Skip to main content

asal x buat sampai bulan 9 teros?

personal post only! 
sebok sangat nak baca pandai2 la ye~ 


okay, now all my plans for the upcoming 2 months are doomed.
i don't like u, dean. SERIOUSLY.
why laa?

at first, i'll be totally free from all these medical things exactly on 1st july.
mind that, 1st JULY
but SUDDENLY, my beloved-not-anymore dean cancelled all the activities.
(which are camping with tons of ilmiah activities)
and replaced them with a programme namely as "INTRODUCTION TO CLINICAL"
the worst part is, the duration is 1 month.
*CLAP CLAP*
and will end at the end of JULY, meaning here..
my CUTI will officially start on 1st AUGUST.
pulak daaaaah?


dean dean tau x saya nak bisnes ni. hajat di hati ni nak start bulan 7 ni laaah. bila dah ada yang suka, then boleh la tempah untuk raya ke ape. boleh la dapat duit sikit. ye, saya orang miskin, duit JPA semua dah habis. satu hal lagi, cane ntah nak survive kan sebulan nanti. duit xde deaaaaaan! huuu

haapppy nye aku ye lah nak belaja kelinikal ni. xyah la nak kelinikal sangat. kang masuk 3rd year belajar jugak. bongek apo pon tatau wat intro la pulak. ish.

sebaiknya aku brenti kat sini je, aku takot kang kuar ayat terbaik dari ladang aku xmahu lha cemarkan blog aku dengan kata kata hudoh. so, stop. bye.

Comments

Jo Qusary said…
This is your dean speaking...

Hehehe... kalo dean tu baca nie mesti dia fikir, "I'm doing my best for yourown good, apa raa!" :P

takpe, sebulan sekejap je... pastu boleh la enjoy aidilfitri puas2...

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

officially married

alhamdulillah.

im officially married to the man that i ll love forever insyaallah.
to my best friend of 5 years.

introducing to u all officially.



mohammad nizam mohd yusop
love of my life, thief of my heart.
hee. :)
we r married on 22nd of september
insyaALLAH forever.
being a married couple means lots of responsibilities
if before u can just went out n have fun then go back to ur own life
now u cant do it anymore
u can la but u ald have someone u must think after too beside urself.

anyhow, i appreciate that.
i love my married life.
Post lama baru nk up. Lolz.....