Skip to main content

carcamarba

olla.
sudah agak lama an aku x update blog neh.
ish3.
tadak cter la weh.
skang neh ade cter.
nk cter la ni.
hehehe.

so, first.
clap2 to mr faiz syahmi.
time kaseh bg aku pinjam buku.
kang aku balut lawo2.
hehe.

2nd is somtg yg bother aku la.
aku x suke mereka yg sekeliling aku skang.
sbb kami bukan satu kepalaa.
aku an jenis yg huhahuha.
hamba allah srg neh plak sorg yg senyap.
alone. n cam xda life pon ade gk.
argh! tension siot.
camane neh???
huhuhuhuhuhu...

weh!
neh gmba bear uh.
layan.
comeyl sangat. ;]




bear biru. die n die.
bear ijo, no one. sape nk jadi bear ijo?? cepat angkat tgn muh! haha.
da la naik scuter pink. cute je.




this pic suppose to be gerak2.
tp nape x gerak???
aaaaa. xleyh nk share betapa cun nya gmba neh.
btw,ayat die xda kena mngena dgn aku.
kalo aku nk love someone, aku love ja.
pe brg mntk izin bai? haha. ;P


*sowee aa.tataw nk taip pe da.

Comments

syafeeq said…
tajuk die kene betul ngan post.
bear tu supposed to be lover ke friends ke ape?
M. Faiz Syahmi said…
sama²~
hoh, balut jgn x balut. hahaha...

oo.. ni la gmbr yg diwar²kan uh?
ahahaha..

gmbr uh x gerak2 sbb ko save dlu gmbr uh..
kalo ada link host image tu, maybe die gerak2.. huhu.. x tau le.. slalunye la..

psl mmber ko yg x skepala, sng jerh.
ko ngap je die. bg die jadik vampire mcm ko.
mesti die pun huhahuha.
kan, dah ada geng? ;]
sepi angin ke kota iskandariah said…
ape kata citer pasal pengalaman pose kat citu
N E E q L I S A said…
feeq;
btol wat carcamarba. haha. tataw an nk tulis pew da. bear uh lover kot. sbb ade love2. tp, xkesa pon. kalo nk anggp besfren pon ok je.

faiz;
yea. neh la gmba uh. cute an? haha.
ye la kot. aku men save je.
bia la die...
weh. mane ade aku vampire.
siot eh ko. tanak bg n.krbu.
kensel. kensel. ;P

amat;
pose? will do. in my next post. tyme neh x pose lg
::Kouru:: said…
ngeh
rindu la dgn korunk..

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…