Skip to main content

jgn tiru mcm saya.

before bercakap kita perlu tahu dulu ye.
look carefully before u say it. jgn men hentam je.

kaler ayat refer to characters berikut.

cyan, aku.
hijo, dulah. my brother.
red, akak mcD

kisah nya;
ini conversation yg berlaku di antara aku, adik aku dulah, and akak mcD

lokasi : kaunter mcD.

selamat dtg. makan sini atau bungkus.

bungkus.

nak ape ye?

bg fries satu. large. dulah, mu nk ape?

xtahu aku. 

emm, bg mcflurry orea la satu lg.

okeh.

then akak uh g siap2 kan.

aku nk blnje ni. bek mintak kalo nk ape2. burger ke.

dulah usha board menu mcD.

kak, aku nk big n nasty tuh.

akak yg td da siap nk trima duit aku tggu depan kaunter da..

kak, nk tmbh. big n NASTY satu lg eh. nk set lengkap. (huwawa. set lgkap tuhs)

okeh. ade ape2 lg?

aku geleng.

aku pon usha la board menu mcD tuh. terkejut.  then gelak srg2.

dul, big n TASTY la. bukan NASTY. mu niee. malu aku.

WAKAKAKAKA! kat situ gak kitorang gelak.


ni dia. BIG N TASTY uh.





las2, dpt burger. fries large dua. air coke large. mcflurry oreo. n sundae. (tmbh sundae sbb nnt dpt gelas percuma. huwahuwa.)
bnyk kot. =.=
rega pon leh tahan.

moral of da storie. jgn men cakap je. =.=
xpasal name die sedap2 letak big n TASTY jd big n NASTY. adeii. =.=

Comments

♥KHAIRI♥ said…
dulu pn ak penah gak..malu owh.
syafeeq faXys said…
gelas aku kaler hijo,ko lak?
Nik Lisa said…
key : tuh la. wat donno je.

feeq :mine kaler purple. :D
Raji and Yeen said…
nasty btol beger tuh =.=
terigt diabetes
Nik Lisa said…
sepi ; haah. da mention da.

haha! good one. mmg ptot pggil nasty pon~ hahaa
-mIsS fArAh- said…
kak mc d tue x prasan kot mu slap sbut lisa.=)
Nik Lisa said…
nizam

ntah. aku xmakan pon. xminat burger mcd
suke burger delima yg blackpepper tuh je.
Nik Lisa said…
farah

aku rasa la. sbb die mmg men layan je aku.
haha

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

nescafe ais.

hebat x? si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais. but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010. sgt terox kan kakak srg ni? tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :)) * bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw *  :))

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak