Skip to main content

kerja sambilan



selain jaga cc, aku jgk mengambil upah taip.

so sape2 yg rasa mls nk taip, 
boley la bg aku.

upah nye berpatutan sekali. 
okie?

----------------------------------------------------------

owh, stopi it.
apekah aku merepek repek?

aku ngat aku dok umah kali ni.
da xda jaga-jaga kedai ape sume.
rupenye, ade jgk. 

n salonya. kalo aku jaga. 
msti ade kejadian lua dr kebiasaaan.

contoh 1

tbe2 ade org dtg. mintak aku tlg taip.
mcm upah taip la.
aku okay je la. 
sbb mmg aku xda kija.
dan aku jugak mmg baek nk tlg org. huahuahua.
skali dia tnya brapa sen?
esh, ni yg aku xreti neh. huhu.
terpksa kalut kol ayah tnye, skali ayah aku cakap. 
its up to u. dang.
so, aku amik 50sen satu pge la. ade 4pages, so. rm2 la abg tuh kena. 
berpatutan lah tu.

contoh 2

yg hari2 before ni xda pon yg dtg mintk aku binding.
hari ni ade pulak.
naseb bek aku ade berlatih skit2.
kalo x mahu kertas budak tuh berlobang2 senget benget. 
(aku pena skali wat bdk mane ntah, smpi senget2. kesian dia)
so, mmg flawless la aku binding td. yay!
aku hebak. :))

ko ngat sng ke? susah woo. tmbh2 org die dok tggu tercegat tgok kite wat. omaigad. neves. neves.

contoh 3

ini contoh bes.
dulu2 aku xpena tahu aku boley usha org len tgh bwat ape melalui main PC.
skg aku da tahu. org tuh tga bukak word ke? excel ke? ie ke? 
hahaha. sungguh xbaik kacau privacy org len. 
bdk2 mahupun org tua, sila jgn tiru aksi ini.

contoh 4

xpena2 ade org tnye pendrive nk cucuk kat mne.
hari ni ade org tnye.
besenye tmpt cucuk uh kat ats.
skali PC uh pakai CPU len.
cish btol. kn aku da kalut nk cari tmpt cucuk pendrive.
las2 aku suh die pakai PC yg ade CPU yg tmpt  cucuk pendrive die kat ats. sng hidop.

motif aku cakap ni ialah.
hidop ni unexpected.
(aku pon unexpected an?)
bnyk things yg we never noe might happen but it do happen.
so. prepare ourselves. 

ni baru keja kat kedai CC.
main2 dgn alat PC, binding, photostat. ape sume.
cane lah nnt da jadi doc.
main dgn life org? hurm?

last but not least. jom la tnye saya kat formspring saya. (:

Comments

Raji and Yeen said…
hebat kau jge cc
ak pi nnti bole la men lama2
huahuahua

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

nescafe ais.

hebat x? si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais. but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010. sgt terox kan kakak srg ni? tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :)) * bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw *  :))

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak