Skip to main content

TASIK SHAH ALAM WITH LOVE

i captured it. cube teka ape?
totis la..


name bdk ats neh, NIK NURLISA.
tgok la betapa xekhlas senyuman bdk neh.
*ish.

mukadimah je uh. haha.

jom bace post aku yg cam bese,
agk ntah pape.

*sbena nye kn. aku xreti cmne nk amek gmba ats uh letak kat bwh. tbe2 die tlpas kat ats.
halal je la eh.

dis tyme aku g PKNS dgn paim n sukma.
afta bwat pe yg girls akn bwat iaitu window shopping.
smpi la tmpt aku.
pe lg. book store la.
aku suh suk n paim bla dulu.
g cari brg dorang.
sbb aku mmg lame kalo lepak bookstore. hee.

selongkar nye selongkar.
at last, aku jmpe, buku english.
harga bpk murah.
imgine je. buku english, international. harga rm 5.50. rm 10.
mane nk dapat beb buku2 murah cnggini?
da lama aku cari kdai mcm neh.
terjumpe lak rini.

lastly.
aku beli 2 buku neh.

cter sal 3 org yg bwat cter, then drg termasok dalam cter drg sndri. cam uh la lbey krg sinopsis die. hrp sgt la bes. yg neh rm 7.50.

lg satu,

sidney sheldon beb! aaaaaaa. rm 10 je. suke gila! bese buku die plg krg rm 35. pe lg, rmbt je la an... hepi gila.

then.. pas kija da setel.
ktrg pon g tasek shah alam.
sgt sonok kot..
round tasek shah alam yg sgt besar itu.
lawa sgt.
terasa diri ini mcm tourist lak. hehe
mls nk cter pnjg. cam bese... LAYAN~

aku n paim.


ini jua.
men nyorok2 lak drg neh
i tmbk. u tahan ok.

mseh di atas pagar. seketika kemudian..

da berada di bwh. mcm mne trun? pnjat aa beb. pe lg. hehehe

sukma with da
rapid kl yg jht. ;P



amek gmba cam msok je dalam uh. pdhal x pon. haha. poyo jep.

ade perahu beb. sonok btol.


akhir kalam,
today is soooo FUN. hee.

other place?
nnt2 pk. hee.

T A T A
*bkn TATA box okei. ;P

Comments

M. Faiz Syahmi said…
wet world tu bukan dkt mines ke?
entah la, penah gi skali je mines tu.
hahaha. xsmpat survey byk2 mcm survey mid valley ag.
^^
N E E q L I S A said…
ade jgk kot.
tp, wet world neh kat shah alam uh je.

nex PT shot.
nk g mines plak. ;]
siti said…
lisa yang ayu~
N E E q L I S A said…
ayu? wahaha. pqa lg aa ayu. tuh yg S bukan nme sbena terpikat uh. ops!

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…