Skip to main content

kebiasaan.


this one from wany. thanx you yawh. hehe. i dapat award. erk. hepi.xhepi. layan jerh. hehe.






Apa yang bermain di fikiran korang?
jap g nak balik kg. n before tuh sggh kedai makan, bekpes. waa. makan lagi. 

3 orang yang awak sayang?
mak
ayah
adik bradik.

panggilan untuk Si Dia?
pggil name je. 

hadiah yang diimpikan dari orang istimewa?
xkesa ape2 pon. i'll appreciate anything u give me. :D

blog mana yang korang suka visit
blog dak 1991. (for sure).blog amat(invited readers only).blog member2. blog masak2. blog cupcake. blog shopping online. tp xpena nk try shopping pon. =.=

tag 15 blogger bertuah
sape rsa nk bwat. bwat lah. :)
da second one. from cik wany jgk. minat btol eh ko dgn blog aku neh. hehe


Tugasan TAG : Award + Tagged

(a) Buat entri berterima kasih atas award yang diberikan.
(b) Berikan kepada 10 / 20 / 30 orang rakan blog korang.
(c) Beritahu kepada rakan - rakan korang bahawa mereka memenangi Award tersebut.
(d) Ceritakan 7 perkara mengenai diri sendiri.
Award Yang Akan Disampaikan

TERIMA KASIH WANY! muah. muah. 

jadi mari kita kenal dengan pemberi award ini

my sister yg lewat bpe hari je. ^__^
wnderful girl.
nice n talkative.
in relationship with syafeeq.
bakalan medic juga ye? hehe.

jadi mari kita teruskan dengan 7 wonderful things about me..hahaha
(wonderful ke? haha)

-both my parents are teachers.
-im totally not an animal lover. a BIG NO. sorry. (this is not wonderful. haha)
-currently studying at uitm med school.
-i've got my eye on someone.  (kamu ke, kamu ke?)
-i love blogwalking.
-korean drama addict.
-i love to talk. so, talk with me. (desperado me)

so, penerima seterusnyaa..jeng3...

i don wanna tag anybody. huhu.

ps: i got one more tag from izrin. n one unconfirmed tag from feeq. =.=
owh bnyknye. hehe

Comments

wany said…
ahah.berminat sket jela dengan blog ko.hahaha.xde la.men2 jeee..
talkative?huahuahua.kite due kan cm tu?XD

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…