Skip to main content

dont underestimate us, okay? ;]

semalam ade larian SAF.
siyes penat gila.
byg kn. UiTM neh sgt la berbukit bukau.
kalah KMPk. haha.
mase nek bukit uh aku da
ya Allah, penat gila neh. camne kalo aku tbe2 pgsn tyme lari neh.
siyes x larat,
tp, pkse gak kaki lari.
at last, dapat aa gk tmat kan.
yg bgga nya, aku lari uh below 40mnt kot.
orait la kn?

tp,yg xboley bla.
tyme dak medic potong other fac je.
mst bunyi sok sek2 kat blkg.

"weh, dak medic la. xley jdi neh. potong balik!"
"dak medic pon ley lari laju, malu fac kita weh!"

weh,come on la. asl jeles sgt dgn ktrg.
ngat ktrg x leh lari ke?
ngat ktrg neh idop dgn buku je ke?
aiseh. kuno nye pkiran.
xleh kata ape da.
sendri pk la k.

afta dat, lepak2 jap dgn mmber2 len dpn stadium uh.
then, g kat spk tkraw. bekpes. wahahaha.
mkn mee kot. besh jep.
pas uh, bola tmpr laki lak stat.
MEDIC vs ACCOUNT
wah pe lg.
ktrg g la tgok ramai2.
2 tmpt duduk dak medic je conquer.

sorak, xyah ckp la.
cam meriah gila.
cam bese,medic juz mng sorak je. haha.
ktrg klh gak. emm. xpew2.
at least, dak medic da stat trun men sport. haha.
taon dpn cuba lg ok volleyball team.
taon depan = ktrg nye batch la plak kot. haha.

kalo boley ktrg nk ubh pndgn org kat fac ktrg neh.
ktrg idop BUKAN bace buku je ok.
ktrg pon boley main sports.
yeah. GO medic!

semalam ping pong menang lawan edu?
sape kate ktrg x leh mng?

nk jdi num 1 uh mgkin mstahil.
tp, at least kami bg saingan kat FAC len.
uh pon da OKAY. ;]

* semalam jumpe ikah. wee. 2 more weeks, she's going to NY. i really envy her. wat a lucky girl she is, kn?. go go biotechnologist! ;]

* dear hacker, kalo ssrg uh majok, perlu ke die ckp, "aku majok. sile pujuk". ade ke ptot?? so, sape yg wat aku majok uh, sndri pk la k. ;P

Comments

M. Faiz Syahmi said…
oh, kan dak medic dicop sebagai nerd.
N E E q L I S A said…
nerd?
hahaha.
ko wat lawak ke weh??
aku NERDO ke?
valv3man said…
WOAH!!! Racism!! Boom!
M. Faiz Syahmi said…
ko serius bukan nerd.
setakat aku kenal la..
ni pandangan tulus aku.
hahaha.
N E E q L I S A said…
erul; yea. boom fak len. hahaha.

faiz; yea. aku x nerdo. kalo ko ckp aku nerdo mmg nk kena aa ngan aku ann...
EKOMEOR!! said…
mcm na nk jd follow kamoo erk...
ley la bg tnjuk ajar psal blog skit...
N E E q L I S A said…
nk follo? copy my link kat add follower kot.
cube try...

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…