Skip to main content

milah yg kecewa

bunuh diri tu sgt xcool. oleh itu jgn sesekali cuba untuk bunuh diri.

-----------------------------------------------------------------------

milah bersiar2. dr kesini. dia kesana.

"bosan betol hari ni. dah la kasim hlg ntah kemana,"

biasenye, milah xda lah bosan sgt. sbb slalo nye milah dating dgn kasim. bukan abg kasim pon pon dalam raja lawak tuh ye. hari ni xnmpk pulak si kasim. abaikan je la sal kasim tuh. milah jalan2 lg. lalalala.

"ok. i had enuff. im so fukcing bored here. owh-emm-gee!!" dgn gaya cute. (wek!)

tiba2, milah ternampk si kasim dgn betina lain.

hati milah hancur lebur. air mata kuar2 dr mata kecilnya.

owh, kasim. tegar2 nya kau buat aku bgini, kasim~ (milah nye monolog)

milah ambil keputusan untuk bunuh diri. hati kecil nya terguris, rasa cam kena tikam dgn pisau rambo. sakit. sgt.

lalu milah terjun. milah redha dgn nasib diri. nk berkecai pon berkecai lah. milah da xkisah. mcm mane aiman tuh xkisah. milah pejam mata ala2 filem titanik. tgn pendeknya didepangkan. kaki pon. alagkah tdk sopan nya milah.

milah landing atas tanah lembut. (tanah lembut?)

inikah syurga? waaa. lembut nye tanah ni. kalo tahu da lama milah bunuh diri. (jgn ikot perangai milah. xbaik)
namun, ingtkan panas smpi ke ptg, rupenya hujan, eh, bukan hujan,  rupenya gempa bumi xtaw brape scala ritcher di tgh hari.

tanah lembut itu tbe2 bergelodak.(pesanan penulis, krg bygkan air dalam gelas, krg tuipkan straw. tanah tuh bergelodak mcm tuh la) milah cuba bertahan dgn menguatkan cengkaman tgn serta kaki nya. namun, gelodakan tanah lembut itu akhirnya tidak mmpu ditahan. milah akhirnya tercampak ke dinding.

"mungkin ini neraka" (milah monolog lg. sbb hobi milah mmg bermonolog)

belom sempat milah gagahkan kaki, tgn nya untuk bngun.

PAP!!

penyapu delivered straight to kepala milah, bdn pon kena jgk sikit.

PAP!!

skali lg penyapu sggh di bdn milah. bdn milah berdarah2. kepala milah da pening2. milah rasa nk pitam. milah juga smpt terfikir nk kol talian nur. tp milah da xberdaya. milah da xleh nk wat ape2 da. sbelum pitam, milah nmpk lg penyapu tuh dtg. dan skali lg milah terlintas bahawa neraka mmg hell. (mmg la kan?)

PAP!!

hayungan kali terakhir ni akhirnya mengorbankan milah. 
milah mati.

-----------------------------------------------------------------------

ok, ini bukan cter sedey ke, hape ke ok.
xyah nk cakap innalillah ke, nk bce alfatihah ke, nk semayang jenazah ke sbb ni hnye riwayat seekor cicak di rumah nik nurlisa n ofkos yg jd tkg katok cicak tuh, bdk ni la. xpon bdk ni.

papehal, inilah milah.


cute bukan? sbb tuh kasim suke. tp xdpt cari lak betina yg kasim suke latest tuh. lg cute.
btw, inilah milah, si cicak yg mati tuh.
aku geli gila tgok gmba ni

kesimpulannya.
as my pendahuluan said, bunuh diri xcool. anda bunuh diri. anda sama mcm milah. =.= mcm cicak je awak.


k. sekian.

Comments

hehhee... lisa da mle wat cerita lawak... n menjadi gak ko wat.. tgelak aku baca cter nih...

anyway... ko macam tujukan ps tuh utk aku jer... huuu... tapi actually skang aku xberblog utk duit daa... aku macam rasa fun jer ble dapat share story ngan org lain... yang iklan2 tuh aku anggap bonus jer.. tapi at d same time aku usaha jer dgan ltakkan ads.. kalo ada rezeki.. aku terima sajer...kalo xde... aku redha n hepi coz dapat share story ngan pengunjung blog aku...
faizu said…
hahaha!!! siot lawak...
~aida~ said…
tegar2nya kau buat aku begini kasim~
haha..kelakar2..
safiamira said…
euwwwwwww
aku tak boleh tgk cicak
geli seyh
ngeee
Fakhrur Razi said…
hahaha kau explore dunia cicak ker kau sndri yg bnuh cicak tuh =.=
paper pun btol mmg xbek bnuh diri
lebih baik bunuh cicak mlm jumaat dari bnuh diri
kerana cicak pun berperasaan.. ad kne mngena dop komen ak
DreamLogic said…
ak pon geli tgk gmbo tuh
n i k l i s a said…
nizam

terasa lak die. aku cakap umum. :D
n i k l i s a said…
faizu

lol. kelaka sgt ke?
n i k l i s a said…
aida, haha. ciplak mne ntah tuh. cam indon je. =.=
n i k l i s a said…
mira, tuh la. aku pon geli doe.
n i k l i s a said…
raji

aku wat cter fantasi seokar cicak dr mata lensa srg pembunuh cicak bernama lisa.

xde kena sgt. haha
n i k l i s a said…
shieda

yaa. tp tuh plg cute. haha

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…