Pages

Thursday, September 30, 2010

DiGi iPhone 4 Life

part 4. finale.

n the task is.

TADAA!


ps, xyah susah susah nak puji ke hape.
i knoe it already. XP


DiGi iPhone 4 Real

PART 3

what i love about digi iphone 4 plans?

kenapa aku pilih digi?


and what more can i ask if digi also kindly give me these.
so generous! :)

there were no reason why i shouldnt choose digi plan. 

u wann more.
i give u MORE.

and yes, u can VISIT HERE too. 

sedap.




makan fries tambah cheese memang sedap. 

ibarat makan mamee monster tambah awas. 

Wednesday, September 29, 2010

biochem fever

biochemistry

3 lectures.

20 essay questions.

sgs ESOK.

pukul 8.

post ape kah ni?

post kecoh kot.

memang aku kecoh je kan.
=.=

Sunday, September 26, 2010

MOVIES : DEVIL + RESIDENT EVIL AFTERLIFE

semalam movie marathon lagi.
tapi style baru.

kalo style lama,
aku lepak je kat rumah or kolej.
tengok movie kat laptop.

tapi semalam aku tengok movie len skit.
orang panggil.

movie marathon style orang kaya kaya.

ye, dengan xsedar diri nye aku telah tengok wayang dua kali dekat panggung wayang.
hahahha. terok kot.
banyak betol duit. haih. haih. haih.

yang pasti aku tengok

DEVIL


devil ni macam cerita bunuh bunuh la jugak.
roh orang mati kena bunuh, datang balas dendam kat orang yang bunuh dia tuh.
scene banyak kat dalam lif.
ngeri la cara die bunuh sume. huu.
menakotkan.

and

RESIDENT EVIL


n bukan 3d. xda duit da. wuwuwu.

what i can say as one of resident evil punye gamers.
i expect more action.
cerita dia macam lame gile.
tempat pon.
all white. wuuu, tau x dah bape banyak movie buat tempat all white.
bosan tau x.

dah la aku xpaham ending die.
salah aku kot bengap. =.=

okay, bye.

DiGi iPhone 4 Play

PART 2

task two, digi suruh aku choose dalam banyak banyak apps yang ada,
apps mana paling aku suka dan why suka?

macam main pokemon lak.
kena choose choose.

so, i choose.....


why?

macam aku cakap kat first post ni.
ape yang membuatkan aku jatuh hati kat iphone ni is..
die punye game.

masa first time tengok akak tuh main game.
memang dah kagum sangat.
bile dah sentuh dan try dengan sendiri.
imagine je la ape yang aku rasa.
memang superb la.

tambahan pula,
kanak kanak riang macam aku ni memang suka main game.
tambah tambah kalo skrin besar.
kaler lawa.
memang syiok gila la aku main.

plus point,
ia boleh tolong aku hilang bosan tatkala mendengar lecture di lecture hall.
hahaha. :P
dah la just perlu tap je kan.
memang cool gila la.

btw, aku dah habes men plant vs zombie kat laptop.
nak try iphone punye la pulak. 

hahah!

Saturday, September 25, 2010

DiGi iPhone 4 Me

PART 1

aku masuk lecture hall.
time ni waktu petang, time kelas TITAS.
aku cam bese kalau titas aku amik port atas atas.
so that aku boleh memerhati apa yang berlaku di bawah.
kalau ada yang interesting, maka akan tercetuslah gosip hangat. he heh he.

sekali tuh, macam biasa.
time aku wat aktiviti 'memerhati' aku tuh.
aku ternampak akak ni.
asyik gila main game. wuu.
die tengah main masak masak.
bila kena lempar lempar, dia kena gerakkan hp tu macam lempar lempar.
owh, aku amat jeles. cool gila hp mu wahai akak ku.

lalu, aku pon bertanya.
akak, hp ape akak pakai?
akak pakai iphone je dik.

iphone je? IPHONE JE?
serius rasa macam nak amik, rampas, buang je word 'JE' tuh.
mana mampu nak beli doe.
aku pakai hp cabuk je kak.

sejak dari hari itu, aku mula interested dengan IPHONE.
pantang jumpa kawan kawan yang pakai IPHONE.
mesti macam teruja + excited. nasib baik xgila je. 

bila dah mula interested, mula lah cari macam macam.
maksud aku, google macam macam pasal IPHONE ni.


antara kelebihan IPHONE 4 ni yang buat aku nak sangat sangat memiliki nya ialah sebab features dia yang menarik, tertarik, the boom ni. contohnya.

