Skip to main content

kesah hati yg terbaru.

tiap2 hari mesej.
kalo msj normal.
yea. aku phm.
tp, kalo da rindu2. kangan2.
apekah tandanya?

bile hati da dibuai.
rse mcm kt awan.
hepi je.

aku suke die?
ya. aku suke die.

tp, aku syg die ke?
erm. idk.

ya Allah, lagha nya aku.
hindari lah aku dr perkara2 cam neh.
kenape susah sgt nk prevent bnde caneh?

Comments

Nur Areefah said…
gulp..wah, i understand wud u feel now..
it's normal..
i also in ur condition n that proved that we r normal..huk3..
really hard to prevent..
prevent is better than cure..hohoo..

moga sembuh.. ;p
M. Faiz Syahmi said…
Perkara semulajadi, lisa.
Normallah tu.
memang susah,
sebab itu pahala tinggi untuk orang yang menjauhi perkara lagha.
follow with your mind.
not with your heart.
anisewater said…
ewahh2...
sape jejake bertuah uh...
jeng3.....@@
Nik Lisa said…
thanx frens.
tp, aku bingung owh bnde2 cam neh.
aku takot nk megikat diri aku.
tp, aku takot nnt die pergi tgglkan aku.
... argh!

jejaka ituh ade lah. jeng3.

tp,da decide. ktrg stay da way ktrg skrg.
sbb msg2 takot kalo ubh, nnt da x jd cam dulu.
sbb org ckp,kalo kapel..
hatijd lg snstif. jeles x tntu pasl..
ye ke ? haha
M. Faiz Syahmi said…
betul tu lisa..
org berpengalaman ckp ko kena pecaya.
hehehehe...

eh, aku ada can jumpe die sebelom korang bersanding tak??
pe kes nieyh?
kata la nak update..
hehe..
nurus said…
nak buat macam mane,,try la elak kn
benda2 mcm ni memang gaps untuk kita study..
jangan overdose yea=P
Nik Lisa said…
faiz;
bersanding?
ngarot la ko neh faiz.
adei. hahaa.

pqa;
haha. ;P
sje nk bg gempak. haaha

nurus;
yea. aku cuba krg kan.
haha.

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

nescafe ais.

hebat x? si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais. but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010. sgt terox kan kakak srg ni? tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :)) * bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw *  :))

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak