Pages

Sunday, June 13, 2010

milah yg kecewa

bunuh diri tu sgt xcool. oleh itu jgn sesekali cuba untuk bunuh diri.

-----------------------------------------------------------------------

milah bersiar2. dr kesini. dia kesana.

"bosan betol hari ni. dah la kasim hlg ntah kemana,"

biasenye, milah xda lah bosan sgt. sbb slalo nye milah dating dgn kasim. bukan abg kasim pon pon dalam raja lawak tuh ye. hari ni xnmpk pulak si kasim. abaikan je la sal kasim tuh. milah jalan2 lg. lalalala.

"ok. i had enuff. im so fukcing bored here. owh-emm-gee!!" dgn gaya cute. (wek!)

tiba2, milah ternampk si kasim dgn betina lain.

hati milah hancur lebur. air mata kuar2 dr mata kecilnya.

owh, kasim. tegar2 nya kau buat aku bgini, kasim~ (milah nye monolog)

milah ambil keputusan untuk bunuh diri. hati kecil nya terguris, rasa cam kena tikam dgn pisau rambo. sakit. sgt.

lalu milah terjun. milah redha dgn nasib diri. nk berkecai pon berkecai lah. milah da xkisah. mcm mane aiman tuh xkisah. milah pejam mata ala2 filem titanik. tgn pendeknya didepangkan. kaki pon. alagkah tdk sopan nya milah.

milah landing atas tanah lembut. (tanah lembut?)

inikah syurga? waaa. lembut nye tanah ni. kalo tahu da lama milah bunuh diri. (jgn ikot perangai milah. xbaik)
namun, ingtkan panas smpi ke ptg, rupenya hujan, eh, bukan hujan,  rupenya gempa bumi xtaw brape scala ritcher di tgh hari.

tanah lembut itu tbe2 bergelodak.(pesanan penulis, krg bygkan air dalam gelas, krg tuipkan straw. tanah tuh bergelodak mcm tuh la) milah cuba bertahan dgn menguatkan cengkaman tgn serta kaki nya. namun, gelodakan tanah lembut itu akhirnya tidak mmpu ditahan. milah akhirnya tercampak ke dinding.

"mungkin ini neraka" (milah monolog lg. sbb hobi milah mmg bermonolog)

belom sempat milah gagahkan kaki, tgn nya untuk bngun.

PAP!!

penyapu delivered straight to kepala milah, bdn pon kena jgk sikit.

PAP!!

skali lg penyapu sggh di bdn milah. bdn milah berdarah2. kepala milah da pening2. milah rasa nk pitam. milah juga smpt terfikir nk kol talian nur. tp milah da xberdaya. milah da xleh nk wat ape2 da. sbelum pitam, milah nmpk lg penyapu tuh dtg. dan skali lg milah terlintas bahawa neraka mmg hell. (mmg la kan?)

PAP!!

hayungan kali terakhir ni akhirnya mengorbankan milah. 
milah mati.

-----------------------------------------------------------------------

ok, ini bukan cter sedey ke, hape ke ok.
xyah nk cakap innalillah ke, nk bce alfatihah ke, nk semayang jenazah ke sbb ni hnye riwayat seekor cicak di rumah nik nurlisa n ofkos yg jd tkg katok cicak tuh, bdk ni la. xpon bdk ni.

papehal, inilah milah.


cute bukan? sbb tuh kasim suke. tp xdpt cari lak betina yg kasim suke latest tuh. lg cute.
btw, inilah milah, si cicak yg mati tuh.
aku geli gila tgok gmba ni

kesimpulannya.
as my pendahuluan said, bunuh diri xcool. anda bunuh diri. anda sama mcm milah. =.= mcm cicak je awak.


k. sekian.

12 comments:

N-i-Z-a-M....27391 said...

hehhee... lisa da mle wat cerita lawak... n menjadi gak ko wat.. tgelak aku baca cter nih...

anyway... ko macam tujukan ps tuh utk aku jer... huuu... tapi actually skang aku xberblog utk duit daa... aku macam rasa fun jer ble dapat share story ngan org lain... yang iklan2 tuh aku anggap bonus jer.. tapi at d same time aku usaha jer dgan ltakkan ads.. kalo ada rezeki.. aku terima sajer...kalo xde... aku redha n hepi coz dapat share story ngan pengunjung blog aku...

faizu said...

hahaha!!! siot lawak...

~aida~ said...

tegar2nya kau buat aku begini kasim~
haha..kelakar2..

safiamira said...

euwwwwwww
aku tak boleh tgk cicak
geli seyh
ngeee

Fakhrur Razi said...

hahaha kau explore dunia cicak ker kau sndri yg bnuh cicak tuh =.=
paper pun btol mmg xbek bnuh diri
lebih baik bunuh cicak mlm jumaat dari bnuh diri
kerana cicak pun berperasaan.. ad kne mngena dop komen ak

DreamLogic said...

ak pon geli tgk gmbo tuh

n i k l i s a said...

nizam

terasa lak die. aku cakap umum. :D

n i k l i s a said...

faizu

lol. kelaka sgt ke?

n i k l i s a said...

aida, haha. ciplak mne ntah tuh. cam indon je. =.=

n i k l i s a said...

mira, tuh la. aku pon geli doe.

n i k l i s a said...

raji

aku wat cter fantasi seokar cicak dr mata lensa srg pembunuh cicak bernama lisa.

xde kena sgt. haha

n i k l i s a said...

shieda

yaa. tp tuh plg cute. haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...