1) facetime. 
lebih kurang macam video call la. 
nanti kita boleh la cakap kat hp, tapi rasa macam cakap depan depan. 
bes. bes. tambah tambah dengan yang tersayang kan. mak ayah okay! hehehe.
xyah da pakai laptop ke hape ke, sekarang boleh pakai IPHONE 4 je.
ye la. hp aku mana boleh nak video call owh. wu wu wu.

2)retina display.
pemenda ni? retina bagai. okay, meh aku cerita kat korang. ( ada macam orang nak jual barang x? )
macam bila kita online pakai hp biasa kan. contoh nye facebook. 
cam susah kan kena zoom in la, sebab tulisan kecik sangat.
tapi IPHONE 4 ni. xyah da susah susah tekan tekan nak bg besar ape sume.
XPERLU!
sebab dia ada retina display ni dah. macam kanta pembesar pon ada. memang jelas habis la. 
senang la, yang xpakai spec, xyah pakai spec. n yang pakai spec xyah tambah power. 

3)multitasking
pernah x bila korang tengah dengar music player dalam hp korang.
pastu bile korang bukak application lain, contoh nya nak main game ke.
automatic, music player korang tu off sendiri.
sumpah annoying gila kan?
IPHONE 4 ni xmacam tuh.
dia boleh buat multitasking.
kite nak pasang GPS sambil dengar lagu kat music player pon boleh. 
yeah, kite tidak lagi akan bosan ketika memandu. hoyeah! 
TERIMA KASIH IPHONE 4. 

4) HD video recording.
HD beb. HD beb. suma orang gila HD kan sekarang. 
semua pakat dok beli TV HD.
ni HP ada HD ni. sapa xnak beb.
masa tengah record, korang nak zoom. kita perlu tap je. wuuu. sungguh aku mahu. 
then lepas dah record, kita boleh edit tang tang tuh jugak.
memang bes la. 

5) THINNEST HP!
siapa xnak HP yang thin. more convenient la nk bawak pegi mana mana. 

6) camera dia 5megapixel beb! 
aku punya sekarang 3.2 je. xbes xbes.
wu wu wu. siyes nak. dah la aku suke amik gamba sendiri kan.. hehehe.


7) nak cakap banyak banyak kenapa saya mahu IPHONE 4 ni memang sampai minggu depan xhabis.

u want to know more about this amazing IPHONE 4?
just visit here.
dijamin kepuasan berganda ganda. :)

korang rasa macam nak x IPHONE lepas aku cerita benda benda ni?
jangan tipu. mesti nak kan? kan?

korang nak. aku pon nak.
aku rasa macam doa kita dimakbulkan lah.   
why?

sebab
tibe tibe je tengok di bloglist orang lain.
bloglist aku ada nama je, xda recent post. jimat space. =.=
sume dok taruk tajuk "DiGi iPhone 4 Me"

aku mula curious.
mengapakah?
apa yang terjadi? ect ect.

lalu aku membaca di blog fadz ni.
dan aku menyedari, inilah peluang aku.
digi paham rontaan batin ku yang mahukan IPHONE tuh.

ok dah. habis cerita meroyan aku.
point sebenarnya.. nak ajak kengkawan sume..serang here.


wuu. tajuk tetap. xleh nak wat suprise cik ku cak aa sikit sikit. haih.
xpe la.

memang dah ramai gila la aku rasa yang join contest ni.
aku pon tidak mahu ketinggalan okay.
so, here i am. n aku join.
harap harap dapat lah ye. wee.

digi generously nak kasi kita iphone 4.
aku besarkan sikit ye.
IPHONE 4 PERCUMA.

HAA. sume dah terbeliak biji mata dah.
kalo korang nak, just usha here. :)
good luck ye sume.

