Skip to main content

bukan superman?

dgr x lagu blog aku skang?

tajuk die BUKAN SUPERMAN.
comey la lagu neh. hahaha.

jom nynyi bersama2.
Reff:
Aku bukanlah superman
Aku juga bisa nangis
Jika kekasih hatiku
Pergi meninggalkan aku

Ayahku selalu berkata padaku
Laki-laki tak boleh mnangis
Harus slalu kuat
Harus slalu tangguh
Harus bisa jadi tahan banting
Tapi ternyata sakitnya cinta
Buat aku menangis
Repeat Reff
Ayahku selalu memarahi aku
Jika jatuh air mataku
Kata ayah slalu air mata itu
Adalah tanda kelemahan
Tapi ternyata air mataku
Ternyata jatuh juga
repeat reff
ayh ku tersyg maafkn la aku
jika aku msih menges
msih blom bisa.
jd sprti ap yg ayh salo mahu
kita berjnji tuk tdk lg.
mengis kerna cinta
repeat reff 3X


lgu neh sal srg mamat yg nnges bila putus chenta
ayh die xbg. sbb x cool an laki nanges.
cam lemah la.
tp, die nk ckp.. die bukan superman.
die pon ade perasaan.
tp tuh la, kalo krg dgr laki nnges mest cam pelik ann...?
so, die jnji dgn ayh die, die xnk nges da.

salonye.
kalo post lagu siap dgn lirik kat blog.
mst lagu uh meaningful gile...
kononnye la.

tp, siyes, xda sbb spesifik pon.
sbb lirik die xkena lgsung dgn aku.

sbb kenape xda kena mngena?
1. aku pmpuan, lgu neh untuk laki.
2. pompuan nanges x pelik kot.
3. ayh aku xcmpur hal2 camni.
4. aku xbercinta. n aku x nngis sbb cinta.
5. menanges sbb kawan ade la. tp zmn2 skola dulu la. (i syg frens i, ok?)

ABES.

*taw x? mse aku tgh tulis neh. tbe2 ade cicak kat dinding..... O-M-G! sgt cuak okei?. tataw nk bwat pe.
so, aku terkaku kat katil neh smpi la cicak uh bla. fobia of cicak is wat eh?
aku amt sgt xsuka cicak. sgt geli ye.

Comments

Ftn Fth said…
haha
gile ah
my nephews standard 3 & 5 sgt sgt gila lagu neh
N E E q L I S A said…
bley la i gang dgn nephew u.
i pon gila lagu neh. hee
M. Faiz Syahmi said…
ada makna ni.. ada...
Asy_raAf said…
haha.. lagu dah lapuk dlm hp aku.... bila aku blk raya kat klate, hp aku mesti hilang klu letak merata-rata, sbb suma kazen aku yg sek ren addict ngan lagu nih....
siti said…
lisa.
cicak???!!
tidak!!
aku truz lari kott.
macam kat bilik biasanya.
sampai tak study kat meja.
haha!
N E E q L I S A said…
faiz ; mkne nye, i sukeee lgu neh. dats all n dats it.

acap ; yea. tawu xpe. lagu neh sgt pelik. but still menarik.

siti?(hahaha) ; ye. cicak???? xsuke jgk beb. ngt la mcm mne kita dlu2 kalu cicak dtg? ....tp, ko mmg thp kronik aa. aku bese2 je.

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…