Skip to main content

the seducing process.

misi hari ini, seduce parent sebab kepentingan diri sndiri.

matlamat 1 : spec baru
matlamat 2 : jam baru

MISSION untuk matlamat satu, spec baru.

kat ruang keluarga. time minum petang.

aku tanggal spec, belek2. then cakap. emm, spec kakak ni da calar balar. ye lah. syg sgt. smpi tdow pon same2. (konon cakap srg)

mak yg ada kat situ jugak balas ye la. da lama kn spec tu. time matrix lg kan?

aku angguk je. da nak masuk jarum ni. (ehe ehe ehe)

mak cakap lagi nnt kita g wat spec baru k. 

aku : (dalam hati. YES! mission accomplished. )  XP

di kedai spec. konon nak spec style2 la. yang frame tebal2 n panjang and xlebar sgt tuh. ala. frame style sekarang tu. yang tepi die ade corak2 bulat2 bagai. kalo orang tengok pon wow. sampai takot nak tegor sebab kat tepi tuh corak dragon. (kan dragon biasenye mafia. kesian) pilih punye pilih. habis sume nk try. ada dua yg berkenan. satu yg ada corak tepi, corak X. satu lagi yg simple je. kalo amik yg X tuh nant orang cakap aku X-woman. da la aku jenis setia. nanti si spiderman pakwe aku tuh jeles pulak. so, aku tanye lah akak kedai tuh, akak, gambar spider xda ke? akak tuh cakap xda. aku sedey. so, last2, amik yang simple2 jugak. frame separuh kaler hitam. 

perangai xelok n xpatot dicontohi, nyusah kn org kedai kluarkan sume spec yg die ade sebab aku nak try punye psl, pas tu pilih yang awal-awal aku suruh dia keluarkan. xbaik betol. =.=

on the way balik, bermula lah misi ke-dua.

MISSION untuk matlamat dua, jam baru.

this time direct mintak je. 

Mak, nak jam baru. sambil tunjuk jam lama yg da mamfuss, n tali jam yang da buruk. n buat muke kesian.

da mintak pon direct, jawapan pon direct lah.

ayah cakap, xboleh. da dpt spec baru kan? so, no jam anymore. next time pulak.

aku sdey. huhuhu.

tp, sdey xlama. sbb bile mak n ayah aku balik another day, dorang wat balik jam aku yg da xmamfuss da n tali jam yg baru. oyeah! 

thanx mak n ayah. :D


=.=
seduction tuh ape?
bukan peng-goda-an ke mksud die.
aku google mksud die cam pelik je.

sori ye krg.



Comments

Nik Lisa said…
baru cek dictionary. betollah penggodaan. haru tol la wiki neh.
Nizam27391 said…
spiderman? bukan ironman ker??
Nik Lisa said…
psst, jgn cakap kat org tau. spiderman salo bce blog sy, tuh yg terpksa amik hati.

ironman, one of my pakwe's collection lah tuh.
jgn bgtahu dia ye.
ha?? xpahe... cubo mu habak elok cikit..
Unknown said…
spek ko punye power bape?
Nik Lisa said…
xpaham sudah. hahaha

faiz, power? 200 lebih je kot.
hahaha. kau next time tunggu the next day pulak lah baru mintak ham baru. hahaha tapi at least jam lama kau dah kene makeover. okay lah tuu :))
Nik Lisa said…
hahah. tuh la.drg tekejut mintk bnyk2 tros xbg. T_T
tuh la, better than nothing. :D
nurus said…
aku ingatkan apela seducing nih...
seducing mak bapak..ok la tu>8D 8D

lis said: bayar seringgit please~
Nik Lisa said…
haha. aku xseduce org sebarangan. hahaha.

nurus ape lg, bayaq la. :P
Nizam27391 said…
aku nak tao gak apa yang aku xpaham tu bley?

nak make things clear...nanti ada salah paham xbaik plak an... kan2..

haha... tapi btol gak kata nadrah tu weh.. per kes nak mintak bnyk2 bnda... memang sah ar diorang xbagi an...
Nik Lisa said…
paham kan lah. malas aku asyik explain je. =.=

xda kes pape. hahaha. kesemangatan ku mahu jam baru mgkin. tuh yg mntk tros tuh.
ishhhhhhhhh... bnci aku ble kne paham sndiri pham sndiri..macam mustahil jer.. aku xyah paham ar senang.. abis cter.. hohoho...
Nik Lisa said…
suke hati ko lah. aku xpkse ko phm pon. hehehe

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41 *i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee** Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja.  Ni my checklist. Boleh amik as a guide.  1) Bukak akaun kwsp 2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u! 3) Medical checkup 4) Passport pic 5) Labcoat 6) Cop - benda paling penting! 7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr 8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result Things~~ add up if u r going to pa