Skip to main content

stalking?

ye.
aku telah stalk org.
cam paparazi pon ade.
eh, mamarazi la.. ahaha. aku pompuan.
jap g aku tunjuk hasil tgkapan aku okeh.
tgguuuuuu.

OKEH.
pengumuman.
aku stalk mamat neh.
name die tataw. ayh n abg die pggl die pg.
tp aku pggl die eg.
umo pon aku tataw. tp rse cam x da beza sgt pon.
myb die 22 or 23 cam uh la kot.
die OK la. ensem jgk. (=.=") kegatalan?.

act, im going back to kelantan.
oyeah. i can meet him. yeeha.

bile da jumpe. aku cam
'y not aku jadi stalker cuti neh?'
so, aku ade la snap gmba die skit2.
scara curik2 la.. haha
bengong je. tp, hell yeah. its fun.
aku suke kije neh.

mak, kak nk quit jadi doc n nk jadi mamarazi ley x?
tp, knfem mak aku bg libasan penyapu sbnyk 59 kali.
err. ok. i stay jadi doc je la cam ni.(nada takot)
mybe as 2nd profession ley la. ;]

jd mnde neh kena pandai cover aa.
chewa, kelaka aa aku rse.
cam org bengong pon ade. adei.

btw, neh die....(drumroll)
hasil tangkapan kuh..





haha. ensem kn?
hrp2 eg x akan penah bukak aku nye blog.
kalo x.. siyes malu gilo. haha.


PS; aku rse sbb aku gatal sgt kot.
sbb uh x pass test JPJ.
ahaha.

ok. aku rase tersekat. noob.

Comments

nurus said…
eheh gatal2..dr mamarazi pon ok
N E E q L I S A said…
haha. tu ah. gtl gile.
ish.
izzati said…
oishh.shot cantek punye laa gmba2 neh.
hahaha.
siap ad abe p lg.
M. Faiz Syahmi said…
mcm mane ko leh duduk satu kereta ngan dia?
N E E q L I S A said…
izzati.
mesti la.
kn da ckp sy ade bkt jadi mamarazi.;P

faiz.
die dtg jmput aku g skola mandu aa.
haha.

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…