Skip to main content

rooftop!

cter HOT hari neh.
HOT gile.

td. msok2 je lecture hall D uh.
ya ALLAH, panas nye...
so, g la lepak kat kipas.
agk ramai lepak di situ.
semua nye kepanasan.
agk2 la. jalan dr kolej ke fak, agk jauh kot.
nek tgga lg. (er. td aku naik lif kot. shhh. ;P)
mmg panas la..berpeluh2.

ktrg da ckp2 da.
"xda ekon ke?"
" nape x rase ekon neh?"
pelik rse nye.

mmg la LHD neh salo wat hal pon sal ekon2 neh.
tp hari neh mmg pelik habes la.
cam xda rase angin langsung.
membahang.

abes je lec biochem.
sume cam cacing kepanasan.
mostly kuar from LH uh.
kuar2 pintu je. wah! sejuk nye.
nk je tnye lecturer uh..
"lecturer2, jom bg lecture kat lua? boley?" hehehe.

aku lak g LAB COMP. nk cari sal PBL.
smbil nk sejukkn bdn yg HOT ini.
tp..
eh, panas jgk? kenape neh?
pelik rse nye.

then balik LH balik.
sbb ade lecture lg.
emmm...

bdk2 yg g PTAR pon ckp, panas.
*PTAR uh library yg mmg sgt sgt sgt sejuk.
aku lg laa nek heran.

rupe2 nye,
paip ape ntah pecah kul 2 pgi td.
so, satu bangunan SNT la ekon x function.
okeii.... so, terpaksa la tahan dua jam lecture dalam keadaan yg sgt2 panas uh.
da la pharmaco nye lec. sbjek yg aku agk blur ann...=.="

then rehat, relieve gle aa.
sbb bole kuar from LH uh.
g smyg kat surau pe sume.
then kena msok LH balik. ade lecture lg. huuuu...
dis tyme PHPM. blaja sal central tendency.
mean, median, mode... waaa! blaja math. suke. suke.
even, statistical je pon. heee.. tp, again dalam kepanasan.
tgn msg2 dok mengibas2.

then rehat lg.
ktrg dcide nk pegi tgkat 21.
nk amek angin.. hahaha. bes...
pena bace rooftop rant?
cam uh la kot td.
kalo ade buku sidney sheldoin bace kat ats neh bes jgk.
tp, td no sidney sheldon..
so, ktrg juz dok lepak kt bumbung.
tgkap2 gmba. hahaha.
gmba? scroll bawah ok?.

then, g balik LH.
one more lecture to go.
go lisa. go lisa.
biochem. naseb bek lecturer neh bes.
aku suke dr JUSTIN.
die ajar sgt bes. so, xda la ngantok sgt.
even tgn stil kibas mengibas.

tp yg x phm..
kenapa hari ktrg lecture spnjg hari la,.
LH uh wat hal. adoi. =.="

sok? dgr2 ekon xakn elok lg.
so, mknenye...
kitrg kena berpanas lg.
ade lecture 4 JAM esok.
sabar la diri. hurmmm.

okei. neh gmba mse ats roof td.
layan~~


sukma n aku


keta da mcm keta menan an? kecik2 je.


masjid shah alam. ;]


aku.


tasik shah alam kot. x bpe sure.. sbb aku xnmpk PKNS disitu. erh? haha

cam org kudung pon ade. haha


mak!! sukma nk pkul orggg...huu


keta menan n rumah menan. hee


paim, sukma,n lisa


action kamen x jdi. hehe


lawa kn awan? subhanallah..


aku kot. haha


kemana kah kami afta dis?

hurm.
moga ukhwah ini berpnjangan.
n sume dapat jadi doctor terbaekk.
insyaAllah.

kamu sume cherish my life.
thanx!

Comments

M. Faiz Syahmi said…
mmg sah dah takda keja korang ni. ahahaha.
Nik Lisa said…
tnsion sbb panas. haha.

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41 *i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee** Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja.  Ni my checklist. Boleh amik as a guide.  1) Bukak akaun kwsp 2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u! 3) Medical checkup 4) Passport pic 5) Labcoat 6) Cop - benda paling penting! 7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr 8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result Things~~ add up if u r going to pa