Skip to main content

dalam banyak banyak binatang kan, aku suka..

AMARAN! post ini penuh dengan gambar! 

it will be,

CAT CAT CAT CAT

before i proceed to the task, lemme introduce my cats first okay. :)

i got few cats here in my home.
and mereka semua sangat lah comel.

yang available kat rumah sekarang are :

1) CIKO, the persian cat.


CIKO lebih kurang macam ni lah, breed chocolate brown persian. :)
but kaler mata dia deep orange.


macam ni! :) warna bulu pon lebih kurang macam ni

2) BOBO, anak si OREO (T_T) 
not sure what breed he is.
but i think it is domestic long hair cat.
black in colour.
bulu dia panjang and the best part is bobo ni sangat manja.

bila kitorang satu family dok lepaking kat depan TV, dia akan datang gesel gesel kat kita. 


lebih kurang macam ni lah. 


seriously, ekor dia tebal macam tuh. 

3) beberapa ekor anak kucing anak kepada OREO ( oreo? T_T)
4 kittens yang comel berada di halaman rumah sekarang, siapa mahu sila komen. :)
hitam, hitam, putih, and putih+brown

kenapa setiap kali tulis OREO, mesti T_T?
sebab OREO kesayangan family tuh hilang sudah~
missing in action! sedih sedih.


my beloved OREO is now missing~

photo sources : all by google images because lack of kemudahan untuk ambil gambar, and lack of kerajinan untuk tangkap gambar and upload here EXCEPT for OREO's pictures. its original~ hehehe

as for day 6 (poyo je? :P) nye task, a photo of an animal you'd love to keep as a pet?

of course i would choose cat. 
i want kucinng maine coon bred boleh?

what issss thaaat?


The Maine Coon is a breed of domestic cat with a distinctive physical appearance and valuable hunting skills. It is one of the oldest natural breeds in North America, specifically native to the state of Maine,[1] where it is the official State Cat.
Although the Maine Coon's exact origins and date of introduction to the United States are unknown, many theories have been proposed. The breed was popular in cat shows in the late 19th century, but its existence became threatened when long-haired breeds from overseas were introduced in the early 20th century. The Maine Coon has since made a comeback and is now one of the most popular cat breeds in the world.[2]

why i want? sebab dia besaaaar and comel!


tengok tengok! besar kan?
ini 3 tahun, rm 6000.

(memang x lah nak beli~ T_T)

kucing ni kepunyaan en. faryzal who i didnt know who he is~
yang i know, he is the owner of this maine coon cat. tee-hee
sebenarnya, i randomly search maine coon and end up finding his maine coon.

besar right! and comel too~
jatuh cinta sudah..

more info sal maine coon ni
kalau beli, nanti show it to me okay! 

kang nanti dah kaya, nak bela lah kucing ni sekor~ 

harap harap future husband saya tuh cat-lover.

extras about maine coon! 


btw, anybody mahu sphinx?

Sphinx2 July 2006.jpg

ini kucing jahat dalam megamind, Cats & Dogs: The Revenge of Kitty Galore
tuh kaaan?

more infos : wiki/sphinx
more pictures : sphinx images (BUKAK PLEASE!)

k bye!

Comments

Raji and Yeen said…
aku rasa cool gila kalau bela sphnix nih..
ABU said…
daripada yg banyak bulu hingga yg tak de bulu semua ada.hahahha
weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee,comelnyeee tuceng!,.hehe,.bok meh yg besar gedabak tuh satu,.keh3,.
LeeyanaTheKim said…
cik lisa! meh kitten sekor! =')
nizam said…
yang sphinx itu.. euwwww... geli bile tgok kucing xde bulu..
iPai said…
eh sphinx tuh susah nak dapatkan .. tpi tak best r ..

n kucing yg besar tuh cam best gile je ..
Rizwan Ewan said…
like like!! kalau bab2x kucing 2 bgi je kat wan! tk de bulu ke.ada bulu ke.asal nama kucing! mmang wan nk! akak belikan wan satu boleh?
(kt umah da ada 5ekor kucing) (~_~)
Ery said…
errrr sure megamind??
@ABU

ciptaan Allah hebat belaka. :)
@**::CIKNUURUL::**

tucennng mmemang comelll! auuw.
nak seko! (kasi tuceng imaginasi.hehehe)
@iPai

ade je jual, try search. :)

tuh la. kucing besar tuh die comel!
tgok video u tube kite kasi kat atas ni~
@Rizwan Ewan

umah akak ponn ada banyak gak ni. hehehe.
kucing best kan wan?
(pure2 xnampak pemintaan belikan kucing. lalala)
@Ery

eh bukan. sorii.
cter pe eh? dog cat uh..

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

officially married

alhamdulillah.

im officially married to the man that i ll love forever insyaallah.
to my best friend of 5 years.

introducing to u all officially.



mohammad nizam mohd yusop
love of my life, thief of my heart.
hee. :)
we r married on 22nd of september
insyaALLAH forever.
being a married couple means lots of responsibilities
if before u can just went out n have fun then go back to ur own life
now u cant do it anymore
u can la but u ald have someone u must think after too beside urself.

anyhow, i appreciate that.
i love my married life.
Post lama baru nk up. Lolz.....