Skip to main content

saket gilak.

im sick.
sakit tekak..
siyes sgt saket.
da la ade cam batuk2..
ade symptom2 nk kena influenza A neh.
aku da gelabah..
so, afta orientasi fak td..
i went to PK uitm.. nek bas. haha.
smgt nek bas.
pdhl kalo jalan pon mmg dekat sgt2.
hahaha.
bdk baru blaja katakan..
g PK, jupo doc..
die bg 3 kot ubat,
naseb bek free..
n alhamdulillah...
aku xkena virus uh..
then, OTW balik uh. ktrg jalan je balik...
jumpe la dgn mat salleh...
die sgt sgt tggi..
tbe2 je jalan tpi kite..
die tgor...
HEY, DO U NOE WHERE IS TENNIS COURT?
errr. aku da gelabah...
cane nk explain ni...
aku ckp la go straight then turn left...
pemende ntah..
tp, mmg siyes sgt gelabah la...
hahahah
baru aku tawu betapa ancur nye english aku kalo speaking..
aisehhh....
ntah pape la..
roomate aku lg la...
nk ckp kanan pon da cam blur.
haha. kelaka kot.
hrp2 drg jumpe la court uh...

ermm. macam2 la.
baru smggu aku dok UiTM ni..
emm. more to come..
hrp aku ley survive! ;]

Comments

Nur Areefah said…
munkin perubahan suhu n environment..
btw moga cepat sehat~

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41 *i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee** Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja.  Ni my checklist. Boleh amik as a guide.  1) Bukak akaun kwsp 2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u! 3) Medical checkup 4) Passport pic 5) Labcoat 6) Cop - benda paling penting! 7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr 8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result Things~~ add up if u r going to pa