Skip to main content

MY AWESOME-BEE POSTER!

beautiful poster of mine! muahahaha.


suke hati lah nak kata kerek ke ape.
nak kata buruk ke ape.
its really up to you.

but as for me,
sebab aku buat!
sebab im part of it, 
so its my taste and style.
i think its beautiful! 
and, i love it! :)

erk, but not me lah yang buat poster ni actually.

my friend, nizam yang buat, BUT with my brilliant consults and ideas.
combine our ideas together, walla, the result x mengecewakan. 
thanx u nizam! :)

he's the one yang terer guna photoshop.
and me as the client la cakap nak macam ni, macam tuh~ hahaa.

when i get involved in decorating something,
memang x sah kan if there is no pink~
(unless if i'm aiming other colors)

so taraaaa, hamik kau, poster pink pink aku buat! LOLz.

with this, campur macam macam.
presentors, props, reports and all.

memang xsangka habis, tup tup my group did win something.
for the rezeki, i can only say thanx u Allah, alhamdulillah~
we manage to win 3rd runner up for natural categories!

FYI, natural categories mempunyai contestants paling ramai ye.
(ayat macam takbur je, ish ish ish)

and officially, my 2nd year as medical students dah tamat.
bermakna dah nak say bye bye to shah alam.
my upcoming 3rd year location is at hospital sungai buloh as i will enroll there for my clinical years.

thanx u shah alam for giving me the sweetest thing that ever happen in my life.


k bye. :)

Comments

nizam(bukan nama sebenar) said…
siyesli lawooo gler bile dah print!!!
KRL kaprileader said…
ade style lah!
bwat pkai ape ni ea??
lme x buat?
*bnyk tanye plak
Rina Rossoneri said…
wah, cantiklah...congratz menang!
iPai said…
ingatkan hang buat edit photoshop .. rupanya kawan hang ..

kemas laa die ye layout ..
@iPai

hahaha. kawan la, aku xreti sangat. :P

tuh la. lawa kan? muahaha

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…