Skip to main content

kebiasaan.


this one from wany. thanx you yawh. hehe. i dapat award. erk. hepi.xhepi. layan jerh. hehe.






Apa yang bermain di fikiran korang?
jap g nak balik kg. n before tuh sggh kedai makan, bekpes. waa. makan lagi. 

3 orang yang awak sayang?
mak
ayah
adik bradik.

panggilan untuk Si Dia?
pggil name je. 

hadiah yang diimpikan dari orang istimewa?
xkesa ape2 pon. i'll appreciate anything u give me. :D

blog mana yang korang suka visit
blog dak 1991. (for sure).blog amat(invited readers only).blog member2. blog masak2. blog cupcake. blog shopping online. tp xpena nk try shopping pon. =.=

tag 15 blogger bertuah
sape rsa nk bwat. bwat lah. :)
da second one. from cik wany jgk. minat btol eh ko dgn blog aku neh. hehe


Tugasan TAG : Award + Tagged

(a) Buat entri berterima kasih atas award yang diberikan.
(b) Berikan kepada 10 / 20 / 30 orang rakan blog korang.
(c) Beritahu kepada rakan - rakan korang bahawa mereka memenangi Award tersebut.
(d) Ceritakan 7 perkara mengenai diri sendiri.
Award Yang Akan Disampaikan

TERIMA KASIH WANY! muah. muah. 

jadi mari kita kenal dengan pemberi award ini

my sister yg lewat bpe hari je. ^__^
wnderful girl.
nice n talkative.
in relationship with syafeeq.
bakalan medic juga ye? hehe.

jadi mari kita teruskan dengan 7 wonderful things about me..hahaha
(wonderful ke? haha)

-both my parents are teachers.
-im totally not an animal lover. a BIG NO. sorry. (this is not wonderful. haha)
-currently studying at uitm med school.
-i've got my eye on someone.  (kamu ke, kamu ke?)
-i love blogwalking.
-korean drama addict.
-i love to talk. so, talk with me. (desperado me)

so, penerima seterusnyaa..jeng3...

i don wanna tag anybody. huhu.

ps: i got one more tag from izrin. n one unconfirmed tag from feeq. =.=
owh bnyknye. hehe

Comments

wany said…
ahah.berminat sket jela dengan blog ko.hahaha.xde la.men2 jeee..
talkative?huahuahua.kite due kan cm tu?XD

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41 *i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee** Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja.  Ni my checklist. Boleh amik as a guide.  1) Bukak akaun kwsp 2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u! 3) Medical checkup 4) Passport pic 5) Labcoat 6) Cop - benda paling penting! 7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr 8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result Things~~ add up if u r going to pa