Skip to main content

perbarisan SAF. crita lama. wahaha

malam neh siyes bes gila.
mmg menarik. n aku tertarik.
plus, aku dapat TSHIRT free.
yg kaler olen uh.
ade logo medic kat depan.
n words MEDIC kat blkg.
simple yet, adorable.
yg penting ianya FREE.
so. tgok la gmba neh.





act, bnde neh 2 mggu lepas ot.
tp, aku cam mls nk post, haha.
biase la. aku mmg cm neh.
yg MPPB dulu pon cam neh jgk. aiseh...haha.
pape hal, enjoy! ;]

btw, demam aku da ok.
tp stil ade selesama.
xnk g PK leh x?haha

Comments

izrin_anis said…
baju maskot nak after!!!haha
N E E q L I S A said…
yg mne satu?
medic nye vampire.
yg lbah n pemende ntah satu lg satu uh..
entah fac mne nye maskot. hahaha.

izrin! sok ping pong medic lawan intec. YAW!
M. Faiz Syahmi said…
mmg mnat vampire ke ape?
mntg2 dr cullen uh vmpire. hahhahahahaha....
sepi angin ke kota iskandariah said…
lagu only human ni OST citer 1 litre of tear...mmg best...
N E E q L I S A said…
ahaha. maskot medic vampire taon neh.haha.

btw, aku mmg suke vampire. ;]
ske sgt.

amat; yea. lisa suka lagu uh jgk.
cter die best, ryte?
sepi angin ke kota iskandariah said…
citer dye mmg best...kuar gak r air mata tgk citer tu...
lisa said…
yeah.
sape yg xnanges uh, smtg wrong aa kot. he3
M-A-S said…
vampire mcm sedih je.. x ckp garang la.. btw, korg dpt bju because of msk perbarisan?? best gile
N E E q L I S A said…
haha.
agak la.
xpndai nk pose kot. hehe.

yea. dapat baju.
uh yg smgt je g perbarisan neh..
eh, kalo korang msok larian ari uh pon ley je dapat.

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…