Skip to main content

LAPTOP.melayu. uitm


wahahaha.
xsenonoh owh aku nehh...
stat2 je da gelak.
bkn nk bg salam ke ape.
adeii..
hehehe...
ehem.. salam olls.
wehh. dapat LAPTOP WEH. sonok gile aku skang....
HP compaq presario CQ40.
ni die. lappy aku.. weewit. cun kn??




ptg td makcik aku wat delivery...
bes. bes.
dapat kek jgk.
;]
thanx la. nyusah je kena dtg shah alam anta laptop neh
n satu bag baju kurng...
waaah..
aku baek sgt ke smpi nk pkai baju krg pegi fak..
sbenanye..
aku juz bwk 4 je kot baju krg+baju kebaya satu..
slack n kemeja bwk bnyk gile..
bajet nk pakai slack+kemeja je la..
tgok2..
aisehh..dgr2 dekan2 suh pakai baju krg lak.
alasan. nk bg profesional skit..
aku cam OKAY. dalam hati da nyumpah2..
ayu lg la aku nnt.
hahaa.
baru ngat nk jdi dak yg smpoi.. eheh
salo je trbantut niat aku yg suci neh.. oho.
suci ke? haha.

jadi student UiTM mmg bes.
sbb aku lah one of the benteng terakhir yg akn mmperjuangkan naseb org MELAYU.
yg hari demi hari cam nk tertindas di bumi sndri,...
emmm..
aku hrp nntb ramai lg anak MELAYU yg join msok bdg2 kritikal...
bia MELAYU yg konker... ni kn MALAYsia.ngara melayu. ;]

orait??

emm tuh je la kot.

Comments

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…