Friday, September 24, 2010

cupcake saya.

before balik uitm hari tuh.
ade request cupcake dari kawan. 
so, aku pon buat lah. 

nak resipi?
ada satu je resipi kat situ. 

supposedly kena taruk vanilla extract.
but then xjumpa.
aku pon taruk banana flavour.
xpasal2 rasa macam kek pisang. =.=

biasa nya kalo aku buat aku bakar,
maksud aku..
aku taruk dalam oven.
tapi kali ni. aku kukus.

ingat nak buat ikot resipi ziza bagi.
tapi xjumpa brown sugar pulak.
yang rasa cam nk hempuk kepala sendiri bila lepas aku dah siap mix bahan bahan.
aku pon ternampak la brown sugar elok je atas bekas. 
huu. memang rasa cam nak campak diri dalam sungai. 
=.=

bekas pulak men guna je mana yang ada.
tuh yang ada dua size. medium n small.

ni before aku lukis lukis. 

aktiviti melukis terpaksa ditangguh sebab piping bag xda. 
mesti korang cakap, aku ni gatal nak wat cupcake. 
tapi benda ni xda, benda tuh xda. ape lahh. 
sementara tunggu mak pegi beli, aku bia je la cupcake tu dulu. hehehe.
aku pulak pegi layan senario lagi. yg roti canai tuh. ke lagi lagi senario. 
ape ape je la.

bile mak dah balik.
mak pon baling piping bag dan aku dengan rakus menangkapnya.
dan aku berlari lari anak ke dapur.
dan memulakan aktiviti melukis. :)

n hasil dia.
TADAA!

cupcake pisang saya. sape mahu, boleh order. kah kah kah.

xlawa pon kan? wakaka. 
poyo je lebeh.
ini hasil orang x reti lukih, nk lukis.
aku tatahu ape motif yg bertompok hijau pink tuh.
macam shit pon ada. hahaha.

ini enam je yang aku wat dtg uitm. hehehe.

nampak x rekahan tuh?
cupcake ku mengalami rekahan. =.=
tuh la hasilnya, bila cupcake naik bas.
dengan aku tidow buas. nasib x terbalik je cupcake tuh..

ok dah. bye bye.


pss : suke sangat buat  =.=  emoticon pelik ni. kenape ye?

jom jaga otak masing masing

kalau ko punye meninges inflame, kena infect maka ia dipanggil meningitis.
before proceed cter pasal meningitis.
biar aku perkenalkan lah dulu,
meninges tuh pemenda?

okay. meninges tuh layer yang cover ko punya brain. 
lepas tuh barulah ko punye tengkorak.

meninges ni sangat la nipis.
tapi dia ada 3 lapisan.

paling luar, 
dura mater.

yang tgh2 cover brain surface is arachnoid mater.

yg pling dalam is pia mater, dia masuk dalam ikot shape brain ko.

if ko rasa macam ni...

demam demam.
atau pening kepala yang serius. 
xpon leher rasa tegang semacam. 
kadang kadang muntah muntah.
rasa confuse or xboleh nak concentrate bile wat kija, 
sawan sekejap, 
susah bangun tido, 
xleh kena cahaya, 
xmao makan xmao minum.

ini adalah simptom simptom orang yang ada meningitis.

oh ye, aku ada bold kan statement atas? 
bila ko rasa macam ada sume yang aku bold tuh, bawak2 lah jumpa doctor.
sebab, ko mungkin ada meningitis. hoho.

simptom untuk baby pon ada. cek it out ye kat sini.

hamek! besar gedabak aku kasi. hehehe

pastu, meningitis ni banyak cause dia.
bacteria, virus, fungus, chronic dan jugak sebab drug.
(tapi yang drug tuh jarang terjadi lah)

so untuk bagi ubat yang sesuai.
doctor tuh kena lah cek, meningits tuh sebab apa.
bacteria ke, virus ke, bla bla bla.
kalo bacteria pulak.. bacteria ape.. bla bla bla.

biasanya, doctor akan buat lumbar puncture kat korang.
sakit memang sakit.
tapi kena lah tahan. baru boleh berubat.

lumbar puncture. korang kena duduk mengerengkok macam tuh.
nanti dr/nurse tuh akan cucuk kat tulang belakang.

