Skip to main content

sakan betol!

okay.
post kali ni nk cter sal facebook.

ah. sy bnci facebook sbb die bg org bwat grup mghina nabi muhammad.
n F word i bid to those kafirr yg sgt cetek akalnya.
speech of freedom ape? 
sebok nk kaco agama org asl.
org xsebok pon agama die.
tlg la.
mana pegi kebebasan beragama.
dgki xabes2.
da la wat dalam bulan 5.
hey, rosak bulan lahirnye org comel ni taw.
shuh. shuh.
pegi men jaoh2.

k da abes.
skg move to 2nd topic.
pasal bercinta dalam fb neh.
amoih2.
xseda diri betol.
umo bru setaon jagung da reti da bercinta.
agak2 la nk bercinta pon.

xperlu kot ko nk tyg bg sume org dalam fb uh taw.
ko dgn si polan2 ni kapel.
konon mcm da bes, sweet, happy kapel in da whole entire world lah.

kalo da every hours dok i love u.
i miss u.
adehh. bnde uh nampk kat wall aku msalah nye.

delete la aku sng.
ke nk suh aku je dlete?
boley jua. hahaha.

ape aku nk kata sbena nye.
bercinta boley. (haha.  ye ke?)
tp jgn la open sgt.
aku tgok mcm da nikah da ayat.

rilek2.
nnt smpi masa bru cakap things like dat.
t da kawen, kalo sume da cakap. t nk cakap pe lg.
xke bosan? 

so, renung2kan dan selamat beramal. :D

Comments

syafeeq faXys said…
agak la,kadang annoying jugak sal pasangan dok post2 kat wall neh..
banyak sangat kot kat wall =.="

n pasal hina Nabi Muhammad tu,
mmg diorang tu xde akal,
sukeeeeeeeeeee je cari pasal..
kite xpenah kaco diorang,diorang suke sgt cari pasal ngan kite.
Nik Lisa said…
haa. ko taw ke pasangan yg aku mksudkan neh? haha
member2 kite jgk. :D

yaaa! betol betol.
xphm an?
sebok je... esh~

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

nescafe ais.

hebat x? si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais. but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010. sgt terox kan kakak srg ni? tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :)) * bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw *  :))

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak