Skip to main content

why i dont like blogwalking?

blogwalking, and stranded kat satu blog ni. from the blog, akhirnya jalan ke blog blog lain. dan seterusnya,  dan memang jenis aku, bila aku singgah aku akan baca dan sesungguhnya aku regret sebab rajin nak berblogwalking hari ni.

sebab sebab nya.

1. blog pemiliknya melayu perempuan dan melayu yang agamanya islam, tapi kata kata nya kasar.
sedih bila tengok melayu melayu ni, cakap bahasa carut carutan. kenapa kena macam tuh, nampak hebat ke bila cakap begitu? nampak modern, nampak style ke. owh kesian nye lah. konon nya, outspoken. outspoken lah sangat. 

2. blog pemiliknya melayu lelaki, tapi otak cabut skru kot, suke suke hina agama. not directly for sure. lagi sedih bila yang tukang komen pulak, namanya muhammad di depan namun dia kata kat tukang komen yang butthurt ni, xpaham sarcasm la ape la, narrow minded la. dah kau yang bernama mohammad sepatutnya jadi lelaki pimpin orang, wide la sangat cara pemikiran bila orang bergurau hal agama kau boleh gelak terkekek kekek sambil kata orang butthurt.  widenye pemikiran muhammad sekalian! heh, sarcasm bab bab agama aku xboleh terima. xpaham lah fikiran orang yang boleh gelak bila agama di perlekehkan. haiyaa.

haiyaa, manusia sekarang. tapi itu lah, dah namanya manusia. 

itu sebab aku xsuka mingle lama lama dalam dunia blog. itu sebab nya. serabut dengan manusia pelik cam ni. 

lagi satu, isu isu lapuk jangan difikirkan sangat. debate debate, lepas tuh reda kejap, then angkat balik isu lapuk. maju kan lah diri sendiri tuh. 

xda kaitan pon, just cat-therapy-to-ease-people-full-with-hatred chill people!
i want to be friend with bloggers yang chill chill saja. mesej pon chill, boleh gelak, i can laid back when i read the post. not those posts yang full of hatred, sumpah seranah, haiyaa, dun like maa.

ps : orang yang baca post ni pulak tedetik di hati nya, 'ada jugak manusia macam ni?'..

Comments

Mawar Berduri said…
okay.. jom jadi member mawar.. kita chill sambil minum teh tepi pantai nak? hee..

ragam manusia dear.. kita tak leh ubah dorang..
Raji and Yeen said…
oh ada jer manusia bermacam2 jenis kan? ;D ak kadang2 tak dpt comment entry2 yg tinggi level dia,
katanya sarcasm tapi mungkin ak kurang sarcasm utk komen =.="
Jo Qusary said…
Blog yg baik ibarat novel yg indah... jika penulisan penuh dgn kebencian, kekotoran dan kesugulan sudah tentu pembaca segera meletak novel tersebut dan mencari komik Upin dan Ipin.
Nur Areefah said…
masing-masing ada otak yang dipenuhi dengan apa yang mereka baca lihat dengar rasa sebab tu pendapat orang tak ada yang pernah sama. NEVER
cikcleopatra said…
kawan ngn cikcleo lah..cikcleo chills..kekee.
@Mawar Berduri

agreed.
hummph. kecewa sikit.
@Raji and Yeen

tau xpa. kadang2 xtau pe point blog post die~
@Jo Qusary

betol. saya xmau terjebak dgn fikiran kotor, benci die.
@Nur Areefah

but dorang xleh luahkan pendapat mereka in words yang baik ke?
@cikcleopatra

jom kite kawan due cik cleo. :)

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…