Skip to main content

MY AWESOME-BEE POSTER!

beautiful poster of mine! muahahaha.


suke hati lah nak kata kerek ke ape.
nak kata buruk ke ape.
its really up to you.

but as for me,
sebab aku buat!
sebab im part of it, 
so its my taste and style.
i think its beautiful! 
and, i love it! :)

erk, but not me lah yang buat poster ni actually.

my friend, nizam yang buat, BUT with my brilliant consults and ideas.
combine our ideas together, walla, the result x mengecewakan. 
thanx u nizam! :)

he's the one yang terer guna photoshop.
and me as the client la cakap nak macam ni, macam tuh~ hahaa.

when i get involved in decorating something,
memang x sah kan if there is no pink~
(unless if i'm aiming other colors)

so taraaaa, hamik kau, poster pink pink aku buat! LOLz.

with this, campur macam macam.
presentors, props, reports and all.

memang xsangka habis, tup tup my group did win something.
for the rezeki, i can only say thanx u Allah, alhamdulillah~
we manage to win 3rd runner up for natural categories!

FYI, natural categories mempunyai contestants paling ramai ye.
(ayat macam takbur je, ish ish ish)

and officially, my 2nd year as medical students dah tamat.
bermakna dah nak say bye bye to shah alam.
my upcoming 3rd year location is at hospital sungai buloh as i will enroll there for my clinical years.

thanx u shah alam for giving me the sweetest thing that ever happen in my life.


k bye. :)

Comments

nizam(bukan nama sebenar) said…
siyesli lawooo gler bile dah print!!!
KRL kaprileader said…
ade style lah!
bwat pkai ape ni ea??
lme x buat?
*bnyk tanye plak
Rina Rossoneri said…
wah, cantiklah...congratz menang!
iPai said…
ingatkan hang buat edit photoshop .. rupanya kawan hang ..

kemas laa die ye layout ..
Nik Lisa said…
@iPai

hahaha. kawan la, aku xreti sangat. :P

tuh la. lawa kan? muahaha

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41 *i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee** Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja.  Ni my checklist. Boleh amik as a guide.  1) Bukak akaun kwsp 2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u! 3) Medical checkup 4) Passport pic 5) Labcoat 6) Cop - benda paling penting! 7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr 8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result Things~~ add up if u r going to pa