Skip to main content

why i dont like blogwalking?

blogwalking, and stranded kat satu blog ni. from the blog, akhirnya jalan ke blog blog lain. dan seterusnya,  dan memang jenis aku, bila aku singgah aku akan baca dan sesungguhnya aku regret sebab rajin nak berblogwalking hari ni.

sebab sebab nya.

1. blog pemiliknya melayu perempuan dan melayu yang agamanya islam, tapi kata kata nya kasar.
sedih bila tengok melayu melayu ni, cakap bahasa carut carutan. kenapa kena macam tuh, nampak hebat ke bila cakap begitu? nampak modern, nampak style ke. owh kesian nye lah. konon nya, outspoken. outspoken lah sangat. 

2. blog pemiliknya melayu lelaki, tapi otak cabut skru kot, suke suke hina agama. not directly for sure. lagi sedih bila yang tukang komen pulak, namanya muhammad di depan namun dia kata kat tukang komen yang butthurt ni, xpaham sarcasm la ape la, narrow minded la. dah kau yang bernama mohammad sepatutnya jadi lelaki pimpin orang, wide la sangat cara pemikiran bila orang bergurau hal agama kau boleh gelak terkekek kekek sambil kata orang butthurt.  widenye pemikiran muhammad sekalian! heh, sarcasm bab bab agama aku xboleh terima. xpaham lah fikiran orang yang boleh gelak bila agama di perlekehkan. haiyaa.

haiyaa, manusia sekarang. tapi itu lah, dah namanya manusia. 

itu sebab aku xsuka mingle lama lama dalam dunia blog. itu sebab nya. serabut dengan manusia pelik cam ni. 

lagi satu, isu isu lapuk jangan difikirkan sangat. debate debate, lepas tuh reda kejap, then angkat balik isu lapuk. maju kan lah diri sendiri tuh. 

xda kaitan pon, just cat-therapy-to-ease-people-full-with-hatred chill people!
i want to be friend with bloggers yang chill chill saja. mesej pon chill, boleh gelak, i can laid back when i read the post. not those posts yang full of hatred, sumpah seranah, haiyaa, dun like maa.

ps : orang yang baca post ni pulak tedetik di hati nya, 'ada jugak manusia macam ni?'..

Comments

Mawar Berduri said…
okay.. jom jadi member mawar.. kita chill sambil minum teh tepi pantai nak? hee..

ragam manusia dear.. kita tak leh ubah dorang..
Raji and Yeen said…
oh ada jer manusia bermacam2 jenis kan? ;D ak kadang2 tak dpt comment entry2 yg tinggi level dia,
katanya sarcasm tapi mungkin ak kurang sarcasm utk komen =.="
Jo Qusary said…
Blog yg baik ibarat novel yg indah... jika penulisan penuh dgn kebencian, kekotoran dan kesugulan sudah tentu pembaca segera meletak novel tersebut dan mencari komik Upin dan Ipin.
Nur Areefah said…
masing-masing ada otak yang dipenuhi dengan apa yang mereka baca lihat dengar rasa sebab tu pendapat orang tak ada yang pernah sama. NEVER
cikcleopatra said…
kawan ngn cikcleo lah..cikcleo chills..kekee.
@Mawar Berduri

agreed.
hummph. kecewa sikit.
@Raji and Yeen

tau xpa. kadang2 xtau pe point blog post die~
@Jo Qusary

betol. saya xmau terjebak dgn fikiran kotor, benci die.
@Nur Areefah

but dorang xleh luahkan pendapat mereka in words yang baik ke?
@cikcleopatra

jom kite kawan due cik cleo. :)

Popular posts from this blog

:(

salam.
kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku?
bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku.

bye. :(

nescafe ais.

hebat x?
si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais.
but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010.
sgt terox kan kakak srg ni?
tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :))
*bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw*  :))

SPICE-UP UR BLOG : buat sticky post

salam.
hari ni nak share, macam mana nak buat sticky post.  sticky post tuh macam, post yang melekit. huh?
ok, sebenarnya. sticky post tuh macam post pemberitahuan (contohnya la) bagi sesuatu tempoh masa. kalau korang post benda lain, post pemberitahuan korang tuh akan still kat paling atas. so, orang masuk, tuh post first yang orang akan baca. 
sesuai la bagi sape sape yang buat kontest itu. :)
cara cara nya :


 tekan post option (yang bulat merah)
 pilih 'scheduled at'
 pilih tarikh dan pukul berapa korang nak sampai bila post tuh jadi post utama. :)
 dah siap!

k bye. :)