Skip to main content

sakan betol!

okay.
post kali ni nk cter sal facebook.

ah. sy bnci facebook sbb die bg org bwat grup mghina nabi muhammad.
n F word i bid to those kafirr yg sgt cetek akalnya.
speech of freedom ape? 
sebok nk kaco agama org asl.
org xsebok pon agama die.
tlg la.
mana pegi kebebasan beragama.
dgki xabes2.
da la wat dalam bulan 5.
hey, rosak bulan lahirnye org comel ni taw.
shuh. shuh.
pegi men jaoh2.

k da abes.
skg move to 2nd topic.
pasal bercinta dalam fb neh.
amoih2.
xseda diri betol.
umo bru setaon jagung da reti da bercinta.
agak2 la nk bercinta pon.

xperlu kot ko nk tyg bg sume org dalam fb uh taw.
ko dgn si polan2 ni kapel.
konon mcm da bes, sweet, happy kapel in da whole entire world lah.

kalo da every hours dok i love u.
i miss u.
adehh. bnde uh nampk kat wall aku msalah nye.

delete la aku sng.
ke nk suh aku je dlete?
boley jua. hahaha.

ape aku nk kata sbena nye.
bercinta boley. (haha.  ye ke?)
tp jgn la open sgt.
aku tgok mcm da nikah da ayat.

rilek2.
nnt smpi masa bru cakap things like dat.
t da kawen, kalo sume da cakap. t nk cakap pe lg.
xke bosan? 

so, renung2kan dan selamat beramal. :D

Comments

syafeeq said…
agak la,kadang annoying jugak sal pasangan dok post2 kat wall neh..
banyak sangat kot kat wall =.="

n pasal hina Nabi Muhammad tu,
mmg diorang tu xde akal,
sukeeeeeeeeeee je cari pasal..
kite xpenah kaco diorang,diorang suke sgt cari pasal ngan kite.
n i k l i s a said…
haa. ko taw ke pasangan yg aku mksudkan neh? haha
member2 kite jgk. :D

yaaa! betol betol.
xphm an?
sebok je... esh~

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…