Skip to main content

i buy this!

woo-hoo.

semalam, aku pergi jalan imbi via monorail.
nak beli pendrive.
a big, fat one so that xde nak hilang hilang dah.

but first, of course la i went to Times Square dulu.
macam biasa, mestilah tengok wayang dulu ye dak?
at first, dah aim nak final destination 5.
tapi 3D pulak.
xsuka sangat pakai spec tuh, fenin!
so, cancel...

lastly, pilih la cerita ZOOKEEPER


ok lah, not bad.
a story about binatang yang boleh bercakap tolong the hero, griffin untuk pikat balik GF dia. 
yada yada yada.
nak tau, tengok lah sendiri. :)

then, gerak g LOW YAT.
misi utama cari pendrive bermula.!
dah masuk kedai ni, kedai tuh.
dalam otak nak yang besar gemuk ni.
kingston la, apacer la, scandisk la... 

last last, ternampak lak PYN.
teros jatuh cinta.
padahl yang itu la paling kecik~
ahahha

aku punye kaler biru tuh, 8gb.
dah la harga pon okay.
rm 29 je. 

so, misi dah berjaya.
balik la dengan hati yang girang. muahahaha.
naseb la KTM okay je... xramai sangat orang. :)

sampai sungai buloh, pergi bukak puasa kat kg melayu.
makan tomyam, owh sedap gila. :)

(gambar xsempat ambik sebab lapar sangat. LOL)

then, balik la ke bilik dengan perut yang kenyang.

burp. ok lah, bye bye.



Comments

WZulhilmi said…
ni kena jaga lebih2 sikit sbb nipis sgt. kang ganas2 leh patah 2 lol.
Lea IsNaw! said…
dh donlod dh citer final destination 5:)

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

officially married

alhamdulillah.

im officially married to the man that i ll love forever insyaallah.
to my best friend of 5 years.

introducing to u all officially.



mohammad nizam mohd yusop
love of my life, thief of my heart.
hee. :)
we r married on 22nd of september
insyaALLAH forever.
being a married couple means lots of responsibilities
if before u can just went out n have fun then go back to ur own life
now u cant do it anymore
u can la but u ald have someone u must think after too beside urself.

anyhow, i appreciate that.
i love my married life.
Post lama baru nk up. Lolz.....