Skip to main content

kau pergi jua.

assalamualaikum.

this morning, i received a phone call from my mama at 8am.
as always, a morning phone call is not a good sign.
she told me that my dear cousin (i called him ABE) was not in a good condition.
abe was in comatose state, his pulse rate was so high and his BP was very low. 
my other cousin, kak liz. she's a doctor said, 'he's going' when his BP become lower and lower..
and eventually we lost him at around 9am..

when my mama told me, i intended to go to hospital ampang..to see abe of course..
but it was too late.

after that, i travelled to subang jaya via KTM with my other two brother..
straight to their house laaa. our parent fetch us...
unfortunately, we missed solat jenazah.. huu.
but, alhamdulillah, we are able to be there for kebumikan jenazah.. 

since he is in soldier team, he is a soldier's engineer if im not mistaken..
soldier help us in burying the jenazah...
thanx u so much.. :)

owh, abe is diagnosed of having blood cancer, to be specific leukaemia 2 years ago..
he's undergo bone marrow transplant 5 months ago...
but, for the past 5 days, he complain of having fever. which is not a good sign.

when a person has cancer, for sure immune system will be low...
and fever shows infection by bacteria.
bacteria attacks a body with low immune system..
errmm, what do u think will happen?

logically, the bacteria will not be killed.. and will keep attacking systems, and as time goes by, it will attack another system.. 

the day before he passed, like i said before, he was in comatose state..  

for me, abe was a very nice cousin. 
his presence in the family will be missed by all of us.
semoga abe ditempatkan di kalangan mereka yang beramal soleh. amin.

alfatihah. 

my family time raya 2010.


abe is on the left. besides ladies with orange tudung. 

Comments

Etong said…
Alfatihah..semoga rohnya dicucuri rahmat.. :(
alfatihah pada die..ALLAH SWT lebih sygkan die dr kite semua.byk2 kan lahh sedekahkan yassin ;)
Primadona said…
Al-fatihah untuk arwah.How i miss my old bestfriend nik.Hampir 8 thn dah pergi pun dia masih segar dalam ingatan.
WZulhilmi said…
Al-fatihah. Sedih bile benda2 ni berlaku dkt sekelling kita kan. =(
Nik Lisa said…
@Etong

yup, very sad. :( btw, thanx u etong
Nik Lisa said…
@Miss Dolce and Gabbana

tq ziza, but what happen to ur bestfriend?
Nik Lisa said…
@WZulhilmi

yeah, very suddden but i expected it la. tq ye.

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

nescafe ais.

hebat x? si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais. but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010. sgt terox kan kakak srg ni? tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :)) * bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw *  :))

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak