Pages

Saturday, July 18, 2009

hari sindir sedunia ke?

nk cter sal tadi.
siyes rase nyampah. huh.
nk msok je PKNS, smgt da jitu gile nk shopping neh.
skali kena lak dgr abg srg ni pomot barang die..
LINGUAPHONE name brg yg abg uh jual.
act, aku wat dowh je tyme die bg pamplet uh.
tp, kawan aku ni tataw la ape ke hal nye..
die g amik lak pamplet uh.
so, xkn aku nk tggl kawan aku kn?
trpkse la duduk n dgr gak pe yg abg uh ckp.
adei.
aku mmg x suke mnde2 cani. siyes ckp.
so, dr awal mmg aku wat muke 'X SUKE' aku la.
muke nk bla cpt2.
lame gile kot abg uh pomot.
aku neh da la jenis yg xkn beli aa bnde2 cam uh,
bkn aku nk gune pon.

die tnye, MUET dapat bpew.
kwan aku ckp, band 3.
then die tnye aku lak.
skali aku jawab band 5. (aku band 3 je pon)hahaha.
kn aku x tipu.
ternganga abg uh. haha.
then die speaking lak dgn aku.
tp, aku jawab je dalam bhase kelate aku..
mls nk bgga2.
die pon sindir, 'kalo reading n writing je bgos wat pe. speaking ancur.'
aku cam angguk je la.. nk ckp aku x leh speaking aa uh. mmg abg uh sgt suke sndir aa.

then, die prasan aku cam xnk dgr sgt,
n nk bla cpt2 dr situ..
then die ckp kat kawan aku uh..
'kite neh kena plih kawan yg baik2, bijak2, jgn plih yg negative, kalo x dgn kite sndri jd negatif.'
aku cam ok, die nk ckp aku negative ke>
WTH???

aku da makin nyampah.
then die cter la..
ramai graduan skang yg lepas graduate je menganggur.
sbb nye, eng x terer.
nk je aku ckp, 'kitorg da ikat kntrak dgn JPA da akan kije 10taon. mmg isu xda kije mmg xakan terjadi laa...'
tp, aku pendam je. kang aku ckp, die kate aku belagak lak..

afta dat, die tnye, kitrg cos ape.
skali ktrg ckp medic.
tros da xckp da psl mggur.. kelaka gile.
pas uh die tmbulkan isu dr kena terer speaking...
aku cam bosan gile aaaa die neh.

bnyk aa gak die sndir aku..
die x ckp straight tp aku taw die nk ckp kat aku.
die ckp, kite neh jgn BODOH SOMBONG la..
hey, im not like dat ok.
aku juz xnk beli je.
aku ade hak kn x nk beli brg yg ko jual.
duit aku, ske ati aku la...
aku ckp lg, kitrg xda duit la.
then, die ckp.. then nk g shopping afta dis ade lak duit..
then stat bebel, ni la org kite.. kalo untuk shoping sggup abes duit.
tp untuk bnde2 ilmu neh xley plak...
(dalam hati, da aku perlu bnde uh aku beli la.. xkan nk beli PAD pon xley. kalo cam uh ko pon try x yah beli shaver bertaon? ktrg beli brg basic ktrg la.. bkn berjoli sakan pon.)
abg uh ckp cam die baekkkkk sgt. boley bla la..

aku ckp lg. dis tyme, aku ckp ktrg nk cepat ni..
ade hal.
chewa. bnyk la aku nye alasan. hahaha.
then die ckp cam baek lg.
ni la manusia,..
mase untuk dgr bnde2 baek xda..
mase untuk g shoping, tgok muvee ade je..
abg, nk tnye ni,.. abg uh baek sgt ka?

then die tnye ktrg baru masok ke.
ktrg angguk je la..
afta dat, die sebok ckp..
die da graduate la.. ape la...
aku cam SO WHAT?
kalo koda graduate.
yg ko kija pomot brg2 uh wat pe?
xda kija lagi bagus ka??
y don u use dat LINGUAPHONE thingy..
so dat, u can improve ur eng.
then, u boley apply kija2 yg bes sikit.
dr ko kija pomot brg2 cam uh kn?(tp, aku xckp la bnde neh kat die. x smpi ati owh.. kang tbe2 die tumbuk aku kat situh cam ne? aaaaaa. XNAK!)

adeiii..
then die ckp kat aku, kalo x nk dgr boley la pegi jalan2 dulu.
sbb aku asik argue dgn die je kot.hhahha
n kawan aku uh jenis dgr je..
kirenye cam lg mudah deal sgn kawan aku aa dr aku..
aku pon OK. aku g jalan2 aa. so, aku g la...
aku siap g lepak kedai makan lg.
makn kuih n tea o beng seglas.
n then, aku g balik tmpt uh...
abg uh stil ckp2 lg dgn mmber aku..
sian owhh kwan aku uh.

siyes aa aku plg x suke org cam uh.
nk pkse2 org. n ske sindir lak uh.... GTH ley x? hahaha.

6 comments:

cekellyme said...

fuhh..
sengal gila abg 2..
tah papa..
aku penah gak kena ngan owg yg suka promote2 neh tp yg neh promote krim hilang jerawat, dia ckp cmneh,
"adik2, 2 jerawat kat atas hidung 2 besornye bleh la bli ubat yg abg jual neh"
sekali aku dgn bengangnya jwb..
"eh xpa lar abg, jerawat neh saje sya bela nk bg segak..

N E E q L I S A said...

tu la weh. aku mmg saket ati gile aa.
die nak jual brg,
then sindir2.
lg aa aku xnk beli brg2 yg die jual.
ntah pape btol.

syafeeq said...

hahaha lwak gile ko nie..
suhkawan ko tu blah terus je la..hahaha

N E E q L I S A said...

xkn nk ajak bla cam uh je.
aisehh.. aku pon tawu gk respek die.
even die cm uh kn.
haha
chewa, berbudi bhase la plak. ;P

::Kouru:: said...

leesa,ko pown kena kes camtuh gak ke??
so pasnih tak yah la kouru nak tulis psl nih
nasib kita serupa..
Promote benda org x nak beli buat pe..
menyusahkan org jer kan??

N E E q L I S A said...

tuh la...
aku mmg rase nk sepak2 je abg uh kalo boley.
haha.

ko pena kena cam ne weh?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...