Skip to main content

the seducing process.

misi hari ini, seduce parent sebab kepentingan diri sndiri.

matlamat 1 : spec baru
matlamat 2 : jam baru

MISSION untuk matlamat satu, spec baru.

kat ruang keluarga. time minum petang.

aku tanggal spec, belek2. then cakap. emm, spec kakak ni da calar balar. ye lah. syg sgt. smpi tdow pon same2. (konon cakap srg)

mak yg ada kat situ jugak balas ye la. da lama kn spec tu. time matrix lg kan?

aku angguk je. da nak masuk jarum ni. (ehe ehe ehe)

mak cakap lagi nnt kita g wat spec baru k. 

aku : (dalam hati. YES! mission accomplished. )  XP

di kedai spec. konon nak spec style2 la. yang frame tebal2 n panjang and xlebar sgt tuh. ala. frame style sekarang tu. yang tepi die ade corak2 bulat2 bagai. kalo orang tengok pon wow. sampai takot nak tegor sebab kat tepi tuh corak dragon. (kan dragon biasenye mafia. kesian) pilih punye pilih. habis sume nk try. ada dua yg berkenan. satu yg ada corak tepi, corak X. satu lagi yg simple je. kalo amik yg X tuh nant orang cakap aku X-woman. da la aku jenis setia. nanti si spiderman pakwe aku tuh jeles pulak. so, aku tanye lah akak kedai tuh, akak, gambar spider xda ke? akak tuh cakap xda. aku sedey. so, last2, amik yang simple2 jugak. frame separuh kaler hitam. 

perangai xelok n xpatot dicontohi, nyusah kn org kedai kluarkan sume spec yg die ade sebab aku nak try punye psl, pas tu pilih yang awal-awal aku suruh dia keluarkan. xbaik betol. =.=

on the way balik, bermula lah misi ke-dua.

MISSION untuk matlamat dua, jam baru.

this time direct mintak je. 

Mak, nak jam baru. sambil tunjuk jam lama yg da mamfuss, n tali jam yang da buruk. n buat muke kesian.

da mintak pon direct, jawapan pon direct lah.

ayah cakap, xboleh. da dpt spec baru kan? so, no jam anymore. next time pulak.

aku sdey. huhuhu.

tp, sdey xlama. sbb bile mak n ayah aku balik another day, dorang wat balik jam aku yg da xmamfuss da n tali jam yg baru. oyeah! 

thanx mak n ayah. :D


=.=
seduction tuh ape?
bukan peng-goda-an ke mksud die.
aku google mksud die cam pelik je.

sori ye krg.



Comments

n i k l i s a said…
baru cek dictionary. betollah penggodaan. haru tol la wiki neh.
Nizam27391 said…
spiderman? bukan ironman ker??
n i k l i s a said…
psst, jgn cakap kat org tau. spiderman salo bce blog sy, tuh yg terpksa amik hati.

ironman, one of my pakwe's collection lah tuh.
jgn bgtahu dia ye.
ha?? xpahe... cubo mu habak elok cikit..
Fzeo Fraixz said…
spek ko punye power bape?
n i k l i s a said…
xpaham sudah. hahaha

faiz, power? 200 lebih je kot.
hahaha. kau next time tunggu the next day pulak lah baru mintak ham baru. hahaha tapi at least jam lama kau dah kene makeover. okay lah tuu :))
n i k l i s a said…
hahah. tuh la.drg tekejut mintk bnyk2 tros xbg. T_T
tuh la, better than nothing. :D
nurus said…
aku ingatkan apela seducing nih...
seducing mak bapak..ok la tu>8D 8D

lis said: bayar seringgit please~
n i k l i s a said…
haha. aku xseduce org sebarangan. hahaha.

nurus ape lg, bayaq la. :P
Nizam27391 said…
aku nak tao gak apa yang aku xpaham tu bley?

nak make things clear...nanti ada salah paham xbaik plak an... kan2..

haha... tapi btol gak kata nadrah tu weh.. per kes nak mintak bnyk2 bnda... memang sah ar diorang xbagi an...
n i k l i s a said…
paham kan lah. malas aku asyik explain je. =.=

xda kes pape. hahaha. kesemangatan ku mahu jam baru mgkin. tuh yg mntk tros tuh.
ishhhhhhhhh... bnci aku ble kne paham sndiri pham sndiri..macam mustahil jer.. aku xyah paham ar senang.. abis cter.. hohoho...
n i k l i s a said…
suke hati ko lah. aku xpkse ko phm pon. hehehe

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…