to prevent dia senang je.
jaga diri korang.
hidup secara sihat dan bersih la maksud aku.
jangan bagi bacteria invade diri korang.

bagi ibu mengandung, awak senang nk dapat contracting listeriosis (an infection caused by listeria bacteria, which may also cause meningitis.) 
so, jaga makanan awak. 
kalau makan daging, masak betol2. 
jangan take for granted meat too.
nanti xpasal pasal dapat listeria.
pastu pindah listeria tuh kat baby. xpasal pasal baby dapat meningitis pulak. kesian tuh...

it can be in ur food. so bewareeeee! 

kat malaysia ni pon pernah ada lah meningitis outbreak reported.


boleh bawak mati.
sebab die serang lapisan yg cover otak.
what do u xpect once dia da serang otak...?
mintak jauh la kan.

Allah da bagi sorang satu, kita kena jaga lah. :)

jangan cakap meningitis xda kat malaysia.
ada tapi xtahu la sekarang macam mana.
but 2009 and 2010 xda lah jauh sangat gap dia.

jadi,saya menyeru rakyat malaysia.
agar kita sama sama menjaga kesihatan dan kebersihan diri kita.
tibe2 cakap macam YB nak pancing undi apekeh? 

cakap banyak banyak pon xguna.
nak tahu lebih lanjut.
prevention, vaccine, macam2 lah.


ps : sebab PBL case aku pasal meningitis. sampai ke blog pon pasal meningitis. haih. 

Thursday, September 23, 2010

copy pasta

memang aku suka amik gamba.
sama ada aku amik gamba orang,
or orang amik gamba aku.

tapi lagi suka orang amik gamba aku la.
boleh aku posing ala ala model maybelline ke. model F1 ke.

kalau jadi model maybelline, bibir kena sexay la.
haih.
teros rasa macam nak pegi doctor ahmad hisham, my lecturer.
sbb dia doctor pembedahan plastik. hehe.
'boleh x bedah bibir saya ni? make sure angelina jolie pon kalah.' mueh mueh mueh.

kalau jadi model F1, ni bukan takat bibir.. sume kena sexy.
sexy di sini maksud nya membuka segala ape yang boleh dibuka.
lalu menayangkan seghala mahkota kepada orang ramai.
dan jangan dilupa bawak sekaki payung untuk memayungi diri.
kalau boleh,payung tuh pilihla yg striking sikit. ada corak hello kitty ke. ben 10 ke.
(xtahu, sila google. kanak kanak ceria macam saya tahu lah. hahaha)
baru orang pndang rasa nak pandang lagi. 

aku nak cakap pasal apa sebenanye? 
owh, pasal amik gamba.

hasil tangkapan digital camera memang lawa.
tambah yang giant camera tuh.
DSLR. macam macam kan sekarang.
teringin nak ada satu. tapi bila pikir tentang ke GIANT an camera itu.
aku xsanggup. lalu membatalkan niatku untuk membeli nya.

kang kalau aku ada camera tuh,
sape nak jadi model korang yang ada camera tuh kan.
so, biarlah aku mengalah. mueh mueh mueh.

yang aku perati.
sape yang ada DSLR dia mesti kena pandai edit.
at least, taruk la watermark sedas kan. hehe.
nak memastikan itu aku punya. hehe.

susah la orang macam aku nak curik.
nk ngaku gamba cantik itu aku punya.

copy n paste kat blog.
dengan caption xsedar diri,
" pemandangan di broga. "
bila orang tanya sapa amik.
teros ngaku diri sendiri amik. mueh mueh.
sungguh xsedar diri. dan x malu. =.=


ni aku amik. ni aku amik. HAHA



tengok ada watermark. nyampah xleh nk claim tu hak sndri. 


