Skip to main content

i want u back.

location; LAB COMP.
im sad.
then go n read "la tahzan l"a [dont be sad]

aish. aish. bukan ituhhh..
mangaiii...

laptop aku xley connect dgn kabel tenet kat bilik TV uh.
sdey baiii.. da bpe ari da.

aku nk kamu balik wahai kabel terchenta.
balik la kepdaku.

mmg la aku xske on9 sgt. tp..
kdg2 aku nk jgk on9... huuu...
mcm mne neh?

tbe2 semalam wat decision.

decision nya:

im intending to go out this saturday n buy celcom broadband.
*semata2 sbb nk on9. hahaha.
eventhough i noe, dat celcom broadband is so fucking(OPS!) lembab gila. oho.
*xpe lembab, asl leh on9.

but, da problem is...
dis saturday, i got programmes to attend. so, xleh kuar. huu.
sdey lg. =.="

plus, i rather tggu balikg untuk but it dgn my dad.
tp, xkn nk tggu raya aji kot.
27. 11. 2009 kot. ><

hari neh baru 15.10.2009
43 hari without tenet? owh.

i dont wanna think bout it. huuu.
xpe la. kakak beli kat sini je la ek ayah? hee.

huuu. sdey la mcm neh. sdey. sdey~~~

nk YM. YM. YM..... dgn u.
nk webcam2 dgn u.

*jap g nk men perut cadaver plak. ;]
**pesanan buat kabel tenet.

I WANT U BACK!
**

Comments

Syed said…
celcom broadband is f****** lembab?
tuduh bukan2 je kau..
aq pakai laju je..

da bkn dok kat hot spot..
lembab r jadi nye..
haha!!

student + internet..
xley dipisahkan~~
xley ku byngkan if aq xde dpt on lam seminggu..
gila kott..
hehe..
N E E q L I S A said…
aku tgh guna bodben celcom skrg neh.
lmbb aa jgk.
huu...

tuh aa. shah alam hulu kot. lmbb smcam je.
bosan.

tawu xpe xdapat dipisahkan.
tuh yg pk nk g beli bodben uh.... nkkkkk.....
43days without tenet. xleh byg kot

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…