Skip to main content

tag lg yaw. dr supplier tag sy. encik keiry. :D


anda rasa anda hot?

ape hot2? hot dog ade lah.
xlah. hot? xla. sy xhot pon.
(ini sikap baik. sila contohi)
sy bese2 je. wawaaw. ^_^

bila kali terakhir anda makan pizza?

masa hari bday saya 13 may hari tuh.
(sape xwish lg, sila wish skrg. n bg hadiah tnda mintak maaf lmbat wish.)
ayh tercinta belanja.
due piza regular. sgt kenye.
da la aku drive g beli kat pizza hud tuh malam2.
first time oo drive malam2. 
sbb nye hari tuh kalo xsilap masia lawan china kot.
ayah aku smgt nk tgok, sggup suh aku g beli pizza.haha.

Lgu terakhir yg sy dgr?

td sy dgr lgu dealova.
skg ni pon.
bukan sbb sy jwg ye kawan2.
aku ngntok dgr lgu ni act. 
tp sbb tga layan biarlah ym berbicara n theme song die plak lagu ni.
terpksa la dgr.
kononlah terpksa pdahl boley je g pause lagu tuh. =.="

Ape yg anda wat slaen menyelesaikn tag ni?

tga baca biarlah ym berbicara.
usha fb. kalo ade peminat comment, 
kenalah reply comment. :D

slaen nme sndri, anda dipnggil nme ap?

budak cun. :D
(hwahwahwa)

tag ag 8 org.

argh. nk tag sape je.

1.nizam (ade la jgk nk tulis pe an)
2.diyanah (sbb die rajin jga bwat tag2 ni)
3.arief (aku men tag je. tp tataw la org femes cam die nk wat ke x?)
4.faizu (haha. wat ye. bg hlg bosan)
5.rajis (haha)
6.nanad (eh, ko wat tag x?)
7.fawh (aku skest bce blog die)
8.pqa (kagum sbb die terer masak. jelous i)


Siapakah org nO 1 kpd anda.

member baek je. :D

Ktakn ssuatu mengenai org nO 5.


owh. die. hye lopek.
udah2 la gadow dgn si efa tuh.

nO 3 ad hbungan ngn spe?

er. i dont noe. member blog2 je pon. 

bgaimne pula ngn nO 4.

member blog jua. n sy tataw jgk die ade hbgn dgn sape.

Pesanan buat org nO 6.

jgn tensi2 dok pj uh.
tabah ye. :))


Kta2 cinta utk org nO 2.

dyanah, semoga berjaya dalam mencari pasangan hidop. 
bercinta selepas kawen. :D

Adkah nO 7 & 8 mempunyai persmaan?
member 91 saya.
due2 da ade pkwe. :)
lg, sy suke blog mereka. 

Berikan 5 yg anda tau ttg org yg men-tag anda.

si keiry tuh?

he is my fren.
sgt frenly.
aku ade rhsia die. 
sng kawan dgn die.
n sgt baek. :))

perasaan anda wat tag ni.


owh. da lama x bertag. sy happy.

ps : sila inform kn mmber2 anda bhawa mereka suda kena tag. :D

Comments

n i k l i s a said…
i dont noe whats wrong dgn due soklan ats uh.
puas wat da. xjadi gak cam da rest. argh!
saya_arief said…
ceit...
aku femes kah..?
n i k l i s a said…
ramai je bg kutukan membina setiap kali ko post. haha. :D
diyanah said…
awww x sangka u nampak i rajin. terharu kejap.
Fakhrur Razi said…
yezza nama ak ad jugak dlm nih
kk nnti ak rajin ak akan cuba luangkan masa menjawab
n i k l i s a said…
diyan :

hhahaha. trime kaseh kerana rajin. :D
n i k l i s a said…
rajis :

haha. okeh. :D
redbirdfe said…
dah siap dah buat tag!

maaf ia tidak menarik. xD

* bukan reti sangat pun masak. :)*
aku first wehhhh... jgn jeles yea yang len.. hahahah
n i k l i s a said…
pqa :

sudi buat pon okey da. :D
thanx2.

aku ttp jeles ko terer masak.
n i k l i s a said…
nizam :

hahaha.
newcomer mmg semangat.:P

bile da old timer cam aku neh,
nk bwat tag pon xlarat. hehe

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…