Skip to main content

evening with cendol pulut n laksa kedah!

i sat in my room, randomly tapping my touchpad.
and as usual, mesti lah facebook is most opened websites!
congratulations i bid to mark sukerbeger~ muahaha! nah awards i kasi.
ok, merepek! -.-"

and now sambung.
terbaca my friend nye status, it is about she went out for evening walking at tasik syeksen 7 tuh.
and after that, she went to satu kedai cendol.
aku just, ok. she ate cendol just now. 

and another perfect day of me laying in my room doing nothing,
suddenly, i felt like my tekak, esophagus, stomach and everything downward screaming, wanting something cold!
and i immediately remember about cendol that my friend mentioned few days back!

so i sms her, 'u, cendol yang u makan tuh kat mana? i need something cold, tee-hee!'
she replied, 'kat unisel, syeksen 7, dekat restoran hakim'.

so that evening i went to that tempat la with my other friend.
a small stall actually, xde meja pon.
only chairs available.

tapi cendol dia sumpah sedap gila.
ce imagine! 
di petang petang yang kering je kan~ 
u dapat telan something cold, omg, sangat heaven la~

gambar cilok from adam roslan

ada dua cendol, cendol pulut and cendol tapai.
i nak cendol tapai, tp xdapat~ wuwuw, habis dia kata.
so layan saja cendol pulut.
pon sedap!

beside cendol, die ada jual laksa kedah jugak.
cam nak sama dengan laksa penang jugak.
PON SEDAP!

the location is depan restoran hakim syeksen 7 shah alam.
first of all, u cari unisel, masuk lorong yang main gate unisel, just go straight.
nnti akan jumpa stall kecik kecik, depan hakim~

later, i wish i can go tthat place again~ please please~

k bye!

owh this is my 3rd post for today. muahahah!

Comments

jajajaja said…
siot la lisa... buat aq terliur lah!!
aq br ter'ingat nk mkn cendol ngn laksa...
nuraru said…
ceh. terlepas peluang daa :(
YouSOF said…
Masa baca ni perut tengah lapar giler. Kalau dapat.. pergh.. nikmat..; D
Raji and Yeen said…
best nyer lau pekena laksa kedah mlm2 ca nih..huhu :(
iPai said…
pergh .. aku lapar sekarang ... mahu makan .. argh ..
Nik Lisa said…
@jajajaja

gi la, ko an orang SA
Nik Lisa said…
@nuraru

nnti da ada keta pegi ye. :)
sambil lawat2 SA yang tercinta. :P
Nik Lisa said…
@YOUsoF

kalau xlapa pon rasa nak ngap,
ni kan tgh lapar.
Nik Lisa said…
@Raji and Yeen

tuh la yang panas2 pulak. hummpph, sedapnye
Nik Lisa said…
@iPai

hahhaa, mari makan!
ayie said…
luv u..muahhh

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41 *i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee** Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja.  Ni my checklist. Boleh amik as a guide.  1) Bukak akaun kwsp 2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u! 3) Medical checkup 4) Passport pic 5) Labcoat 6) Cop - benda paling penting! 7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr 8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result Things~~ add up if u r going to pa