Skip to main content

evening with cendol pulut n laksa kedah!

i sat in my room, randomly tapping my touchpad.
and as usual, mesti lah facebook is most opened websites!
congratulations i bid to mark sukerbeger~ muahaha! nah awards i kasi.
ok, merepek! -.-"

and now sambung.
terbaca my friend nye status, it is about she went out for evening walking at tasik syeksen 7 tuh.
and after that, she went to satu kedai cendol.
aku just, ok. she ate cendol just now. 

and another perfect day of me laying in my room doing nothing,
suddenly, i felt like my tekak, esophagus, stomach and everything downward screaming, wanting something cold!
and i immediately remember about cendol that my friend mentioned few days back!

so i sms her, 'u, cendol yang u makan tuh kat mana? i need something cold, tee-hee!'
she replied, 'kat unisel, syeksen 7, dekat restoran hakim'.

so that evening i went to that tempat la with my other friend.
a small stall actually, xde meja pon.
only chairs available.

tapi cendol dia sumpah sedap gila.
ce imagine! 
di petang petang yang kering je kan~ 
u dapat telan something cold, omg, sangat heaven la~

gambar cilok from adam roslan

ada dua cendol, cendol pulut and cendol tapai.
i nak cendol tapai, tp xdapat~ wuwuw, habis dia kata.
so layan saja cendol pulut.
pon sedap!

beside cendol, die ada jual laksa kedah jugak.
cam nak sama dengan laksa penang jugak.
PON SEDAP!

the location is depan restoran hakim syeksen 7 shah alam.
first of all, u cari unisel, masuk lorong yang main gate unisel, just go straight.
nnti akan jumpa stall kecik kecik, depan hakim~

later, i wish i can go tthat place again~ please please~

k bye!

owh this is my 3rd post for today. muahahah!

Comments

jajajaja said…
siot la lisa... buat aq terliur lah!!
aq br ter'ingat nk mkn cendol ngn laksa...
nuraru said…
ceh. terlepas peluang daa :(
YOUsoF said…
Masa baca ni perut tengah lapar giler. Kalau dapat.. pergh.. nikmat..; D
Raji and Yeen said…
best nyer lau pekena laksa kedah mlm2 ca nih..huhu :(
iPai said…
pergh .. aku lapar sekarang ... mahu makan .. argh ..
@nuraru

nnti da ada keta pegi ye. :)
sambil lawat2 SA yang tercinta. :P
@YOUsoF

kalau xlapa pon rasa nak ngap,
ni kan tgh lapar.
@Raji and Yeen

tuh la yang panas2 pulak. hummpph, sedapnye
ayie said…
luv u..muahhh

Popular posts from this blog

:(

salam.
kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku?
bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku.

bye. :(

nescafe ais.

hebat x?
si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais.
but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010.
sgt terox kan kakak srg ni?
tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :))
*bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw*  :))

SPICE-UP UR BLOG : buat sticky post

salam.
hari ni nak share, macam mana nak buat sticky post.  sticky post tuh macam, post yang melekit. huh?
ok, sebenarnya. sticky post tuh macam post pemberitahuan (contohnya la) bagi sesuatu tempoh masa. kalau korang post benda lain, post pemberitahuan korang tuh akan still kat paling atas. so, orang masuk, tuh post first yang orang akan baca. 
sesuai la bagi sape sape yang buat kontest itu. :)
cara cara nya :


 tekan post option (yang bulat merah)
 pilih 'scheduled at'
 pilih tarikh dan pukul berapa korang nak sampai bila post tuh jadi post utama. :)
 dah siap!

k bye. :)