Wednesday, September 22, 2010

cintaku yang x kesampaian.

sekali lagi aku dicampakkan di dalam bilik ni.
adik selalu campak aku dalam ni.
dia nak pegi mandi la tuh.
tinggal aku sorang2 dalam bilik dengan kakak.
aku tengok kakak sedap je landing atas katil depan laptop.

online la tuh, detik hati kecil ku.

mampos la dia nak wat apa. 
baik aku layan jiwang. gatai gak eh aku. hikhik

rindunyaaaa aku pada si dia, hitamku.
walaupon dia hitam, tapi dia kacak. hikhik.
aku kuarkan lah bunyi bunyi gatal sikit.
akak mengerling. aku buat bodow je. 
aku bunyi gatal lagi.
kali ni lagi advance.. aku baring, sambil wat akrobatik.
aku stretching. ke kanan. ke kiri.

agaknya, sebab aku ni bising sangat.
akak bangun, dia melangkah ke pintu.
pintu sengaja di buka luas.
aku apa lagi. teros melompat keluar. 

aku teros pergi ke sliding door.
merenung ke luar. hijaunya.

"aku mahu keluar. bosan gilo kot dok dalam umah je.
nak jejalan. men kejar kejar ke.
men dating dating ke. lepas tuh boleh beranak.
aku bukannya kecik lagi.
aku dah besar. aku dah besar ok!"

aku hanya mampu menjerit dalam hati dan kepala.

aku x boleh melawan. aku xboleh. aku lemah. aku hanya boleh buat bising.

jadi, aku buat bising lagi. dan lagi. sekali lagi aku membuat aksi akrobatik.
agak tidak sopan aku ketika ini. ish ish ish.

kemudiannya, aku nampak jantung hatiku, si hitam datang.
aku teros duduk sopan. 
hipokritnya. =.= huahua.
namun aku dan hitam di pisahkan oleh kaca tinggi.

setelah main mata seketika.
adik menyedari kejadian itu.
lalu, adik menghalau hitam.

hitam berlalu.

aku sedih. 
hatiku bagai di robek robek.
sampai hati kau adik.
kenapa suka pisahkan kami.. 
aku xpaham.

ape yang aku paham, aku sedih.

kenapa aku sedih?
kenapa aku perlu ada perasaan ni?
adakah aku hanya menunggu benda yang xakan ku dpat?

atau, akan muncul satu hari nanti.
cahaya. dimana perhubungan aku dan hitam direstui adik?

ntah la. yang pasti aku xtahu. 

the end.


----------------------------------------------------------------------------------------------

ni sbenanye cerita kucing aku.

kesian dia owh.

macam tengah dilamun cinta.
masa awal2 amik okay lagi.
time tuh die kecik lagi.

sekarang dah besar kan.
ofkos la buluh miang da ada kan.

nanti lah aku nasihat adik aku suruh lepaskan kucing tuh.
xsabar nk tunggu ada baby kucing. hehe..


ini aku menunggu si hitam.
konon je la gambar ni. 
agak agak cane la hati seekor kucing eh?

aku selami jadi macam cerita atas.
hehe. 

habisss. :)

Tuesday, September 21, 2010

review progress belajar semasa budak gemuk di rumah.

memandangkan bila aku kat rumah, aku mmg liat nak bukak buku.

makanya, aku telah mengambil keputusan untuk pergi awal ke U.

so that aku boleh la study.

u know what.

sem depan sem 4 aku akan ada final exam year two.

n u know what.

exam tu akan include both 2nd year n 1st year punya study.

bayang je la banyak mana.

year 1 n year 2 maksudnya aku kena khatam sume 9 subjek pre clinical medicine.

terbaik!

n u know what.

i must must must LULUS in order to proceed to year 3.

tp before that, aku kena LULUS final exam sem 3 jugak untuk proceed.

bear in mind lisa.

ini bukan year ONE.

lulus satu sem pon dah boleh proceed.

cita cita aku tinggi.

aku harap year TWO aku ni.

aku boleh maintain excel.

sebab aku nak masok AMS tuh.

apakah AMS.

tanya aku personal. aku malas nak cerita panjang.

xpa aku grad lewat setaon.

aku tetap nak.

ilmu weh, sapa xnak.

so, tuh aim aku.

n aku tahu semua kawan kawan aku pon aim benda tuh jugak.

memang akan competetive la kan.

i pray for the best. :)

xpa la kahwen lewat sikit.

bakal suami ku, sabar ye. :P

dah la peluang untuk elektif oversea ditanggung dah melepas.

rugi jer.

haih!

memang HEY la kamu ni lisa!

owh ye, i hope my CNS result okay.

ape ape hal.

aku lebih bangga dengan diriku berbanding diriku pada tahun 1.

