Skip to main content

the fake one.

pagi isnin
aku bangun seawal 6 pagi.
xpayah susah susah kena berebut shower atau jamban kalau perlu.
lepas buat ape yg patut.
aku balik ke bilik.
aku solat ( alhamdulillah solat awal.)
aku mengaji ( alhamdulillah)
then, aku breakfast. air milo. (thanx water cooler. dwi-function.)
sambil stadi subjek yang lecturer nak ajar jap lagi.
xpayah pikir nak iron baju. 
sebab aku da iron untuk seminggu.
lepas bersiap2 aku pegi kelas.
dapat tempat duduk lecture yang bagus.

gap or gap(s) between the lectures.
bnyk things happen time ni. antaranya,

1)kawan ajak pegi breakfast. 
aku angguk. JOM.

2)kawan ajak pegi jumpe lecturer.
jom. jom. jom.

3)kawan ajak dhuha. joms!

4)aku rasa nak terkucil. WAJIB pergi.

n ect. ect.

balik.
kawan ajak, jom balik.
aku nak stay museum. korang balik lah dulu.
di museum, aku study.
study yang lecturers ajar tadi.

DC (tempat makan kitorang budak uitm)
check purse.
kondisi : buruk, dah terkoyak2, nazak, mintak tukar dah. 
harta : rm 10 dan syiling - syiling.

bagos duet still banyak, cukup aku makan lagi 3 hari.
aku beli nasi  goreng pattaya. da rm 3.50.
air aku xbeli, bukan kedekut. tapi, ini jimat.
water cooler kan ada. 

malam. 
pegi surau. solat maghrib bersama.
dengar tazkirah. atau bagi tazkirah. who noes?
solat isya' bersama. then, balik bilik, belajar  untuk esok.
atau buat tutorial. 

pagi selasa. 
buat the same things. and the cycles repeat.

sabtu dan ahad. 
lepak dengan kawan-kawan. 
dan juga, belajar.

malangnya, ini hanya fake story yang aku angan-angan kan.


Comments

ceh,ingatkan betul2 tdi...cuti dah habis ke?
Nik Lisa said…
haha. ni angan2 sem depan. harap2 jadi lah.

cuti lg 5days.
Nik Lisa said…
ape yang saspen?
aku nak tunjuk aku rajin lah. =.=
saya_arief said…
kuat sungguh berangan..
xelok tuk kesihatan..
Nik Lisa said…
yaya. at least org x angan2 nonsense thing.
angan2 jadi baik ni. :D
aku komen lom tentang PTAR tuh.. anyway... PTAR xde?
Nik Lisa said…
PTAR ataupun museum lah.

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

nescafe ais.

hebat x? si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais. but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010. sgt terox kan kakak srg ni? tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :)) * bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw *  :))

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak