Pages

Saturday, June 26, 2010

the seducing process.

misi hari ini, seduce parent sebab kepentingan diri sndiri.

matlamat 1 : spec baru
matlamat 2 : jam baru

MISSION untuk matlamat satu, spec baru.

kat ruang keluarga. time minum petang.

aku tanggal spec, belek2. then cakap. emm, spec kakak ni da calar balar. ye lah. syg sgt. smpi tdow pon same2. (konon cakap srg)

mak yg ada kat situ jugak balas ye la. da lama kn spec tu. time matrix lg kan?

aku angguk je. da nak masuk jarum ni. (ehe ehe ehe)

mak cakap lagi nnt kita g wat spec baru k. 

aku : (dalam hati. YES! mission accomplished. )  XP

di kedai spec. konon nak spec style2 la. yang frame tebal2 n panjang and xlebar sgt tuh. ala. frame style sekarang tu. yang tepi die ade corak2 bulat2 bagai. kalo orang tengok pon wow. sampai takot nak tegor sebab kat tepi tuh corak dragon. (kan dragon biasenye mafia. kesian) pilih punye pilih. habis sume nk try. ada dua yg berkenan. satu yg ada corak tepi, corak X. satu lagi yg simple je. kalo amik yg X tuh nant orang cakap aku X-woman. da la aku jenis setia. nanti si spiderman pakwe aku tuh jeles pulak. so, aku tanye lah akak kedai tuh, akak, gambar spider xda ke? akak tuh cakap xda. aku sedey. so, last2, amik yang simple2 jugak. frame separuh kaler hitam. 

perangai xelok n xpatot dicontohi, nyusah kn org kedai kluarkan sume spec yg die ade sebab aku nak try punye psl, pas tu pilih yang awal-awal aku suruh dia keluarkan. xbaik betol. =.=

on the way balik, bermula lah misi ke-dua.

MISSION untuk matlamat dua, jam baru.

this time direct mintak je. 

Mak, nak jam baru. sambil tunjuk jam lama yg da mamfuss, n tali jam yang da buruk. n buat muke kesian.

da mintak pon direct, jawapan pon direct lah.

ayah cakap, xboleh. da dpt spec baru kan? so, no jam anymore. next time pulak.

aku sdey. huhuhu.

tp, sdey xlama. sbb bile mak n ayah aku balik another day, dorang wat balik jam aku yg da xmamfuss da n tali jam yg baru. oyeah! 

thanx mak n ayah. :D


=.=
seduction tuh ape?
bukan peng-goda-an ke mksud die.
aku google mksud die cam pelik je.

sori ye krg.



14 comments:

n i k l i s a said...

baru cek dictionary. betollah penggodaan. haru tol la wiki neh.

Nizam27391 said...

spiderman? bukan ironman ker??

n i k l i s a said...

psst, jgn cakap kat org tau. spiderman salo bce blog sy, tuh yg terpksa amik hati.

ironman, one of my pakwe's collection lah tuh.
jgn bgtahu dia ye.

:-: Nizam27391 :-: said...

ha?? xpahe... cubo mu habak elok cikit..

Fzeo Fraixz said...

spek ko punye power bape?

n i k l i s a said...

xpaham sudah. hahaha

faiz, power? 200 lebih je kot.

nadrah zainuddin said...

hahaha. kau next time tunggu the next day pulak lah baru mintak ham baru. hahaha tapi at least jam lama kau dah kene makeover. okay lah tuu :))

n i k l i s a said...

hahah. tuh la.drg tekejut mintk bnyk2 tros xbg. T_T
tuh la, better than nothing. :D

nurus said...

aku ingatkan apela seducing nih...
seducing mak bapak..ok la tu>8D 8D

lis said: bayar seringgit please~

n i k l i s a said...

haha. aku xseduce org sebarangan. hahaha.

nurus ape lg, bayaq la. :P

Nizam27391 said...

aku nak tao gak apa yang aku xpaham tu bley?

nak make things clear...nanti ada salah paham xbaik plak an... kan2..

haha... tapi btol gak kata nadrah tu weh.. per kes nak mintak bnyk2 bnda... memang sah ar diorang xbagi an...

n i k l i s a said...

paham kan lah. malas aku asyik explain je. =.=

xda kes pape. hahaha. kesemangatan ku mahu jam baru mgkin. tuh yg mntk tros tuh.

:-: Nizam27391 :-: said...

ishhhhhhhhh... bnci aku ble kne paham sndiri pham sndiri..macam mustahil jer.. aku xyah paham ar senang.. abis cter.. hohoho...

n i k l i s a said...

suke hati ko lah. aku xpkse ko phm pon. hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...