Skip to main content

i feel sick.

here's some conversation with my dearest INCIK BLOG.

lisa ; em, lisa panas la.
incik blog ; panas? dgn someone ka?
lisa ; xla. badan neh ha. panas semacam. nape haa?
incik blog ; ley plak tnye nape. demam kot.
lisa ; WAT? demam??
incik blog ; yap. meh nk rase. [checking lisa's forehead]
lisa ; so, camne?
incik blog ; lisa, x panas pon.
lisa ; xke?
incik blog ; yap, xpon.
lisa ; tp. asl lisa rase panas je. dalaman kot.

OK. dats it.aku rase cam demam.
aku tidow pakai long sleeves n yet, aku rase sgt sejuk.
n terpkse berselimut.
n plis mind dat, aku jrg berselimut mlm2.

korang x rase aku demam ke?
even luaran aku x panas??


incik blog ; ade rse sakit len lg?
lisa ; em. tekak cam sakit skit.
incik blog ; TEKAK? emmm
lisa ; emm je?
incik blog ; i think u shud go to da clinic.
lisa ; [sigh] another people telling me to go to da clinic.[sign again]

ok. DEMAM n SAKIT TEKAK.
siyes aku risau gila.
camane neh wei??

siyes x brani nk g jumpe doc.
cane kalo tbe2 die ckp.
'awk positive ____'
camne aku nk face it weh??

pening aa pk sal neh.
xbrani da kuar g tmpat awam.
mintk maaf sgt.

aku nk hot stuff.
someone tell me to eat TOMYAM.
aku nakkkkk.
BUT, td ala carte xbukak lg la plak.
so, i end up makan nasik campur je. yg x HOT lgsung.

esok je la ot.

Comments

M. Faiz Syahmi said…
ko slalu tido lewat? slalu tensi studi? slalu ngntuk dlm kelas? kalo ya, itu tandanya ko x cukup rehat.. aku kalo lepas weekend je mesti cam demam2.. siap muntah2 lgi..
anisewater said…
ape itu ala carte...
beli megi tomyam sudehh....haha
Nik Lisa said…
ntah la faiz. aku pon tataw.

izrin. ala carte uh take away laa.
megi tomyam? x se howt tomyam btol la wei. haha
sepi angin ke kota iskandariah said…
pegi je jumpe doktor...x perlu risau...
a i m a n said…
Baik cepat gi klinik sebelum terlambat.. hehe
insyaAllah xde pape la tu...
;)
Nik Lisa said…
amat n aiman : emm. xjanji AKAN pergi.. haha.

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

nescafe ais.

hebat x? si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais. but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010. sgt terox kan kakak srg ni? tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :)) * bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw *  :))

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak