Skip to main content

update-ing. part 2

assalamualaikum

lupe nak cter.
dalam dua mggu yg penuh dgn stadi2 je.
tp,Allah ttp xlupe. hehe.
hari kames kalo xsilap.
sbb rituh ade PATHO day.
dalam kul 5lbh.
kami, bdk 1st n 2nd year medic, sume berkumpul kat kolej melati.
emm kat dewan die.
sbb ade majlis semayang hajat perdana. 

so, before masok maghrib uh.
ade la pengisian nye.
from dr.ADLI kalau x silap name die.
dr melayu islam yg sgt aku hormati.
sbb die macam sgt baik, berilmu tp xtggl Islam.
islam die tiptop.
xmacam aku. :(
die ade cakap, nnt kamu doa la eh.
bile da masok clinical yer nnt...
dapat dgn saya. 
T bnyk la awk dpt.
bukan ilmu medic je, ilmu akhirat pon dapat,
HOW i wish aku dapat die. :))

pas habis solat pe sume.
kitorg makan.
alah, makan pon nk kena cter ke?
mesti! sbb kali ni ktrg makan dalam talam.
1st experience kot.
n xbad langsung. bes ade la. 

da habis 2 mggu.
tbe lah saat2 yg dinantikan..
EXAM week. 
week ke? 3 hari je pon kitrg exam. hehe.

1st day : SAQ n PBQ
2nd day : OSPEE + OSCEE
3rd day : MCQ n EMJ/PPD

so, tanggal 3rd may 2010.
aku melangkah ke dewan annexe. 
berbekalkan ilmu yg aku pelajari spnjg satu sem.
dimulakan dgn lafaz bismillah.
aku daki bukit2.. (jalan nk g annex berbukit2 owh.)
smpi sana da peluh2. adoii.

tpt jam 9,exm stat. 
so, SAQ aku xdpt wat pharmaco. very sad. :(
tetracyline. padahal bnde uh antibiotic je pon. lisa lisa.
tp yg len alhamdullillah boley.

PBQ lak, yg jd wakil xdpt wat is BIOCHEM. huhu.
terlupe kesah cane iron n folic acid didigestkan.
adoyai.. 

tp xpe. yg len macam boley wat. 

esok nye. OSPEE. okay la. 
i can smile after da exam. :)

MCQ cam bese. tembak2. hehe.
n EMJ yg exm die just 30minutes je.
pe lg goreng la. suke essay. haha.

so, dgn itu habes la kesah saya sbgai budak 1st year medical student. 

next, update-ing part 3

Comments

wany said…
makan dalam talam?
haha.aku masuk high school n primary mmg makan dlm talam weh.ngeee~

woah..die da hbes 1st year da.kne tuntut ngn ko nnt.haha
lisa_ne said…
oyea. makan lam talam.
bes an? hee.

haha.
ko junior aku aa kire wany.
wlcome to da world of *streess*

Popular posts from this blog

:(

salam.
kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku?
bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku.

bye. :(

nescafe ais.

hebat x?
si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais.
but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010.
sgt terox kan kakak srg ni?
tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :))
*bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw*  :))

SPICE-UP UR BLOG : buat sticky post

salam.
hari ni nak share, macam mana nak buat sticky post.  sticky post tuh macam, post yang melekit. huh?
ok, sebenarnya. sticky post tuh macam post pemberitahuan (contohnya la) bagi sesuatu tempoh masa. kalau korang post benda lain, post pemberitahuan korang tuh akan still kat paling atas. so, orang masuk, tuh post first yang orang akan baca. 
sesuai la bagi sape sape yang buat kontest itu. :)
cara cara nya :


 tekan post option (yang bulat merah)
 pilih 'scheduled at'
 pilih tarikh dan pukul berapa korang nak sampai bila post tuh jadi post utama. :)
 dah siap!

k bye. :)