Skip to main content

the fake one.

pagi isnin
aku bangun seawal 6 pagi.
xpayah susah susah kena berebut shower atau jamban kalau perlu.
lepas buat ape yg patut.
aku balik ke bilik.
aku solat ( alhamdulillah solat awal.)
aku mengaji ( alhamdulillah)
then, aku breakfast. air milo. (thanx water cooler. dwi-function.)
sambil stadi subjek yang lecturer nak ajar jap lagi.
xpayah pikir nak iron baju. 
sebab aku da iron untuk seminggu.
lepas bersiap2 aku pegi kelas.
dapat tempat duduk lecture yang bagus.

gap or gap(s) between the lectures.
bnyk things happen time ni. antaranya,

1)kawan ajak pegi breakfast. 
aku angguk. JOM.

2)kawan ajak pegi jumpe lecturer.
jom. jom. jom.

3)kawan ajak dhuha. joms!

4)aku rasa nak terkucil. WAJIB pergi.

n ect. ect.

balik.
kawan ajak, jom balik.
aku nak stay museum. korang balik lah dulu.
di museum, aku study.
study yang lecturers ajar tadi.

DC (tempat makan kitorang budak uitm)
check purse.
kondisi : buruk, dah terkoyak2, nazak, mintak tukar dah. 
harta : rm 10 dan syiling - syiling.

bagos duet still banyak, cukup aku makan lagi 3 hari.
aku beli nasi  goreng pattaya. da rm 3.50.
air aku xbeli, bukan kedekut. tapi, ini jimat.
water cooler kan ada. 

malam. 
pegi surau. solat maghrib bersama.
dengar tazkirah. atau bagi tazkirah. who noes?
solat isya' bersama. then, balik bilik, belajar  untuk esok.
atau buat tutorial. 

pagi selasa. 
buat the same things. and the cycles repeat.

sabtu dan ahad. 
lepak dengan kawan-kawan. 
dan juga, belajar.

malangnya, ini hanya fake story yang aku angan-angan kan.


Comments

ceh,ingatkan betul2 tdi...cuti dah habis ke?
n i k l i s a said…
haha. ni angan2 sem depan. harap2 jadi lah.

cuti lg 5days.
n i k l i s a said…
ape yang saspen?
aku nak tunjuk aku rajin lah. =.=
saya_arief said…
kuat sungguh berangan..
xelok tuk kesihatan..
n i k l i s a said…
yaya. at least org x angan2 nonsense thing.
angan2 jadi baik ni. :D
aku komen lom tentang PTAR tuh.. anyway... PTAR xde?
n i k l i s a said…
PTAR ataupun museum lah.

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…