Skip to main content

LAPTOP.melayu. uitm


wahahaha.
xsenonoh owh aku nehh...
stat2 je da gelak.
bkn nk bg salam ke ape.
adeii..
hehehe...
ehem.. salam olls.
wehh. dapat LAPTOP WEH. sonok gile aku skang....
HP compaq presario CQ40.
ni die. lappy aku.. weewit. cun kn??




ptg td makcik aku wat delivery...
bes. bes.
dapat kek jgk.
;]
thanx la. nyusah je kena dtg shah alam anta laptop neh
n satu bag baju kurng...
waaah..
aku baek sgt ke smpi nk pkai baju krg pegi fak..
sbenanye..
aku juz bwk 4 je kot baju krg+baju kebaya satu..
slack n kemeja bwk bnyk gile..
bajet nk pakai slack+kemeja je la..
tgok2..
aisehh..dgr2 dekan2 suh pakai baju krg lak.
alasan. nk bg profesional skit..
aku cam OKAY. dalam hati da nyumpah2..
ayu lg la aku nnt.
hahaa.
baru ngat nk jdi dak yg smpoi.. eheh
salo je trbantut niat aku yg suci neh.. oho.
suci ke? haha.

jadi student UiTM mmg bes.
sbb aku lah one of the benteng terakhir yg akn mmperjuangkan naseb org MELAYU.
yg hari demi hari cam nk tertindas di bumi sndri,...
emmm..
aku hrp nntb ramai lg anak MELAYU yg join msok bdg2 kritikal...
bia MELAYU yg konker... ni kn MALAYsia.ngara melayu. ;]

orait??

emm tuh je la kot.

Comments

saya_arief said…
long live UiTM!!
Nik Lisa said…
weh. dak uitm ke?

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41 *i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee** Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja.  Ni my checklist. Boleh amik as a guide.  1) Bukak akaun kwsp 2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u! 3) Medical checkup 4) Passport pic 5) Labcoat 6) Cop - benda paling penting! 7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr 8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result Things~~ add up if u r going to pa