Skip to main content

TUNAS punye psl.


kdg2 an.
terpikir balik nk balik zaman skola.
zaman bile aku dok dalam kelas.

doraemon,nk pnjam mesin masa uh boley x??
(tp, tkot tersekat aa plak.. xleh msok dalam meja. hahahaha)

mase aku form 4.
port aku dalam kelas 2nd las.
act da las da.
tp tbe2 ade bdk baru masok.
so, drg dok blkg aku n ikah.

aku dok dgn deskmate aku merangkap cubemate aku n homeroommate aku jua.
iaitu NIK NUR SYAFIQAH.(die da fly g NY da pon. biotechnologist! yay.)
papehal. HAPPY BELATED BIRTHDAY syg!
aku syg mu forver la beb. haha.

blakang aku lak. dua org jejaka.
AKIM n MATWE.
akim kat UTM skang. engine la kot.
matwe kat UNIMAP. engine gk kot.
hehe.

alhmdulillah, kami sume da ade hala tuju msg2.
syuko.

kalo nk ckp cter upper form neh.
emm bnyk sgt. suka duka lara.
hahaha. mcm2.
yg suka nya.
aku sgt rpt dgn teacher eng aku.
ARWAH miss ruhil. [AL FATIHAH]
cg yg baek. caring.
bila dapat brita die mnggl. mmg aku sdey gila.

yg mse msok kelas BM lagi 10 minit nk abes kelas pon.
mmg gila jgk.
cg uh mmg marah gila dgn ktrg.
smpi ckp, jgn msok kelas die mggu depan.
sbenanye aku g lepak bilik cg ADD MATH aku.
main origami.
da seda act kelas BM, tp aku mls gila nk msok kelas BM uh.
BOSAN!
las2 ktrg g mintk maaf dgn cikgu uh.
n guess wat. cg uh xnk tgok muka ktrg.
nseb bek kelas die yg nex week uh die wat bodow je dgn ktrg.
n aku pon blaja cam bese.

having crush on someone.
haha. smpi skang bdk uh tataw.
let it be a secret.
ade skali dat boy tgor.
rase mcm di awang2 an. haha.
xboley bla betol.
bile die dtg lepak kelas aku.
kontrol semahu2 nya. haha.
kelaka pon ade. budak2 punye cter.
adei.=.="

lg, msok tunas saintis.
g wakil skola ke pahang.
ituh pon agk srunut.
kat sna aku jmpe mmbr lame aku.
yg berpisah dr drjh2.
ade nmpk cam jejak kasih x?
die pon wakil skola.

mcm2 la ktrg bwat.
nk lis cini smpi bile pon x abes.
yg pastinye.
aku bersyuko sbb aku ade kawan2 yg sgt sgt sgt bes.

kamu sume wat zaman skola aku bes.
thanx kawan2.


tyme extra class chemi. smpt je amek gmba. neh mse form5.


haha. bahana tggl buku kat kelas. tyme kelas uh nk gune untuk exam. haa. neh la cara2 nya nk pggah buku dr kelas ke asrama. adei la.


neh tyme kelas da xley guna. kena stadi kat lab. haha. tuh cg math aku.

ps:

*xsggup aku nk ltk gmba aku kat skola bnyk2. selekeh gila aa. da la tmbam nk mati.
hahaha

**sbb bace TUNAS la neh. even cter aku xda la se best cter addin tp, bes la jgk. hahaha.

Comments

yeay! missed d moment in skool
saya_arief said…
nak beli ke mesin mase 2..?
harganye agak2 murah jer...
M. Faiz Syahmi said…
walau rupa tembam nak matimu tidak kukenal, tetapi wajahmu tetap menjadi pojaan hatiku~

hehehe..
N E E q L I S A said…
farizzaidi; yap. really mis da moment back.

arief; ngahaha. xnk beli. nk pinjam je boley x?

faiz; ceit faiz.nk poja2 lak. dush3.
saya_arief said…
kalo nak pinjam bley jew..
tapi kene bayar la..
harganyer xmurah...
mahal cket dari harga kalo beli...

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…