Skip to main content

masak masak.

Yesterday night, kitorang satu rumah decide to cook for bukak puasa.
so, after some serious discussion.
we came out with ideas of cooking ayam masak lemak cili api with fried chicken and also some fried mix veggie.

so, the 'grocery shopping team' went out to the nearest store which is 'THE STORE' and bought the listed groceries. 
all the ingredients are ready, so its now cooking time! yay!

after some hard works by my other housemate, and assist by me, who is noob in cooking. keh keh.
i pegang jawatan tukang potong potong and tukang kacau je. :P
lastly, we succeed! :)

nak tengok gamba x? huahua.
ni gamba lepas makan, sebelum makan lupa nak amik gamba. 
muahaha.


nasik putih. dah macam kat majlis kawen banyak nye.
termasak banyak. first time, xreti bajet lagi haa.


ayam masak lemak cili api! sedaaap gilaaa... nyumm~


budu from kelate. :))


ayam gorenggg.  

mix veggie yang dah tinggal sikit.


cocktail~ yeaaahhaa sedap gila...tgh2 tekak kering, minum cocktail mmg perghh lazat sedap gila laa

alhamdulillah Allah bagi rezeki kitorang masak ramai2. 
lain kali kite buat lagi ye... :))

bye

Comments

nuraru said…
wowww...x hntr ke jiran ke huhu
terliur tgk msk lomak cli api tuh.
atiqah said said…
waaahhh.. korg de dapur ke?? xde pown nk bg jran tetangga.. haha
Lisa N.Yusof said…
@nuraru

xterpikir lak nak anta kat jiran~ ok gak idea uh, orait2~ lain kali plak.~
Lisa N.Yusof said…
@Sarah Mohd Saleh

sedap awak housemate kite masak ni~
Lisa N.Yusof said…
@atiqah said

pakai multicooker je.. itu lah pasal, lupe plak.. huahuau
Far8 budak baik said…
betol ke korang masak sama2..
k sorang je yg masak
yg lain tgk je..
hahahahaha
sedap sedap..nk jugakk
hahaha
Lea IsNaw! said…
makan budu dan ayam goreng pun dh cukup sedap :)
dhiera said…
seronok ye dapat masak ramai-ramai.
rindu ye suasana uni~

Popular posts from this blog

:(

salam.
kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku?
bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku.

bye. :(

nescafe ais.

hebat x?
si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais.
but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010.
sgt terox kan kakak srg ni?
tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :))
*bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw*  :))

SPICE-UP UR BLOG : buat sticky post

salam.
hari ni nak share, macam mana nak buat sticky post.  sticky post tuh macam, post yang melekit. huh?
ok, sebenarnya. sticky post tuh macam post pemberitahuan (contohnya la) bagi sesuatu tempoh masa. kalau korang post benda lain, post pemberitahuan korang tuh akan still kat paling atas. so, orang masuk, tuh post first yang orang akan baca. 
sesuai la bagi sape sape yang buat kontest itu. :)
cara cara nya :


 tekan post option (yang bulat merah)
 pilih 'scheduled at'
 pilih tarikh dan pukul berapa korang nak sampai bila post tuh jadi post utama. :)
 dah siap!

k bye. :)