Monday, September 20, 2010

cicak adik aku.

apa aku buat?

sepatotnya aku.. 

kena g mandi.

kena g gaul kunyit + garam + serbuk kari ikan 

kena pegi stat enjin keta
.
kena pegi masuk gear, tkn minyak pegi kedai ayam.

kena g beli ayam sekor potong biasa.

n kena topup bayar duiy sendiri. haih.

kena masak hari ni.

n kalau ikot perancangan dan kalau rajin..

kena pegi kbmall.

dan kena cari inner syria tuh.

sbb aku konon nak try.
kalo lawa. aku nk oder banyak2. huahuahua.

dan membazir kan uwang aku lagi. 

ye, aku bagos. xyah cakap. huuu.

TAPI

tapi, aku xbuat apa apa lagi.

masih di depan laptop.

dan mengusha blog blog lomo.

*sigh*

bab tangguh kerja aku memang berbakat. 

Sunday, September 19, 2010

MALAY DRAMA : PAK NIL... IBU KIRIM SALAM.


clap clap to MAWI.
pakwe aku sebelum ikin rampas.
nasib aku sama cam ina tau.
naseb aku xpegi cukur kening je. 
kalo x memang sebijik la. 
siap kuar buku lagi tuh. heh.

terbaik bai cter ni ! 

aku suka angah or ramlan yg terencat (autism) tuh.

aku benci gila didi alias or mak tiri ramlan yang jahat tuh.

scene time orang agama sesat tuh.
pahtu si ramlan g amik batu lempar kat orang agama sesat tuh..
sambil cakap setan yg direjam banyak kali mmg kelaka.

THEN, scene yang orang agama sesat tuh tnya ante dari mana?
then ramlan tanya, ante tuh hape?

kelaka habes.

MUST WATCH telemovie.
rugi woo.

sama rugi kalau x tengok pondok burok.

TAPI, cter pondok plastik tepi kubur aku xtahu.
jangan tanya aku.

aku mahu ketenangan doe.

tapi apa aku dapat.
ke tak tenang an. 
HEY la!

tadi aku p beli barang.
untuk agenda memasak aku.
then smntara nk tunggu mak aku habis kelas.
aku p KFC,
konon nak lepak situ la jap. 
tenangkan diri.
amik gamba syok sndri ape sume.
nk test lomo gak sbenanye (=.=)

so, aku amikla port belakang2.
yang nampak jalan dan kesibukan.
agak dekat dgn tmpt sampah die.
tp xda la dekat sgt okay.
jauh jugak.

sekali akak KFC tuh buat aktiviti gotong royong kot.
dia alih bnda tuh.
sapu belakang die pe sume.
ada la 4,5 org gak dok buat benda tuh.
adoi.

ape ni? xleh ke wat time lain.
kenapa time aku jugak.
nk makan pon xtenang.
pastu, boleh plak bukak kelab bual kat situ.
muka aku mmg muka toya habis la.

pastu drg bla. 
aku dah bersyukur habis la.
then tiba2 ada pulak akak tuh dok nyapu kat tepi cermin aku dok.
btw, aku dok kat tepi playground.
die dok nyapu dalam tmpt playground tuh. adoiii. 
gila betol la.

then dia bla. aku cam tarik nafas lega la.
pahtu dtg balikkk!
dia spray pulak air kat cermin.
nak bersihkan cermin pulakkkk.
adoi..
aku terasa macam dia nk spray dalam makanan aku je.
tolong lah!

kalo dah spray, kena la lap kan.
dia pon g la amik kain burok.
mmg burok gila wa cakap lu.
kaler cokelat hitam2.
mmg kalo tga makan tgok tuh lgi berselera dalam breket lah aku.

dok tonyoh tonyoh pulak kain tuh. =.=
akak tuh pendek. yg atas2 dia x sampai.
dia wat pulak aksi ganas kat situ.
panjat memanjat. mak aih! 
gila x senonoh bila aku tertgok dr pandangan bawah.
sekali dia bagi bontot.
akak, boleh x sennonnoh sikit? haih.

kesimpulannya, aku makan tadi xtenang lah.
ape da~ =.=
kesian aku.

