Skip to main content

TB episod satu

bertemu lg kita di rancangan aku tag kau, kau tag aku balik. yee. rancangan realiti konon num 1 di asia. terima kasih sbb vote rancangan ni smpai lebam2 kaki. eh, ibu jari tgn. i love u olls lah. muah. muah. 
surat peminat kali ni dtg nye dr izrin anismady n faiz-fzeo. ramai betol peminat. cm bese, bnyk soalan nye. muahaha. layannnn~

1] Adakah anda happy sekarang?

ya. saya sangat happy. 


2] Apakah benda yang boleh membuat anda happy? 
hiburan. 






3] Pernahkan anda menerima tag?
budak2 91 skrg gila tag kot. hahaha~

4] Nyatakan warna yang anda suka.
universal. yg lawa aku suke. but aku more to white larh. xseda diri hitam, gedik nk pakai brg2 putih. hehe

5] Berikan 5 orang yang anda mahu tag. Sila beritahu kepada orang yang anda mahu tag supaya dapat respond.(sbenanye die nk 9, tp aku gune kuasa veto tuka jd 5. huahua. mls den 9~)
-nizam
-wany
-keiry
-lepi
-suhail







6] Nyatakan sesuatu tentang orang yang anda tag. Nak tulis panjang berjela pun takpe, asalkan anda happy.
sy tulis pendek je pon sy da hepi da. hehehe. 
nizam ; krg nk donlod g cari die. hantu donlod neh.
wany ; adik tbe2 saya.
keiry ; suke po-ke aku. 
lepi ; member 91. 
suhail ; dia manusia yg suke rodiana sahaja katanya. 

7] Ni soalan cepu emas nih. Adakah anda happy dengan apa yang anda ada?

cepu mas ke. biasa je. haha. happy la ofkos. :)

Comments

errr... wat macam ari tu lagi eh?

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

officially married

alhamdulillah.

im officially married to the man that i ll love forever insyaallah.
to my best friend of 5 years.

introducing to u all officially.



mohammad nizam mohd yusop
love of my life, thief of my heart.
hee. :)
we r married on 22nd of september
insyaALLAH forever.
being a married couple means lots of responsibilities
if before u can just went out n have fun then go back to ur own life
now u cant do it anymore
u can la but u ald have someone u must think after too beside urself.

anyhow, i appreciate that.
i love my married life.
Post lama baru nk up. Lolz.....