Skip to main content

evening with cendol pulut n laksa kedah!

i sat in my room, randomly tapping my touchpad.
and as usual, mesti lah facebook is most opened websites!
congratulations i bid to mark sukerbeger~ muahaha! nah awards i kasi.
ok, merepek! -.-"

and now sambung.
terbaca my friend nye status, it is about she went out for evening walking at tasik syeksen 7 tuh.
and after that, she went to satu kedai cendol.
aku just, ok. she ate cendol just now. 

and another perfect day of me laying in my room doing nothing,
suddenly, i felt like my tekak, esophagus, stomach and everything downward screaming, wanting something cold!
and i immediately remember about cendol that my friend mentioned few days back!

so i sms her, 'u, cendol yang u makan tuh kat mana? i need something cold, tee-hee!'
she replied, 'kat unisel, syeksen 7, dekat restoran hakim'.

so that evening i went to that tempat la with my other friend.
a small stall actually, xde meja pon.
only chairs available.

tapi cendol dia sumpah sedap gila.
ce imagine! 
di petang petang yang kering je kan~ 
u dapat telan something cold, omg, sangat heaven la~

gambar cilok from adam roslan

ada dua cendol, cendol pulut and cendol tapai.
i nak cendol tapai, tp xdapat~ wuwuw, habis dia kata.
so layan saja cendol pulut.
pon sedap!

beside cendol, die ada jual laksa kedah jugak.
cam nak sama dengan laksa penang jugak.
PON SEDAP!

the location is depan restoran hakim syeksen 7 shah alam.
first of all, u cari unisel, masuk lorong yang main gate unisel, just go straight.
nnti akan jumpa stall kecik kecik, depan hakim~

later, i wish i can go tthat place again~ please please~

k bye!

owh this is my 3rd post for today. muahahah!

Comments

jajajaja said…
siot la lisa... buat aq terliur lah!!
aq br ter'ingat nk mkn cendol ngn laksa...
nuraru said…
ceh. terlepas peluang daa :(
YOUsoF said…
Masa baca ni perut tengah lapar giler. Kalau dapat.. pergh.. nikmat..; D
Raji and Yeen said…
best nyer lau pekena laksa kedah mlm2 ca nih..huhu :(
iPai said…
pergh .. aku lapar sekarang ... mahu makan .. argh ..
@nuraru

nnti da ada keta pegi ye. :)
sambil lawat2 SA yang tercinta. :P
@YOUsoF

kalau xlapa pon rasa nak ngap,
ni kan tgh lapar.
@Raji and Yeen

tuh la yang panas2 pulak. hummpph, sedapnye
ayie said…
luv u..muahhh

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…