Skip to main content

sila bersyukor sikit ye

salam.

SYUKUR

short word but it means a lot.

in term of keadaan kolej aku sekarang.
aku rasa sangat bersyukur sebab aku diberikan tempat untuk tinggal.
seriously, nasib aku sangat baik.
aku budak UiTM (but im not refering to UiTM only, others Uni too okay.).
tapi aku TIDAK pernah ada masalah pasal kolej.
aku xpernah susah susah nak pergi pejabat kerap kali untuk urus pasal kolej.
XPERNAHHH!
hanya make sure kena daftar online, and the rest is easy.

in short, aku AKAN WAJIB dapat kolej.

mungkin kerana aku berstatus, 'budak medic'.
heehee

sampai lah ke tahun ke tiga ni..
kitorang semua pindah ke sungai buloh.
once again, kitorang diberikan rumah yang for me sangat cozy, and best sangat.

tapi aku xpaham bila sampai time kena bayar barang elektrik semua orang x senang duduk.
semua orang complain..
(semua orang hanya hiperbola. hee :P)
which honestly, aku rasa cam nak ***&* sorang2 yang kije die complain ni.

xramai, but yang xramai ni lah yang terserlah. -.-"

u kena paham, orang dah kasi u macam macam benda.
xboleh ke kita tolong sedikit... 
lagipon kita kan ada JPA, MARA ect ect. 
and those yang xapply scholar tuh memang anak orang kaya lah.

just bayar rm10 untuk laptop+charger for one sem. 
susah sangat ke?
dengan laptop yang aku rasa cam everyday on berjam jam.
its so worth it la..

even kat shah alam dulu pon macam ni.
why bila datang sungai buloh, perangai macam ni lagi...
tukar campus pon u still under UITM.
and semua UITM pon kena bayar...
soooo? ape yang cuba untuk ditegakkan di sini??

realiti hidup la beb..come on laa
jangan nak budak budak sangat la...

i quoted from my lecturer, dr norizal.
he said, yuran/bil elektrik = rm30(example only) xbol but hp >rm200.. boleh pulak??
paham x dia nak sindir kita tuhh?
hp beratus2 bolehh, bil letrik murah tuh berkiraaa.. ke?

do ur tanggungjawab la. 
berkat ke hidup guna perkhidmatan without paying.
kalau ye, teroskan.
kalau x, fikir fikir kan lah.  :)

k bye.

ps : mr pres mentioned something about bersyukor too. but bersyukur in negative way. i'll tell u later okay? 

Comments

nuraru said…
betol2. yg siket ni la yg terserlah.
rm10 utk satu brg tu dah kira murah ape.. heran sgt la bdk2 ni..n then perangai sorg2 masuk clinical ni cam makin pelik. post2 pelik. sometimes rase cam malu smp lecturer tgur camtu. post kutuk2 org la. pro la siket
Liyana said…
Lol. So true. Memg annoying lah org yg keje nye sket2 nk merungut ni. Xnk bersyukur lgsung.
tahu xpe!! giler ah yuran elektrik yang ciput tu pon nak bkire!

Kat u lain lagi la sampai rm50 pon ada.. amik ko!
Nik Lisa said…
@nuraru

kan, immatured people. wat malu je
Nik Lisa said…
@LeeyanaTheKim

yeahh. bosan dgn orang macam ni..
belaja terima boleh x?
Nik Lisa said…
@:-: Nizam27391 :-:

manusia xreti bersyukor, macam ni la jadinye..

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

nescafe ais.

hebat x? si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais. but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010. sgt terox kan kakak srg ni? tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :)) * bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw *  :))

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak