Skip to main content

hiv.medicrace.lift. OMG.

wei.
jap gi kn...
nk pegi blood test.
nk tgok ade HIV ke x?

ok. ok.
nampak cam siyes ke?
hehe. adakah aku telah melakukan seks bebas smpi nk kena g cek ade HIVor x.
adei. NO lah.
its juz a compulsary-need-to-be-done-thingy for students who enroll at the UiTM(medical school only).
btw, its for HIV/hepatitis B/C.. ;P

ape2 hal.
aku takot!
kawan aku ckp satu katung darah?
wei. darah aku!
hrp2 x la kn..

emm. few days before..
stat from ahad la k..
AHAD, aku ber-explorace.
n guess wat, out of 20 groups,
we are able to be in 4th places.
incredible? yeah!
its seem impossible for a fat-plumpy-mudah penat (wahahaha) gurls like me to run here n there,.. but, SEE! we managed to get the 4th places. orait la kn...
tanpa cooperation dari aku, mest xdapat 4th place punye.
wahaha.
tp, hamper nye aku xdapat rasa lg.
dak laki da balun kot kat PERINDU uh.
sedey aa gak. lari penat2 tp xdapat pon hamper.
dak laki! all of u are soooooooooo mean. ;[
lepas explorace uh, makcik aku datang.
so, ktrg kuar g PKNS n SACC.
jalan lg.
rase cam nk tercabut lutut aku neh.
tp, xtercabut pon. hahaha.
yg x bes nye, KUNCI BILIK aku hlg!
aaaaaaaaaa. DEM. dem. DEMMMMM!

so, senin uh aku kuar g syeksen 2, kedai kunci.
owhh. insiden memalukan.
aku g tnye makcik srg uh,
'kedai kunci mane?'
padahal kedai uh kat depan aku je.
OK. its quite embarassing kot! huhu.

cter neh plak regarding LIFT.
si PAIM uh pegi toilet, aku tggu kat lift.
tkn je tgkat 6. n da lift keep opening tp si paim x siap2 lg...
skali lift uh terbukak, n da nk tertutup balik...
tbe2 si paim dtg. n guess wat.
its a reflect action ok..
aku cam terjerit kat org dalam lif uh..
'BUKAK!'mse uh mmg lift uh mcm nk tertutup da...
sekali die bukak balik..
n org dalam lif uh sume laki.
da drg gelak2.
aku malu OK.
smpi tgkat 6 drg stil gelak.
aaaaaaaa. malu. malu. malu.
btw, aku dari tgkt 5. haha. cam jauh je tgkat 6 uh. ;P

k la.. nk g PK da.. tata. salam. ;]

Comments

sepi angin ke kota iskandariah said…
hah!!! HIV test...hehe

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…