulak, namanya muhammad di depan namun dia kata kat tukang komen yang butthurt ni, xpaham sarcasm la ape la, narrow minded la. dah kau yang bernama mohammad sepatutnya jadi lelaki pimpin orang, wide la sangat cara pemikiran bila orang bergurau hal agama kau boleh gelak terkekek kekek sambil kata orang butthurt.  widenye pemikiran muhammad sekalian! heh, sarcasm bab bab agama aku xboleh terima. xpaham lah fikiran orang yang boleh gelak bila agama di perlekehkan. haiyaa.

haiyaa, manusia sekarang. tapi itu lah, dah namanya manusia. 

itu sebab aku xsuka mingle lama lama dalam dunia blog. itu sebab nya. serabut dengan manusia pelik cam ni. 

lagi satu, isu isu lapuk jangan difikirkan sangat. debate debate, lepas tuh reda kejap, then angkat balik isu lapuk. maju kan lah diri sendiri tuh. 

xda kaitan pon, just cat-therapy-to-ease-people-full-with-hatred chill people!
i want to be friend with bloggers yang chill chill saja. mesej pon chill, boleh gelak, i can laid back when i read the post. not those posts yang full of hatred, sumpah seranah, haiyaa, dun like maa.

ps : orang yang baca post ni pulak tedetik di hati nya, 'ada jugak manusia macam ni?'..

Comments

Mawar Berduri said…
okay.. jom jadi member mawar.. kita chill sambil minum teh tepi pantai nak? hee..

ragam manusia dear.. kita tak leh ubah dorang..
Raji and Yeen said…
oh ada jer manusia bermacam2 jenis kan? ;D ak kadang2 tak dpt comment entry2 yg tinggi level dia,
katanya sarcasm tapi mungkin ak kurang sarcasm utk komen =.="
Miss P said…
Blog yg baik ibarat novel yg indah... jika penulisan penuh dgn kebencian, kekotoran dan kesugulan sudah tentu pembaca segera meletak novel tersebut dan mencari komik Upin dan Ipin.
Nur Areefah said…
masing-masing ada otak yang dipenuhi dengan apa yang mereka baca lihat dengar rasa sebab tu pendapat orang tak ada yang pernah sama. NEVER
cikcleopatra said…
kawan ngn cikcleo lah..cikcleo chills..kekee.
Nik Lisa said…
@Mawar Berduri

agreed.
hummph. kecewa sikit.
Nik Lisa said…
@Raji and Yeen

tau xpa. kadang2 xtau pe point blog post die~
Nik Lisa said…
@Jo Qusary

betol. saya xmau terjebak dgn fikiran kotor, benci die.
Nik Lisa said…
@Nur Areefah

but dorang xleh luahkan pendapat mereka in words yang baik ke?
Nik Lisa said…
@cikcleopatra

jom kite kawan due cik cleo. :)

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41 *i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee** Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja.  Ni my checklist. Boleh amik as a guide.  1) Bukak akaun kwsp 2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u! 3) Medical checkup 4) Passport pic 5) Labcoat 6) Cop - benda paling penting! 7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr 8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result Things~~ add up if u r going to pa