Skip to main content

the real one.

ini life aku yang the fake one masa sem lepas. tapi insyaAllah la, i want to make it separa real or fully real sem depan. dan aku nak ucapkan selamat tinggal romeo (kalau lelaki) kat life real aku sem 1 dan sem 2 tuh.. sebab kalau aku keep setia dengan how i live, how i conduct my life, aku rasa memang aku akan dapat result yang sama over and over again. aku nak maju. YES! maju. so, kena berubah lah.

apa2 hal, this is the real one.

pagi isnin
hari plg susah nak bangun. sebab semalam cuti.
jam bunyi 6.30. 
ala, nak tdow lagi. so, 6.45 baru bangun.
pegi jenguk shower, bapak ramai dah cop. 
cop je la. wudhuk, g solat dulu.
selepas siap solat, pegi balik kat shower.
ala, ada orang lah.
terpaksa lah aku tunggu.
7.10 baru siap.
terkocoh2 masuk bilik. 
baju xiron lagi!
last2, pukul 7.45 baru pegi kelas.

k, dah. miserable kan?
ape yang aku hilang.
1) time ngaji
2)breakfast
3)time bukak buku.
=.=

gap or gap(s) between lectures.
1)kawan ajak pegi breakfast. 
aku angguk. JOM.

2)kawan ajak pegi jumpe lecturer.
jom. jom. jom.

3)kawan ajak dhuha. joms!

4)aku rasa nak terkucil. WAJIB pergi.

n ect. ect.

kan best kalau macam ni.
tapi malangnya, semua pelawaan aku reject

sebab, aku sibuk pulun kerja tutorial yang xsiap semalam.
=.=

balik.
besenye, aku yang akan ajak kawan balik.
xda maknanya kawan aku nak ajak balik,
sebab aku memang semangat kalau balik2 ni. 
(kalau semangat belajau xpe la jugak, kan?)




DC (tempat makan kitorang budak uitm)
check purse.
kondisi dan harta dalam purse still sama.
kondisi : buruk, dah terkoyak2, nazak, mintak tukar dah. 
harta : rm 10 dan syiling - syiling.

beli nasik goreng pattaya. rm 3.50
waffle. rm 2
air capuchino bungkus. rm 1.60

jumlah, rm 7.10

bagos duet da x cukop.
pegi cucuk kat bank islam. =.=

malam. 
huarh, da maghrib? (baru bangun from tidur petang)
okay, baru nak mandi.
so, pegi surau, solat maghrib bersama memang burn lah.
isya'? xnak pegi ke?
emm, malas la pulak.
(sebab time ni dah mengadap televisyen(TV) kat bilik TV tuh)

dah syok tengok cerita, or movie, or reality show.
belajar entah ke mana.
tutorial entah ke mana.

masok bilik da mengantok.
so, tidur lah.
tutorial xbuat.

pagi selasa. 
hari ini bangun 6.30. awal sikit.
n the cycles repeat.

sabtu dan ahad. 
lepak dengan kawan-kawan xingat dunia.
pegi pagi, balik malam.
malam da penat, cari katil. wat peta,
n langsung x belajar.

time nak test.
baru sebok nak bukak buku.
macam boleh dapat a lah kalau bukak buku last minit

time nak final.
lagi best, time study leave.
study bagai nak rak, mata da macam panda.
rambut da macam albert einstein.
baru sebok nk study.

result.
okay bagi orang yang baru study.

miserable kan hidup? 
langsung xda disiplin, xterurus.
dengan boros nya.
duit habes, cucuk. amboi, sedap nye hidup.
=.=

i wanna change next sem.
nak life aku jadi macam the fake one tuh.

sume balance. duniawi, ukhrawi. 
harap2 lah kan? :D

Comments

-mIsS fArAh- said…
gud lark lisa..=.=
naper selamat tinggal romeo?
n i k l i s a said…
sebab aku salo dgr cam tuh. ade ke selamat tinggal juliet? =.=
xpena dengar lak aku...
you jump i jump slalu ar aku dengar..
Nur Areefah said…
tade la beza sangat dengan yang fake XD

=.=
n i k l i s a said…
nizam

ko an loner, mane nak tahu bnda2 mcm ni.
n i k l i s a said…
efa

bnyak lah beza. banyaaaaak sgt.
faizu said…
babe..ahha..yg the real one ko 2 lbey kurg cam ak la..tinggal lg ak bngun kul 745,ahhahha
n i k l i s a said…
haha. ko lagi bessss faizu! hahaha!
safiamira said…
all the best lisa! =)
DreamLogic said…
same cm aku je idop mu lisa.
except kne masak sdri bkn beli. haha

Popular posts from this blog

:(

salam.
kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku?
bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku.

bye. :(

nescafe ais.

hebat x?
si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais.
but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010.
sgt terox kan kakak srg ni?
tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :))
*bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw*  :))

SPICE-UP UR BLOG : buat sticky post

salam.
hari ni nak share, macam mana nak buat sticky post.  sticky post tuh macam, post yang melekit. huh?
ok, sebenarnya. sticky post tuh macam post pemberitahuan (contohnya la) bagi sesuatu tempoh masa. kalau korang post benda lain, post pemberitahuan korang tuh akan still kat paling atas. so, orang masuk, tuh post first yang orang akan baca. 
sesuai la bagi sape sape yang buat kontest itu. :)
cara cara nya :


 tekan post option (yang bulat merah)
 pilih 'scheduled at'
 pilih tarikh dan pukul berapa korang nak sampai bila post tuh jadi post utama. :)
 dah siap!

k bye. :)