Saturday, September 18, 2010

iklan FB lucah.

sumpah!
aku xsuke iklan IMVU kat facebook tuh!
sexy! mengarot! lucah!

kalo budak2 besar xpe la.
da boleh pikir baik buruk.

tp how about budak2?
kalo adik aku g bukak macam mana.

dia dah la suka main dress up kan character.
kalo just dress up xpa.
ni, kalo die wat benda len macam mana?

xboleh block ke ads tuh. =.=

Thursday, September 16, 2010

IM SO GLAD.

here are 2 pictures of raya this year, 2010.
i took them from FB.
what so special about the pictures?
they r both editted.

one by my cousin, kak eti.
she made it B&W
nice though, since we are now in 2010.
unique. :)





hey, this is SOO candid! 

my 19th raya since i was born to this world.
and, it still so meriah.
im glad to be one of the family.

other one. 
is editted by my friend, rafique.
he is such a talented dude.

just see his work.
nice right?

i love the pictures soooo much.
thanx raf. 

i dont know how he editted this pic.
but, i see some vignette efek there.
not too much, just nice.

ok, thats all i wanna share.
owh, sangat malas nak upload gambar2 dalam FB.
xyah la ye. i'll upload the necessary one je. 

good news!

look at this! 
at last, i have it in my blog. yeeha. 
n im loving it. 

thanx to budak poyo ni.
sbb ada satu entry die, cakap pasal benda alah ni.
n i think i should put up one too.
macam appreciation la kan to those yg berkenaan.

so, here it is.

i have my own top commenter site!

thanx to those yang drop by.
n comment.

u guys are so cool. 
thanx for sharing thought with me.
i love u girl and guys sooo much. 

yang nama x naik,
u can try again next time. chewa. 
i always welcomed ur precious thought. 

and, u can find this at the bottom of my blog. :)
just scroll down dude!

ok, bye. 

Wednesday, September 15, 2010

KOREAN DRAMA : PERSONAL TASTE

review drama korea. 
personal taste.

cast by : 
lee min ho as the hero.
son ye jin as heroin.

im not going to write the synopsis here.
u can get it at many other websites.
just google it dude! :)

as a drama critics yg x diiktiraf oleh mana2 badan iso,
i think this drama is veryyyy cute.
sengal gila. 


some of pictures of the hero n heroin





gae-in tuh sangat selekeh.
while, jin ho tuh plak sangat kemas.

gae-in in reality. lawo.



somehow, 
xsuka sangat the way gae-in dress up dalam cter ni.
tengok sndiri baru boleh tahu kenapa.
time die dress up, lawa lah. hehe.
ade satu scene, she wore baju biru. bawak beg kaler kuning, n stokin merah.
mmg burukkkkkkkkkkkk gila lah. 

ini pulak jin ho 



jin ho pulak kemas la.
hensem. tinggi. kacak. rambut lawo. 
gentleman yg disalah paham as a gay.
kesian. =.=


but, wateva it is.
he CAN NOT beat jang geun suk.
owh hensem nye.

so, aku selitkan gamba JGS aku.

tadaaaa! cute n hensem kan? 
saya punya tuh. :P

ok dah. 

EMBUN.

she's cute.
i adopted her yesterday 14 sept 2010.
officially, today is my 2nd day with her.
i named her EMBUN.
she IS green, and she has big, rounded eyes.

presenting, my EMBUN.


she's my facemon! 
n i love her.



aint she cute when she's sleeping?
she sleeps n her energy will recharge.
so that, she can fight for me.
n gain more money.  HAHA



she is plant orb.
why plant?
cause i love plant.
n i love gree.

if u are wondering what is orb is..
i think, (I THINK).
orb is like a power.

if u r plant orb, it means that u get advantage whenever it comes to plant.

owh, just like AVATAR.
in that movie, it is BENDER.
AIRbender, FIREbender, WATERbender, n EARTHbender

n for the FACEMON here, it is ORB.
and it has all the four above with extra orb of plant.

okay, dah. 

i'll stop playing when im in UiTM.
dont worry.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...