Skip to main content

im getting choked!

phew. PT da abes. AUDIT pon da.
ade yg BTOL. x ade yg da SALAH. T_T
i hope for da bes. insyaAllah.

n to my fren.

SELAMAT KEMBALI KE ALEXANDRIA.
moga awak sukses di sana.
;]

senin depan da masok module baru.
MUSCULOSKELETAL.

oho. bpe bnyk ye nk kena hfl neh? hahaha.
sbb, 30/10 da PT balik. cptnya. lg 28hari. phew.

NEXT WEEK lak,
on tuesday ade ujian KAWAD.
berlatih dalam bilik aa jawabnya.
yg ke belakang pusing x reti lg.

n ade ujian BEL jgk.

mcm semakin BZ je skang neh.
=.="

Comments

M. Faiz Syahmi said…
yg ke belakang pusing sng je kot...
Nik Lisa said…
x. bkn yg sng uh..
yg neh agk ssh aa skit.
aku lupa pe comand die.
tp mse die kiri macm neh..
kiri diam, kanan diam, kiri diam.. kiri, kanan..bla2 uh

ssh ot
Syed said…
semua arahan senang~
xde yg susah..
even kawad senjata!!

senang beb..
meh aq wat kelas..
haha!!

=P
Asy_raAf said…
klu ikutkan zaman kawad aku time form 3, pusing belakang sll keliru kuar kaki kanan or kiri... tp blkg pusing ngan tuka jalan perlahan ar ganjil skit...
kuar kaki kanan last step dia... igt yg tuh ja...
tp aku x taw format skang cam mn... byk berubah

nih kawad askar ka krs??
Nik Lisa said…
syairazi :

bnyk la ko pnye sng. aku da png kepala da nk kawad.
taw aa ko dak MTD dolu2. meh2 wat kelas kat aku.
senjata? errr. xpe la. seram aku dgr.

acap :

haaa. tawu xpa. keliru. die kuar kaki kanan. tp xsbut kanan. sbut tros kiri...penin2.
btw, aku msok kesatria....

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41 *i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee** Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja.  Ni my checklist. Boleh amik as a guide.  1) Bukak akaun kwsp 2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u! 3) Medical checkup 4) Passport pic 5) Labcoat 6) Cop - benda paling penting! 7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr 8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result Things~~ add up if u r going to pa