Skip to main content

salam sumua.

yosh. sume2. salam ramadhan.
cane posa? tarawikh? orait X?
jom sama2 kjar pahala ramadhan kali neh.
yeah.

em. perlu ke kapel skang?
chewa. cam ade org nk je tnye soklan cam uh.
tp, sgguh. hati remaja neh cpt sgt tersentuh.
mesra skit da rase len. aish.
apoda. cpt perasan gila.
kenape eyh?
kalo boley, xnk aa mcm neh.
single is simple.

sape2 yg bley wat aku pk double itu pon simple mmg hbt la.
ehem. future laki aku aa uh.

btw, to my sms-pal,
thanx for spending ur precious tyme wif me.
ye la. teman aku an..
da la tggl ko tidow srg2. aish.
trok tol aku.
sowiee taw.

... dot. dot... tataw nk kata ape da.
tata

SELAMAT BERPOSA n BERTARAWIKH!

Comments

~~ohok2~~ saper tuh sms-pal??.... hahahaha....
ramadhan qarim.....
NurAreefah said…
ngaa~
ade makna latuhh..muehehe~
M. Faiz Syahmi said…
pasal kapel tu..
ko tulis sbb 'ter'baca kt blog aku ke?
hehehe.. rilek la..
that time will come..
the person will be there with you..
jgn lonely2..
teman sms kan ade? hehehe...

"double itu pon simple" tu camne?

igtkan pen-pal je ade,
upanya sms-pal pun ade?
hehehe.. terbaek arh lisa...

selamat²...

p/s : dh beli baju raya jgn lupa report kt post lgi taw?

upload gmbr sekali. hehehe.
N E E q L I S A said…
acap: salam jua.
arief: ya.salam.
efa: xda mkne pape owh.
faiz: yeala. will do. juz tggu je k
hehe..aku la..sms pal ko... said…
sms pal ko wjud lagi?
n i k l i s a said…
ofkos la. hehehe

ko bace post lame aku wtpe.

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

officially married

alhamdulillah.

im officially married to the man that i ll love forever insyaallah.
to my best friend of 5 years.

introducing to u all officially.



mohammad nizam mohd yusop
love of my life, thief of my heart.
hee. :)
we r married on 22nd of september
insyaALLAH forever.
being a married couple means lots of responsibilities
if before u can just went out n have fun then go back to ur own life
now u cant do it anymore
u can la but u ald have someone u must think after too beside urself.

anyhow, i appreciate that.
i love my married life.
Post lama baru nk up. Lolz.....