Skip to main content

nasi ayam RC6 UG6

yay, semalam masak lagi!

bagus kan kitorang satu roomate?? :)
asyik masaaaak je kalau weekend.

xlama aku pon terer masak lahhh jawab nye. huahuahua.

so... menu semalam adalahh...

nasi ayam!


sedap gila ayam ni!! manisss gituu, ye lah peram dengan kicap, sos tiram + madu..
mmg sedaaaap gilaaa!


sup ayam.  


cekodok! bagi aku sedaaaap la. ada rasa~  


sambaaaal the best ever~~ :) 


ni rad rad bawak.. yummmyyy~ 


nasik ayaaam yang dah nak habiss.

haha,selalu amik time dah habis.
nak buek camanoo. 
awal2 rakus sangat nak makan nyee. :)

as for air..
kitorang wat cocktail lagi..


cocktail + laici! nyummmy


k byee. :)

ps : rindu nasik ayam pak mal shah alam. ahuaahua. naaak

Comments

Muslimah said…
sedaaaaaaknyoh.wat sedirik lettew
Lea Isnawi said…
masak kat hostel ker?
rindu zaman blaja2 dulu
cik lya said…
nasik ayam!!nakkkkk
baru minggu lepas makan nasi ayam masa berbuka..tapi skrg teliur nak makan lagii..uhuhu..
btw, it seems tasty :))
semutsengal said…
banyaknya kau mencekik.?!



wahahahahahaha..
ika said…
lisa masak kah? waaa~ tibe2 kagum!
Pocket said…
rajin nyer nak masak something yang complex cam nasik ayam tu. nak kena peram bagai,
nak kena goreng nyer lg...

salam lalu :D
selamat berkenalan^^
Liza Razak said…
style laa korang boleh masak kat hostel..kagum !! buka puasa ngan kwn2 adalah sgt best

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41 *i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee** Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja.  Ni my checklist. Boleh amik as a guide.  1) Bukak akaun kwsp 2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u! 3) Medical checkup 4) Passport pic 5) Labcoat 6) Cop - benda paling penting! 7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr 8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result Things~~ add up if u r going to pa