Skip to main content

dalam banyak banyak binatang kan, aku suka..

AMARAN! post ini penuh dengan gambar! 

it will be,

CAT CAT CAT CAT

before i proceed to the task, lemme introduce my cats first okay. :)

i got few cats here in my home.
and mereka semua sangat lah comel.

yang available kat rumah sekarang are :

1) CIKO, the persian cat.


CIKO lebih kurang macam ni lah, breed chocolate brown persian. :)
but kaler mata dia deep orange.


macam ni! :) warna bulu pon lebih kurang macam ni

2) BOBO, anak si OREO (T_T) 
not sure what breed he is.
but i think it is domestic long hair cat.
black in colour.
bulu dia panjang and the best part is bobo ni sangat manja.

bila kitorang satu family dok lepaking kat depan TV, dia akan datang gesel gesel kat kita. 


lebih kurang macam ni lah. 


seriously, ekor dia tebal macam tuh. 

3) beberapa ekor anak kucing anak kepada OREO ( oreo? T_T)
4 kittens yang comel berada di halaman rumah sekarang, siapa mahu sila komen. :)
hitam, hitam, putih, and putih+brown

kenapa setiap kali tulis OREO, mesti T_T?
sebab OREO kesayangan family tuh hilang sudah~
missing in action! sedih sedih.


my beloved OREO is now missing~

photo sources : all by google images because lack of kemudahan untuk ambil gambar, and lack of kerajinan untuk tangkap gambar and upload here EXCEPT for OREO's pictures. its original~ hehehe

as for day 6 (poyo je? :P) nye task, a photo of an animal you'd love to keep as a pet?

of course i would choose cat. 
i want kucinng maine coon bred boleh?

what issss thaaat?


The Maine Coon is a breed of domestic cat with a distinctive physical appearance and valuable hunting skills. It is one of the oldest natural breeds in North America, specifically native to the state of Maine,[1] where it is the official State Cat.
Although the Maine Coon's exact origins and date of introduction to the United States are unknown, many theories have been proposed. The breed was popular in cat shows in the late 19th century, but its existence became threatened when long-haired breeds from overseas were introduced in the early 20th century. The Maine Coon has since made a comeback and is now one of the most popular cat breeds in the world.[2]

why i want? sebab dia besaaaar and comel!


tengok tengok! besar kan?
ini 3 tahun, rm 6000.

(memang x lah nak beli~ T_T)

kucing ni kepunyaan en. faryzal who i didnt know who he is~
yang i know, he is the owner of this maine coon cat. tee-hee
sebenarnya, i randomly search maine coon and end up finding his maine coon.

besar right! and comel too~
jatuh cinta sudah..

more info sal maine coon ni
kalau beli, nanti show it to me okay! 

kang nanti dah kaya, nak bela lah kucing ni sekor~ 

harap harap future husband saya tuh cat-lover.

extras about maine coon! 


btw, anybody mahu sphinx?

Sphinx2 July 2006.jpg

ini kucing jahat dalam megamind, Cats & Dogs: The Revenge of Kitty Galore
tuh kaaan?

more infos : wiki/sphinx
more pictures : sphinx images (BUKAK PLEASE!)

k bye!

Comments

Raji and Yeen said…
aku rasa cool gila kalau bela sphnix nih..
ABU said…
daripada yg banyak bulu hingga yg tak de bulu semua ada.hahahha
weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee,comelnyeee tuceng!,.hehe,.bok meh yg besar gedabak tuh satu,.keh3,.
LeeyanaTheKim said…
cik lisa! meh kitten sekor! =')
nizam said…
yang sphinx itu.. euwwww... geli bile tgok kucing xde bulu..
iPai said…
eh sphinx tuh susah nak dapatkan .. tpi tak best r ..

n kucing yg besar tuh cam best gile je ..
Rizwan Ewan said…
like like!! kalau bab2x kucing 2 bgi je kat wan! tk de bulu ke.ada bulu ke.asal nama kucing! mmang wan nk! akak belikan wan satu boleh?
(kt umah da ada 5ekor kucing) (~_~)
Ery said…
errrr sure megamind??
@ABU

ciptaan Allah hebat belaka. :)
@**::CIKNUURUL::**

tucennng mmemang comelll! auuw.
nak seko! (kasi tuceng imaginasi.hehehe)
@iPai

ade je jual, try search. :)

tuh la. kucing besar tuh die comel!
tgok video u tube kite kasi kat atas ni~
@Rizwan Ewan

umah akak ponn ada banyak gak ni. hehehe.
kucing best kan wan?
(pure2 xnampak pemintaan belikan kucing. lalala)
@Ery

eh bukan. sorii.
cter pe eh? dog cat uh..

Popular posts from this blog

:(

salam.
kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku?
bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku.

bye. :(

nescafe ais.

hebat x?
si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais.
but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010.
sgt terox kan kakak srg ni?
tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :))
*bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw*  :))

SPICE-UP UR BLOG : buat sticky post

salam.
hari ni nak share, macam mana nak buat sticky post.  sticky post tuh macam, post yang melekit. huh?
ok, sebenarnya. sticky post tuh macam post pemberitahuan (contohnya la) bagi sesuatu tempoh masa. kalau korang post benda lain, post pemberitahuan korang tuh akan still kat paling atas. so, orang masuk, tuh post first yang orang akan baca. 
sesuai la bagi sape sape yang buat kontest itu. :)
cara cara nya :


 tekan post option (yang bulat merah)
 pilih 'scheduled at'
 pilih tarikh dan pukul berapa korang nak sampai bila post tuh jadi post utama. :)
 dah siap!

k bye. :)