Skip to main content

thumb up to my mentor!

hye hye hye. ;]
kn aku da ckp. smpi hari ke2 je wat cam uh.
semalam x smpt nk online.
ade blok meeting.
adeii. mcm2 la.

td plak, msok lec physio?
how ur body works?
pehhh. cam bes je blaja neh.
then, free smpi la tgh hari.
kul 2 smbg balik..
tp, mentor mentee je.
cek2 name, aku nyer mentor..
name die DR. EFFAT OMAR.
dalam pkrn aku da terbyg..
die neh mest lelaki.
org arb ke. sbb name die cam pak arab je..
then, ktrg g la SGS ROOM uh.
skali, lec uh pompuan. n guess what she's malay.
dalam hati. YAHOO! n she's a pathologist.
pathologist is somebody that expert in human with diseases.
mmg bes sgt dr effat uh.
sgt frenly. baik. caring.
mcm mak sndri pon ade.
aku syuko gile aa dapat mentor pompuan.
sbb aku tawu, aku nyer life as a medic student neh bakal menensionkan aku
n dgn ade nye die, aku ade la somebody yg boley aku turn over bile ade prob ke, ape ke.da la aku nyer kawan2 mentee sume pompuan.
n u noe wat.
aku lg slesa kwan dgn pompuan.
they noe ladies matter.
xyah pyh2 nk belit2 n sgn2 sgt kalo ade prob.
n drg sume sgt la cam bes je.
eventhough mereka sume MALAY, n da mentor is MALAY jgk.
tp, untuk speaking.. x jadi maslah..
kite sume profesional.
msg2 nk improve eng msg2.
so, xda la ejek2 cam kat skola dulu.
bes. bes. hehe.
tu je kot. kkkk.... tata. ;]

Comments

SEPi Angin Ke Kota Iskandariah said…
fuyyoooo....dlm busy2 pon sempat ag wat blog..hebat giler
valv3man said…
"hebat giler".. =="
adakah ia hebat dan giler?
adakah ia hebatnya diibarat menggilakan?
adakah hebat itu giler?
adakah giler itu hebat?

Hmm... Dr.Lis.. Pls xplain..
N E E q L I S A said…
err. mksud die cam ni kot.
giler uh untuk menguatkan lg perkataan hbt uh.
pe kite blaja mse skola uh.
ayat penegas.

fgsi perkataan "giler" uh same dgn sgt, nian, amat la... ade phm?

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…