Skip to main content

i feel sick.

here's some conversation with my dearest INCIK BLOG.

lisa ; em, lisa panas la.
incik blog ; panas? dgn someone ka?
lisa ; xla. badan neh ha. panas semacam. nape haa?
incik blog ; ley plak tnye nape. demam kot.
lisa ; WAT? demam??
incik blog ; yap. meh nk rase. [checking lisa's forehead]
lisa ; so, camne?
incik blog ; lisa, x panas pon.
lisa ; xke?
incik blog ; yap, xpon.
lisa ; tp. asl lisa rase panas je. dalaman kot.

OK. dats it.aku rase cam demam.
aku tidow pakai long sleeves n yet, aku rase sgt sejuk.
n terpkse berselimut.
n plis mind dat, aku jrg berselimut mlm2.

korang x rase aku demam ke?
even luaran aku x panas??


incik blog ; ade rse sakit len lg?
lisa ; em. tekak cam sakit skit.
incik blog ; TEKAK? emmm
lisa ; emm je?
incik blog ; i think u shud go to da clinic.
lisa ; [sigh] another people telling me to go to da clinic.[sign again]

ok. DEMAM n SAKIT TEKAK.
siyes aku risau gila.
camane neh wei??

siyes x brani nk g jumpe doc.
cane kalo tbe2 die ckp.
'awk positive ____'
camne aku nk face it weh??

pening aa pk sal neh.
xbrani da kuar g tmpat awam.
mintk maaf sgt.

aku nk hot stuff.
someone tell me to eat TOMYAM.
aku nakkkkk.
BUT, td ala carte xbukak lg la plak.
so, i end up makan nasik campur je. yg x HOT lgsung.

esok je la ot.

Comments

M. Faiz Syahmi said…
ko slalu tido lewat? slalu tensi studi? slalu ngntuk dlm kelas? kalo ya, itu tandanya ko x cukup rehat.. aku kalo lepas weekend je mesti cam demam2.. siap muntah2 lgi..
izrin_anis said…
ape itu ala carte...
beli megi tomyam sudehh....haha
N E E q L I S A said…
ntah la faiz. aku pon tataw.

izrin. ala carte uh take away laa.
megi tomyam? x se howt tomyam btol la wei. haha
sepi angin ke kota iskandariah said…
pegi je jumpe doktor...x perlu risau...
a i m a n said…
Baik cepat gi klinik sebelum terlambat.. hehe
insyaAllah xde pape la tu...
;)
N E E q L I S A said…
amat n aiman : emm. xjanji AKAN pergi.. haha.

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…