Skip to main content

sanah helwa ya ukhti. :D

assalamualaikum

13 MAY 2010
genap lah saya berumo 19 tahun.
da 19. 
time do flies FAST. haha.

thanx sume2 yg wish saya.
nak senarai xmgkin ot.
sbb ramai sgt.
tmbh2 kat FB uh. hohoh.

da special one je la eh.

fiza cuz kol aku from indon sane.
thanx sgt2. :D

mak ayah wish pkai hp je.
segan eh? haha.
thanx.

dila. wish kai fb.
sgt comel. i like.

be long. 
time kol nk suh amik die.
2 in 1 nmpk.

dulah.
yg neh, lgsung xda idea sal bday aku
cish!

n all those yg wish kai sms pon.
thousand thanx.

n my beshties.
izzati sulaiman.
ok. sgt suprise ok.
thanx for da cupcakes.
bru nk mndi2. tbe2 bunyi hon.
rupe2 nye da terpacak dpn umah suh kua sbb nk bg cupcakes.

nzm, thanx for all those cards. videos.
mati2 aku ngat die nyanyi yg happy bday lisa uh.
rupe2nye mmg ade kat u tube. hahaha.

kak liz.
die bg cake.
hahaha.
n cards, thanx cuzzie. :DD

n sume2 la yg wish. 
thanxx sgt oke. 

semoga saya dapat ape yg diinginkan.
semoga saya selamat di dunia dan juga di akhirat.
aminn.

Comments

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41 *i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee** Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja.  Ni my checklist. Boleh amik as a guide.  1) Bukak akaun kwsp 2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u! 3) Medical checkup 4) Passport pic 5) Labcoat 6) Cop - benda paling penting! 7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr 8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result Things~~ add up if u r going to pa