Skip to main content

cari port len boleh x?

td aku jaga kedai lg. 
cam bese aku amik sesi ptg la kan.
ye la.pagi2 aku mati sekejap. =.= (sila phm2)

okay la. 
sume go on cam bese. 
ape yg bes time nk ttp kedai. 
ade due kapel tbe2 muncul ntah dr mana.
masa aku tgok pompuan2 tuh da trun moto da.

yg xboley bla.
one of da pompuan salam tgn laki tuh.
siap cium tgn laki tuh.
then sempat lg tgn si perempuan tuh cuit pipi lelaki tuhs.

mak aih, sweet gilo. ='=
then laki tuh siap2 nk bla da.
n sempat pesan kat pompuan tuh, jalan molek deh.

apekah?

nape xanta umah je tros. 
nape kedai aku jd pitstop drg?

konklusi yg aku dpt bwat. 
pompuan tuh nk suh anta dpn umah tkot parent marah.
so, suh tgglkan kat mne2.
n drg jalan kaki balik umah. 

ps : ramai yg idop dalam menipu2 ni. including aku jugak. name manusia kan. emm.
moga kita sume dpt jd lebih baik. 

n this is my 200th post.
aint dat amount big? :)

Comments

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41 *i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee** Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja.  Ni my checklist. Boleh amik as a guide.  1) Bukak akaun kwsp 2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u! 3) Medical checkup 4) Passport pic 5) Labcoat 6) Cop - benda paling penting! 7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr 8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result Things~~ add up if u r going to pa